Archiwum Forum Styczeń 2008
(105 tematów na forum)
-
Nasilająca się przemoc w związku z dwójką dzieci - jak szybko uzyskać rozwód?
przez: lelewek | 2008.1.29 22:30:1
jestem z mężem 10 lat.mamy dwójke dzieci . od 6 lat zastanawiam sie nad rozwodem . jednak 8 miesięcy temu poznałam kogoś . chcemy być razem. ale wiem żę mąż nieda mi żyć . po rozwodzie niewyobrażam (...) czytaj dalej»
-
Czy przepisanie ziemi na członka rodziny przez kredytobiorcę to przestępstwo?
przez: bbb | 2008.1.30 11:4:56
W tej sytuacji nie pozostaje nic innego tylko spłacić kredyt, a następnie wnieść pozew przeciwko kredytobiorcy o zwrot spłaconego kredytu, ale sprawa nie będzie prosta, więc najlepiej zatrudnić (...) czytaj dalej»
-
Niezakończona inwestycja mieszkaniowa po latach zwłoki
przez: lokkator | 2008.1.31 16:33:23
witam jestem "szczesliwym" czlonkiem spoldzielni mieszkaniowej w 2002 r zakupilem mieszkanie z data oddania grudzien 2003 r +- 60 dni do dnia dzisiejszego inwestycja nie jest zakonczona cala (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie z firmy ubezpieczeniowej a nieuregulowane zobowiązania
przez: Nenea | 2008.1.31 20:49:23
Właściwie to nie masz chociaż osoba, która przyjmowała wypowiedzenie powinna to wcześniej sprawdzić. Ale jeśli to był agent to pewnie mu sięnie chciało czytaj dalej»
-
Zabieranie sprzętu AGD przez żonę podczas rozwodu - czy można zabronić?
przez: pik | 2008.1.31 23:58:34
Witam. Moja adwokatka poinformowała mnie, że matka ma prawo zabrać wszystkie niezbędne rzeczy potrzebne do zapewnienia dzieciom takich samych warunków bytowych. W efekcie eks ogołociła mnie ze wszystkiego, (...) czytaj dalej»