Reklama
qpnw
Wysłany: 2004-10-14 13:53:56
stasia_c
Wysłany: 2006-08-28 11:39:33
Jeżeli matka znajduje się na urlopie wychowawczym należy się jej zasiłek wychowawczy w wysokości 400 złotych. Aby taki zasiłek otrzymać nasz dochód na jedną osbę w rodzinie nie może przekraczać 574 zł.
Na większość pytań znajdziecie Państwo odpowiedź w tym artykule: Zasiłek wychowawczy 2014.
Jakie są kryteria przyznawania świadczeń z pomocy społecznej? Pomocy społecznej (...)
Komu przysługuje zasiłek macierzyński? Zasiłek macierzyński przysługuje: pracownikom, członkom (...)
Co to jest zasiłek wychowawczy?Zasiłek wychowawczy przysługuje rodzicowi, który (...)
Komu przysługuje zasiłek opiekuńczy? Zasiłek opiekuńczy przysługuje wszystkim (...)
Bezrobotny na urlopie wychowawczym
Moja żona po skróceniu urlopu wychowawczego wróciła do pracy. Ja jestem aktualnie bezrobotny. Czy osobie bezrobotnej przysługuje prawo do dodatku do zasiłku rodzinnego z tytułu opieki nad dzieckiem, lub inaczej czy osoba bezrobotna może być na urlopie wychowawczym?
Wysokość zasiłku wychowawczego
Czy urlop wychowawczy jest urlopem płatnym? Jeśli tak to w jakich okolicznościach?
Kiedy przysługuje zasiłek chorobowy?
Kiedy przysługuje zasiłek chorobowy?
Prawo do zasiłku opiekuńczego w czasie urlopu
Proszę o odpowiedź czy pracownikowi przebywającemu na urlopie wypoczynkowym przysługuje wypłata zasiłku opiekuńczego z tytułu opieki nad chorym dzieckiem?
Urlop wypoczynkowy po urlopie wychowawczym
Proszę o podanie sposobu obliczania urlopu wypoczynkowego po korzystaniu z urlopu macierzyńskiego i po urlopie wychowawczym.
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.