Konsumenci nie wiedzą co jedzą
Inspekcje handlowe badając żywność odkryły wiele nieprawidłowości w informacjach o produktach żywnościowych. Tak naprawdę producenci nie do końca są uczciwi i często dostajemy podróbki a nie to co wynika z etykiet – pisze Polska The Times.
Co gorsza – za produkty od których wymagamy lepszej jakości są droższe – niestety, często jednak płacimy za podróbki. Najgorzej jest z wędlinami, gdyż nie ma żadnych przepisów regulujących ich skład oraz to, ile mięsa powinno w nich być. Często też ceny nie są wyznacznikiem jakości – powinniśmy mimo wszystko kierować się przede wszystkim zdrowym rozsądkiem w wyborze produktów żywnościowych i rozważnie dokonywać wyboru, nie dając się nabić w butelkę.
Skomentuj artykuł - Twoje zdanie jest ważne
Czy uważasz, że artykuł zawiera wszystkie istotne informacje? Czy jest coś, co powinniśmy uzupełnić? A może masz własne doświadczenia związane z tematem artykułu?