Przydrożne bary bez zezwoleń na prowadzenie działalności

Przydrożne bary szybkiej obsługi często nie mają zezwoleń na prowadzenie działalności i nie przestrzegają zasad higieny - takiego zdania są inspektorzy sanepidu. Przestrzegają oni przed korzystaniem z usług gastronomicznych w podejrzanych miejscach. Ponadto alarmują, aby podczas wakacyjnych wojaży nie zapomnieć o podstawowych zasadach higieny, takich jak np. mycie rąk przed jedzeniem czy właściwe przechowywanie żywności.

Przydrożne bary nęcą niskimi cenami żywności. Jednak wiele z nich nie posiada zezwolenia na prowadzenie działalności, a te które je mają, często nie przestrzegają zasad higieny. - Kontrole sanitarne wykazały liczne nieprawidłowości w przydrożnych barach.

Porady prawne

Nasz Dziennik 01.08.2005 r.


Zespół
e-prawnik.pl

Skomentuj artykuł - Twoje zdanie jest ważne

Czy uważasz, że artykuł zawiera wszystkie istotne informacje? Czy jest coś, co powinniśmy uzupełnić? A może masz własne doświadczenia związane z tematem artykułu?


Masz inne pytanie do prawnika?

 

Komentarze

    Nie dodano jeszcze żadnego komentarza. Bądź pierwszy!!

Potrzebujesz pomocy prawnej?

Zapytaj prawnika