Archiwum Forum Maj 2020
(55 tematów na forum)
-
Pożyczki wzięte na moje dane bez wiedzy - jak odroczyć wizytę komornika?
przez: Lukor | 2020.5.30 0:21:35
mój (już były) kolega wziął na mnie dwie pożyczki w Vivus na 1000zł i gwarant24 na 500zł mówiąc mi że nie działa mu serwis bankowy i potrzebuje pomocy w przelewie więc pieniadze ktore dostałem (...) czytaj dalej»
-
Prawo matki do korzystania z pieniędzy na rachunku bankowym pełnoletniej córki
przez: 12Martinka12 | 2020.5.30 10:37:21
Witam serdecznie, Mieszkając w Polsce jako osoba niepełnoletnia korzystałam z rachunku bankowego mojej mamy. Odwiedzając Polskę wpłacałam tam jakieś kwoty. Na ten rachunek także wpływały alimeny (...) czytaj dalej»
-
Nieotrzymanie zawiadomienia o sprawie alimentacyjnej w Anglii
przez: Blaszak2013 | 2020.5.30 11:32:37
Witam . Mieszkam w Anglii rodzina sie rozpadła I place alimenty ustalone z byłą kobietą . Płace jakies rok I siedem miesiecy. Niby wszystko ok . Calkiem nie dawno dowiedzialem się ze rok temu , (...) czytaj dalej»
-
Odpowiedzialność karna za fikcyjny profil na portalu sponsoringu - czy grozi kara?
przez: laura834 | 2020.5.30 12:23:26
Witam, założyłam konto na portalu do sponsoringu, w opisie napisałam zgodnie z prawdą, ze szukam pomocy finansowej do spłaty zadłużenia (napisałam ze mamy, w rzeczywistości jednak partnera). (...) czytaj dalej»
-
Obowiązek sporządzenia spisu inwentarza przy spadku z długami i nieruchomością
przez: monpie2286 | 2020.5.31 16:20:43
Witam, 3 lata temu zmarł mój tato. Razem z rodzeństwem jest nas trójka przyjęliśmy spadek do wartości inwentarza. Spis ani wykaz nie został wykonany do tej pory myśleliśmy że ojciec miał tylko (...) czytaj dalej»