Kontrola zakładów mięsnych
Zakłady mięsne coraz częściej muszą się liczyć z wymaganiami importerów z Europy Wschodniej. Uzależniają oni zakup mięsa w Polsce od kontroli w zakładach. Wiąże się to z dodatkowymi formalnościami i opłatami
(...)Coraz częściej państwom, zwłaszcza z Europy Wschodniej, nie wystarczają kontrole prowadzone przez polskich inspektorów. Żądają, by robili to specjaliści z ich krajów. Polskie zakłady mięsne po Ukrainie i Rosji zamierza kontrolować Białoruś. Nowe przepisy pozwalają na to i ustalają, jak w takiej sytuacji trzeba postępować.
Rzeczpospolita 17.04.2007
Skomentuj artykuł - Twoje zdanie jest ważne
Czy uważasz, że artykuł zawiera wszystkie istotne informacje? Czy jest coś, co powinniśmy uzupełnić? A może masz własne doświadczenia związane z tematem artykułu?