Certyfikat dla przetwórcy ekożywności

Żeby zostać certyfikowanym przetwórcą ekożywności, trzeba spełnić wiele warunków. Unia nie wspiera jednak takich przetwórców tak jak rolników.

(...)Produkt oznaczony unijnym certyfikatem „Rolnictwo ekologiczne” musi zawierać co najmniej 95 proc. składników pochodzenia rolniczego i wytworzonych według zasad rolnictwa ekologicznego.

— Dodatkowo zabrania się stosowania promieniowania jonizującego w obróbce produktu lub jego składników i substancji modyfikowanych genetycznie — wskazuje Radosław Iwański z Agencji Rynku Rolnego.

Porady prawne

Puls Biznesu 22.11.2006 r.


Zespół
e-prawnik.pl

Skomentuj artykuł - Twoje zdanie jest ważne

Czy uważasz, że artykuł zawiera wszystkie istotne informacje? Czy jest coś, co powinniśmy uzupełnić? A może masz własne doświadczenia związane z tematem artykułu?


Masz inne pytanie do prawnika?

 

Komentarze

    Nie dodano jeszcze żadnego komentarza. Bądź pierwszy!!

Potrzebujesz pomocy prawnej?

Zapytaj prawnika