IV Międzynarodowe Targi Mięso i Wędliny 2009 „Smak Polski"
Zapraszamy do udziału w kolejnym wydaniu najpoważniejszej polskiej imprezy targowej, poświęconej rynkowi mięsa i wędlin pod nową nazwą „Smak Polski". Targi Mięso i Wędliny „ Smak Polski" odbędą się w dniach 20 - 22 lutego 2009r w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.
Targi Mięso i Wędliny, podobnie jak w 2008r, będą okazją przedstawienia oferty producentów mięsa, przetworów mięsnych, surowców mięsnych, półproduktów dla handlu hurtowego i detalicznemu, maszyn i urządzeń niezbędnych do obróbki i przetwórstwa mięsa i wędlin oraz wyrobów piekarniczych i wyrobów alkoholowych.
Dodatkowo na targach prezentowane będą również usługi, urządzenia i sprzęt techniczny znajdujące zastosowanie w przemyśle mięsnym i handlu detalicznym.
O sukcesie ubiegłorocznych Targów zadecydowały m.in. także przeprowadzone w Pałacu Kultury i Nauki spotkania okrągłego stołu polskich producentów z największymi odbiorcami zbiorowymi: wojskiem, sklepami wielkopowierzchniowymi i firmami cateringowymi.
Udział w targach wzięło 66 firm. Porównując z poprzednią edycją oznacza to wzrost liczby wystawców o 23 proc. (znacząco wzrosła lista wystawców produkujących wyposażenie dla branży mięsnej).
W ciągu trzech dni targi Mięso i Wędliny odwiedziło ponad 6000 osób. Wśród nich znaczącą liczbę stanowili klienci biznesowi. Nie zabrakło gości z zagranicy, przedstawicieli handlu, reprezentujących zarówno sieci handlowe, hurtownie jak i właścicieli niewielkich sklepów mięsnych. Ważną grupę zwiedzających stanowili przedstawiciele gastronomii i firm cateringowych, a to ze względu na stale rosnące ich znaczenie jako odbiorców produkcji zakładów mięsnych.
Więcej na stronie http://www.mieso.ztw.pl/
Formularz złoszeniowy (Pobierz Doc)
Źródło: www.kig.pl
Skomentuj artykuł - Twoje zdanie jest ważne
Czy uważasz, że artykuł zawiera wszystkie istotne informacje? Czy jest coś, co powinniśmy uzupełnić? A może masz własne doświadczenia związane z tematem artykułu?