wysłany: 2009-12-30 16:48:23
Potrzebuje pomocy !od czasu rozwodu moj były moz przebywa na terenie Wielkiej Brytani , wyprowadzil sie tam jeszcze w trakcie trwania rozwodu. Sad uznal i orzekl rozwod z powodu winy pozwanego. Rok po rozwodzie wniosłam o podwyzszenie alimentow oraz o zasadzenie na alimentow na siebie biorac pod uwage ze mam troje dzieci a jedno z nich wymaga stałej opieki lekarskiej ,oraz to ze ja posiadam orzeczenie o niepełnosprawnosci sad przychylil sie do mojej prosby i takowe
alimenty mi zsadzil. Wspomne tylko ze na zadna rozprawe ex maz sie nie stawil .Przez ponad rok walczylam by zdobyc
alimenty z funduszu alimentacyjnego na dzieci w koncu sie udało, jednak całe zadłuzenie i
alimenty ktore sa zasadzono na mnie jaby wogole nie istnialy komornik jest bezradny bo byłego nie ma w polsce a na terenie Angli adres jest nieznany . Zaraz po rozwodzie były maz dla dobra dzieci postanowil złozyc wniosek w urzedzie Angielskim o swiadczenie rodzinne podpisalam z nim ugode stanowiaca jakoby zaplecze prawne dla dzieci i dla mnie ..ze po uzyskaniu owych swiadczen całos bedzie przelewana na konto moje jako na konto prawnego opiekuna dzieci oczywiscie owe dokumenty podpisal.W listopadzie tego roku otrzymal w koncu decyzjie przyznajaca swiadczenia na dzieci jednak zadnych pieniazkow nie przesłał .Po ponad połtora rocznym czekaniu i mojej rezygnacji z swiadczen na terenie polski ( bo taki byl warunek otrzymania spłat od dnia złozenia wniosku) nie mam nic moj ex obecnie pobiera swiadczenia na dzieci w Wielkiej Brytani a ja z dziecmi mimo ze pracuje po 12 nieraz h dziennie stoje przed widmien eksmisji z mieszkania PROSZE POMOZCIE JAK ODZYSKAC TO STANOWI ZADŁUZENIE I JAK MOZNA W KONCU ZAPOBIEDZ DALSZEMU POBIERANIU SWIADCZEN NIBY DLA DZIECI A JEDNAK DLA SIEBIE
Zobacz cały wątek: proszę o pomoc ! »