Archiwum Forum Luty 2024
(15 tematów na forum)
-
Firma windykacyjna Santander wydzwania do mnie 5 razy dziennie
przez: Brightbebey | 2024.2.6 3:9:41
Cześć najdroższa, Do You Speak English? miło mi cię poznać. Nazywam się Sherri Gallagher. Jestem oficerem armii amerykańskiej. Chciałbym się z Tobą zapoznać. Jestem romantyczna i fajnie (...) czytaj dalej»
-
Nieletni 17 lat - czy mogę zawierać umowy dla agencji mediów społecznościowych?
przez: anonymous_user | 2024.2.9 23:57:46
Witam, Jestem osobą niepełnoletnią (17 lat) i zamierzam prowadzić nieformalną agencję zajmującą się usługami w mediach społecznościowych. Nie mam zarejestrowanej działalności gospodarczej, (...) czytaj dalej»
-
Nationale Nederlanden korekta faktury bez powodu - co robić?
przez: D4nt0 | 2024.2.10 1:46:47
Otrzymałem korektę faktury do zapłaty z nationale nederlanden do zapłaty. Jednak na tej fakturze nie widnieje ani nawiązanie do pierwotnej faktury, ani powód korekty. Co zrobić w takim przypadku? (...) czytaj dalej»
-
Sprawca nietrzeźwy uszkodził auto i odjechał - kiedy zwrócić się do ubezpieczyciela?
przez: Reds87 | 2024.2.10 11:14:44
Dzień dobry, w dniu 29.09.2023r. kierujący pojazdem marki Kia próbując zaparkować pod blokiem, uszkodził jego tylny zderzak, po czym odjechał. Zdarzenie widział sąsiad, który mnie o zdarzeniu (...) czytaj dalej»
-
Zatrzymanie prawa jazdy 0.21 promil - okres zakazu i grzywna
przez: Tomecki1990 | 2024.2.13 16:5:14
Dzień dobry, kilka dni temu tj. 10.02.2024 ok godziny 22.00 zostało mi zatrzymane prawo jazdy. Jakąś godzinę (może trochę ponad) przed kontrolą wypiłem więcej niż pół piwa. Pierwszy (...) czytaj dalej»
-
Długi Canal+ sprzedane Presco Krug - czy wyrok z 2012 przedawniony?
przez: rabbit72 | 2024.2.16 11:39:56
Dzień dobry, Mam małą zagwozdkę odnośnie przedawnienia długu. Sprawa wygląda nastepująco dnia 22.04.2001 po zdaniu sprzętu do Canal + w związku z późniejszą przeprowadzką otrzymałem (...) czytaj dalej»
-
Kuzynka zrzekła się spadku z długami - czy ja i dzieci też musimy?
przez: Daria4 | 2024.2.20 19:59:24
Dzień dobry. Chciałabym tylko wiedzieć, kto musi się zrzec spadku. Moja kuzynki zrzekły się spadku po matce (długi) Urząd miasta wskazał w sądzie moją mamę (kuzynce zmarłej) że ma prawo (...) czytaj dalej»
-
Mieszkanie po mamie na 4 córki - problemy z długami siostry
przez: BeataB86 | 2024.2.21 9:45:32
Mam pytanie odnośnie sprzedaży mieszkania po mamie. Mama zapisała mieszkanie na wszystkie swoje dzieci (4 córki). Dwie z córek nadal mieszkają z mamą i są w tym mieszkaniu zameldowane. Jedna z (...) czytaj dalej»
-
Prywatny akt oskarżenia za pobicie - co zrobi sąd?
przez: Nat123stud | 2024.2.22 20:8:34
Co w sytuacji gdy pokrzywdzony wniósł prywatny akt oskarżenia do sądu, a przestępstwo ścigane jest z oskarżenia publicznego. Chodzi o pobicie czyli art. 158kk. Co w tej sytuacji zrobi sąd, gdy (...) czytaj dalej»
-
Nieprawidłowości w przetargach Starostwo - gdzie zgłosić anonimowo?
przez: pawelwilk09 | 2024.2.22 21:56:35
Dzień dobry, Chciałbym się dowiedzieć gdzie można zgłosić nieprawidłowości w przestrzeganiu przetargów organizowanych przez Starostwo Powiatowe w moim mieście? Chodzi o przetarg o przewóz (...) czytaj dalej»
-
Zdjęcia obiektów gminy w celach wyborczych - czy zabronione?
przez: matkur | 2024.2.24 16:39:1
Witam proszę o pomoc.Mianowicie czy używanie zdjęć obiektów położonych w gminie w celów wyborczych przez osoby prywatne jest zabronione? Na grupie na FB użyłem zdjęcia mojej aglomeracji,dostałem (...) czytaj dalej»
-
Czy ZUS może sprawdzić kto wcześniej opłacał moje ubezpieczenie?
przez: qwertz | 2024.2.26 14:29:38
Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej? Ponieważ mam problem ze znalezieniem pracy z powodu mojej historii zatrudnienia przymierzam się do tego by w CV wpisać same prace za (...) czytaj dalej»
-
Dom po babci z umową Tauron - czy dziedziczę dług za prąd?
przez: nieblondynka | 2024.2.27 12:45:20
Dzień dobry, jestem właścicielem domu, który za życia zapisała mi babcia. Po jej śmierci, umowa z Tauronem była wciąż aktualna, ze względu na syt.osobistą nie zgłosiłam od razu śmierci. (...) czytaj dalej»
-
Wynajęte mieszkanie naliczanie opłat za ciepłą wodę - m3 vs GJ
przez: Kamil876 | 2024.2.27 17:11:3
Witam wynajmuje mieszkanie problem z naliczaniem opłat za ciepłą wodę. Mieszkanie wynajmuje od osoby która jest właścicielem całej kamienicy. Idąc do brzegu chodzi o to że mieszkanie jest bez (...) czytaj dalej»
-
Fałszywe umowy Play 2012 - sprzeciw od nakazu zapłaty
przez: foczka344 | 2024.2.29 15:45:17
Sprawa dotyczy fałszywie stworzonych umów z 2012 r. z firmą Play Otrzymałem pismo komornicze, Komornik sądowy 15-03-23. W sprawie wniosku wierzyciela Fundusz Inwestycyjny, którego reprezentuje (...) czytaj dalej»