e-prawnik.pl Forum Prawo w biznesiewynajem mieszkanie bez umowy

FORUM - Prawo w biznesie - Prawo cywilne

wynajem mieszkanie bez umowy

Aby odpowiedzieć, Musisz być zalogowany!

zapomniałem hasła zapamiętaj mnnie Zarejestruj się

Podgląd tematu

AutorWiadomość

[kamyczek]

wynajem mieszkanie bez umowy

Wysłany: 2008-11-05 11:24:16

witam przez dwa lata wynajmowaliśmy mieszkanie nie posiadając żadnej umowy najmu. Nie zapłaciliśmy również kaucji właścicielce, gdyż nie wymagała dokonania takiej wpłaty. Dodam jeszcze, że przed nami mieszkały w tym mieszkaniu inne osoby (być może one wpłaciły kaucję, której nie odebrały). Wynajem opierał się jedynie na naszej ustnej umowie. Co miesiąc pieniądze za wynajem były wpłacane na konto właścicielki. Kilka miesięcy temu, poprosiła o opuszczenie mieszkania, co też uczyniliśmy. Teraz nęka nas ona o rzekome szkody, jakie zostały wyrządzone w mieszkaniu. Dodam jeszcze, że mieszkanie zostało oddane w takim stanie, w jakim zaczęliśmy je wynajmować. Właścicielka grozi nam policją. Ja mam pytanie - w jaki sposób możemy udowodnić, że nie poczyniliśmy w mieszkaniu żadnych szkód? Czy musimy cokolwiek udowadniać? Jakie prawa ma właścicielka użyczając lokal bez jakiejkolwiek umowy. Jakie prawa mamy my, by się bronić przed konieczno

Odpowiedz Cytuj

[reklama]

Re: wynajem mieszkanie bez umowy

[jamicjest]

Wysłany: 2009-01-27 13:19:54

Hehe, możecie olać kobietę, a jak jeszcze raz wspomni o policji, to postraszcie ją Urzędem Skarbowym. Nie płaciła przecież podatku, a Wy macie dowód, że wynajmowaliście w postaci przelewów bankowych. Ja bym się nie przejmował. Właścicielka nie ma w stosunku do was żadnych praw. Wy nie musicie nic udowadniać. Pozdro

Odpowiedz Cytuj

[menclik]

Wysłany: 2009-03-03 11:49:25

jest ktos moze teraz--kto moze mi udzielic natychmiastowej rady?

Odpowiedz Cytuj

[]

Wysłany: 2009-07-31 23:19:02

wsumie olej ta osobe a ja mam taki problem ze baba wynajela nam mieszkanie bez umowy i po 2 dniach karze nam sie wynosic prosze o rade co mam zrobic bo jestem na skraju zalamania nerwowego prosze pomozcie mi moze przeczyta to jakis znawca prawa prosze o ratunek sylwia

Odpowiedz Cytuj

[stanislaw55]

Wysłany: 2009-09-12 18:04:45

witam przez dwa lata wynajmowaliśmy mieszkanie nie posiadając żadnej umowy najmu. Nie zapłaciliśmy również kaucji właścicielce, gdyż nie wymagała dokonania takiej wpłaty. Dodam jeszcze, że przed nami mieszkały w tym mieszkaniu inne osoby (być może one wpłaciły kaucję, której nie odebrały). Wynajem opierał się jedynie na naszej ustnej umowie. Co miesiąc pieniądze za wynajem były wpłacane na konto właścicielki. Kilka miesięcy temu, poprosiła o opuszczenie mieszkania, co też uczyniliśmy. Teraz nęka nas ona o rzekome szkody, jakie zostały wyrządzone w mieszkaniu. Dodam jeszcze, że mieszkanie zostało oddane w takim stanie, w jakim zaczęliśmy je wynajmować. Właścicielka grozi nam policją. Ja mam pytanie - w jaki sposób możemy udowodnić, że nie poczyniliśmy w mieszkaniu żadnych szkód? Czy musimy cokolwiek udowadniać? Jakie prawa ma właścicielka użyczając lokal bez jakiejkolwiek umowy. Jakie prawa mamy my, by się bronić przed konieczno

Odpowiedz Cytuj
Szukaj na forum

Nasze usługi BEZPŁATNA WYCENA!
  • 0
  • 0
  • 4
  • 9
  • 4
  • 3
  • 4
  • odpowiedzi i opinii prawnych

OPINIE NASZYCH KLIENTÓW

• Piotr Żukowski - 12.2.2010

Dziękuję za wyczerpujące wskazówki.Jestem w pełni usatysfakcjonowany otrzymaną opinią.

Zobacz więcej opinii