Jak prawidłowo oznakować żywność?

Brak informacji o zawartości skrobi na opakowaniu konserwy "Przysmak podlaski z kurcząt" to praktyka naruszająca zbiorowe interesy konsumentów.

Na opakowaniach jednostkowych środków spożywczych trzeba podawać występujące w nich składniki.

(...)Informacja o zawartości skrobi w produkcie może być bardzo istotna dla klientów cierpiących na nietolerancję glutenu.

Brak rzetelnej informacji na produkcie mógł więc nawet spowodować zagrożenie dla ich zdrowia.

Rzeczpospolita 24.11.2005 r.


Zespół
e-prawnik.pl

Skomentuj artykuł - Twoje zdanie jest ważne

Czy uważasz, że artykuł zawiera wszystkie istotne informacje? Czy jest coś, co powinniśmy uzupełnić? A może masz własne doświadczenia związane z tematem artykułu?


Masz inne pytanie do prawnika?

 

Komentarze

    Nie dodano jeszcze żadnego komentarza. Bądź pierwszy!!

Potrzebujesz pomocy prawnej?

Zapytaj prawnika