Archiwum Forum Luty 2024
(20 tematów na forum)
-
przez: Karol89 | 2024.2.1 12:45:10
Cześć. Potrzebne mi [url=https://biurokama.com.pl/]biuro rachunkowe w Czechowicach Dziedzicach[/url] lub bliskiej okolicy. Czy możecie polecić sprawdzoną księgową? czytaj dalej»
-
Oskarżenie Windykatora o Niesłuszne Nachodzenie
przez: Brightbebey | 2024.2.6 3:9:41
Cześć najdroższa, Do You Speak English? miło mi cię poznać. Nazywam się Sherri Gallagher. Jestem oficerem armii amerykańskiej. Chciałbym się z Tobą zapoznać. Jestem romantyczna i fajnie (...) czytaj dalej»
-
przez: lucas90 | 2024.2.7 9:40:57
Weź udział w webinariach poświęconych zarządzaniu finansami firmowymi ale też sprawdź np. na stronie Doradztwo i restrukturyzacja (https://doradztwoirestrukturyzacja.pl/) czy tam nie ma potrzebnych (...) czytaj dalej»
-
Zawieranie umów przez osobę niepełnoletnią bez zarejestrowanej działalności
przez: anonymous_user | 2024.2.9 23:57:46
Witam, Jestem osobą niepełnoletnią (17 lat) i zamierzam prowadzić nieformalną agencję zajmującą się usługami w mediach społecznościowych. Nie mam zarejestrowanej działalności gospodarczej, (...) czytaj dalej»
-
Nationale nederlanden zwrot pieniędzy
przez: D4nt0 | 2024.2.10 1:46:47
Otrzymałem korektę faktury do zapłaty z nationale nederlanden do zapłaty. Jednak na tej fakturze nie widnieje ani nawiązanie do pierwotnej faktury, ani powód korekty. Co zrobić w takim przypadku? (...) czytaj dalej»
-
Kolizja spowodowana przez nietrzeźwego
przez: Reds87 | 2024.2.10 11:14:44
Dzień dobry, w dniu 29.09.2023r. kierujący pojazdem marki Kia próbując zaparkować pod blokiem, uszkodził jego tylny zderzak, po czym odjechał. Zdarzenie widział sąsiad, który mnie o zdarzeniu (...) czytaj dalej»
-
Ustalenie nierównych udziałów w majątku wspólnym po śmierci męża
przez: ********52@***.** | 2024.2.10 21:16:28
Witajcie Czy żona, jedyna spadkobierczyni testamentowa swojego męża, może wystąpić do sądu z wnioskiem o ustalenie nierównych udziałów w majątku wspólnym małżonków? Z art. 43 kodeksu (...) czytaj dalej»
-
przez: Tomecki1990 | 2024.2.13 16:5:14
Dzień dobry, kilka dni temu tj. 10.02.2024 ok godziny 22.00 zostało mi zatrzymane prawo jazdy. Jakąś godzinę (może trochę ponad) przed kontrolą wypiłem więcej niż pół piwa. Pierwszy (...) czytaj dalej»
-
Przedawnienie czy komornik działa zgodnie z prawem
przez: rabbit72 | 2024.2.16 11:39:56
Dzień dobry, Mam małą zagwozdkę odnośnie przedawnienia długu. Sprawa wygląda nastepująco dnia 22.04.2001 po zdaniu sprzętu do Canal + w związku z późniejszą przeprowadzką otrzymałem (...) czytaj dalej»
-
przez: Daria4 | 2024.2.20 19:59:24
Dzień dobry. Chciałabym tylko wiedzieć, kto musi się zrzec spadku. Moja kuzynki zrzekły się spadku po matce (długi) Urząd miasta wskazał w sądzie moją mamę (kuzynce zmarłej) że ma prawo (...) czytaj dalej»
-
Testament po rodzicu, problem z rodzeństwem przy podziale spadku
przez: BeataB86 | 2024.2.21 9:45:32
Mam pytanie odnośnie sprzedaży mieszkania po mamie. Mama zapisała mieszkanie na wszystkie swoje dzieci (4 córki). Dwie z córek nadal mieszkają z mamą i są w tym mieszkaniu zameldowane. Jedna z (...) czytaj dalej»
-
Ściganie z oskarżenia publicznego - pobicie
przez: Nat123stud | 2024.2.22 20:8:34
Co w sytuacji gdy pokrzywdzony wniósł prywatny akt oskarżenia do sądu, a przestępstwo ścigane jest z oskarżenia publicznego. Chodzi o pobicie czyli art. 158kk. Co w tej sytuacji zrobi sąd, gdy (...) czytaj dalej»
-
nieprzestrzeganie zasad przetargu
przez: pawelwilk09 | 2024.2.22 21:56:35
Dzień dobry, Chciałbym się dowiedzieć gdzie można zgłosić nieprawidłowości w przestrzeganiu przetargów organizowanych przez Starostwo Powiatowe w moim mieście? Chodzi o przetarg o przewóz (...) czytaj dalej»
-
przez: matkur | 2024.2.24 16:39:1
Witam proszę o pomoc.Mianowicie czy używanie zdjęć obiektów położonych w gminie w celów wyborczych przez osoby prywatne jest zabronione? Na grupie na FB użyłem zdjęcia mojej aglomeracji,dostałem (...) czytaj dalej»
-
Obserwuj Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej?
przez: qwertz | 2024.2.26 14:29:38
Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej? Ponieważ mam problem ze znalezieniem pracy z powodu mojej historii zatrudnienia przymierzam się do tego by w CV wpisać same prace za (...) czytaj dalej»
-
Rachunek TAURON po zmarłej babci
przez: nieblondynka | 2024.2.27 12:45:20
Dzień dobry, jestem właścicielem domu, który za życia zapisała mi babcia. Po jej śmierci, umowa z Tauronem była wciąż aktualna, ze względu na syt.osobistą nie zgłosiłam od razu śmierci. (...) czytaj dalej»
-
przez: Kamil876 | 2024.2.27 17:11:3
Witam wynajmuje mieszkanie problem z naliczaniem opłat za ciepłą wodę. Mieszkanie wynajmuje od osoby która jest właścicielem całej kamienicy. Idąc do brzegu chodzi o to że mieszkanie jest bez (...) czytaj dalej»
-
przez: piqs3p | 2024.2.28 10:1:56
NIe wiedziałem do jakiej kategorii to dac ale proszę o pomoc w interpretacji uchwały PFKC (posiadam jedynie część) ?(?) zakaz startu osób nieuprawnionych do reprezentowania Polski w zawodach mistrzowskich (...) czytaj dalej»
-
alimenty na dorosłą córkę w ciązy
przez: zoja08 | 2024.2.29 9:41:34
Witam. Partner płaci alimenty na dorosłą córkę, która w lipcu kończy studia magisterskie. Miał w związku z tym wystąpić o zniesienie alimentów, ponieważ córka mogłaby już podjąć pracę. (...) czytaj dalej»
-
przez: foczka344 | 2024.2.29 15:45:17
Sprawa dotyczy fałszywie stworzonych umów z 2012 r. z firmą Play Otrzymałem pismo komornicze, Komornik sądowy 15-03-23. W sprawie wniosku wierzyciela Fundusz Inwestycyjny, którego reprezentuje (...) czytaj dalej»