FORUM - Prawo w biznesie - Prawo cywilne
Wszystkie | Archiwum [1] | Kary umowne [3] | Niewykonanie umowy [39] | Ogólne zasady [85] | Pełnomocnictwo [17] | Pozostałe [25] | Przedawnienie [26] | Przelew [2] | Rozwiązanie umowy [15] | Umowa agencyjna [0] | Umowa darowizny [25] | Umowa dostawy [0] | Umowa factoringu [0] | Umowa franchisingu [1] | Umowa komisu [1] | Umowa leasingu [3] | Umowa menedżerska [2] | Umowa najmu i dzierżawy [66] | Umowa o dzieło [23] | Umowa o roboty budowlane [0] | Umowa pożyczki [9] | Umowa przewozu [1] | Umowa składu [0] | Umowa spedycji [0] | Umowa sprzedaży [41] | Umowa zlecenia [19] | Własność [40] | Wykonanie umowy [20] | Zabezpieczenie wierzytelności [11] | Zawarcie umowy [21]
wynajem mieszkanie bez umowy
Podgląd tematu
[kamyczek]
wynajem mieszkanie bez umowy
Wysłany: 2008-11-05 11:24:16

[reklama]
Re: wynajem mieszkanie bez umowy
[jamicjest]
Wysłany: 2009-01-27 13:19:54
[menclik]
[]
Wysłany: 2009-07-31 23:19:02
Wysłany: 2009-09-12 18:04:45
Wynajem mieszkania
Jestem właścicielem mieszkania i chcę je wynająć na czas nieokreślony. W umowie nie ma nic o sposobie rozwiązania (...)Twoje mieszkanie w Towarzystwie Budownictwa Społecznego (TBS)
Poziom realizacji przez państwo polskie zadań o charakterze socjalnym nie jest może taki jak w niektórych zachodnich (...)Wypowiedzenie umowy najmu lokalu
Spółka akcyjna jest właścicielem budynku biurowego. Od lat 70-tych w budynku tym znajduje się małe pomieszczenie (...)Wypowiedzenie umowy najmu i eksmisja - opinia prawna
Stan faktyczny Jestem właścicielem mieszkania o powierzchni 42 m kw. w kamienicy w Krakowie. Mieszkanie zajmuje (...)Wysokość kaucji w umowie najmu mieszkania
Lokator na umowie terminowej jednego roku z wypowiedzeniem jednego miesiąca przez każdą stronę, z możliwością (...)
Chcesz podjąć pracę za granicą? Zrób to z głową
Coraz więcej osób decyduje się na wyjazd do pracy za granicę do krajów Unii Europejskiej/Europejskiego (...)Podział spadku - mieszkania
Po śmierci spadkodawcy, który ożenił się po raz drugi, gdy został wdowcem, żona otrzyma 1/2 + 1/6 mieszkania, (...)Ulga odsetkowa w praktyce (obowiązująca do końca 2006 r., później na zasadzie kontynuacji)
W miejsce zlikwidowanych ulg budowlanych w ustawie o podatku od osób fizycznych wprowadzono tzw. ulgę odsetkową, (...)Czy możesz sprzedać albo wynająć lokal będący przedmiotem spółdzielczego lokatorskiego albo własnościowego prawa do lokalu?
Spółdzielcze prawa do lokali powstają w drodze umowy zawieranej między spółdzielnią a jej członkami. (...)Wynajęcie mieszkania zajętego przez komornika
Jestem właścicielem mieszkania - własnościowe spółdzielcze prawo do lokalu i jest ono zajęte przez komornika (...)
OPINIE NASZYCH KLIENTÓW
-
Piotr Żukowski - 12.2.2010
Dziękuję za wyczerpujące wskazówki.Jestem w pełni usatysfakcjonowany otrzymaną opinią.
- Nielegalny wynajem mieszkania, a meldunek... [-] [54]
- Mieszkanie komunalne po śmierci najemcy i stały meldunek [-] [49]
- POLISA NA UPOSAŻENIE DZIECI - JAK WALCZYĆ Z PZU? [-] [24]
- ochrona dłużnika [-] [22]
- Klauzule generalne w prawie cywilnym [-] [21]
- Chcę rozwodu - SZUKAM b. dobrego ADWOKATA [-] [21]
- Podpis elektroniczny-ciekawy przypadek [-] [17]
- Wyniki konkursu na aplikację ogólną 2010 ! [adam_kulka] [2]
- Formularz/apelacja [inga24] [1]
- oszustwo internetowe [Martyyyna] [1]
- Gwarancja a zwrot gotówki [pau lina] [1]
- Zwrot towaru [rstre] [1]