Archiwum Forum Luty 2016
(107 tematów na forum)
-
Tworzenie grafiki inspirowanej filmem w celach komercyjnych - prawa autorskie
przez: edonek | 2016.2.28 11:59:23
Witam, czy stworzenie w 100%, od podstaw grafiki przedstawiającej np. element charakterystyczny z filmu i użycie go w celach komercyjnych jest naruszeniem praw autorskich? Przykład: http://fkgraphics.cupsell.pl/produkt/1972489-Captain-America.html czytaj dalej»
-
Pozew przeciwko osobie grożącej podpaleniem i detonacją butli gazowej
przez: Krzysztof | 2016.2.28 18:16:5
Jak napisać pozew do sądu w sprawie zastraszania i gróźb O groźby które kieruje do mnie i mojej rodziny osoba z którą dziele dom na pół (groźby to: podpalenie domu,zdetonowanie butli gazowej (...) czytaj dalej»
-
Wyjazd z dzieckiem za granicę gdy ojciec się nie zgadza
przez: groupie | 2016.2.28 19:46:45
Chce wyjechac na stale zagranice z moja corka, ojciec sie nie zgadza chociaz sam wyjechal kilka lat temu do innego kraju i tam mieszka ze swoja nowa rodzina. Czy jest jakies wyjscie z tej sytuacji? Czy (...) czytaj dalej»
-
Roszczenie do gminy za brak lokalu socjalnego - odszkodowanie i odsetki
przez: Kamaaaa123 | 2016.2.28 20:22:25
Proszę o pomoc w rozwianiu wątpliwości - usatysfakcjonują mnie odpowiedzi TAK/NIE: pytanie nr 1 ? czy w sprawie roszczenia do gminy o odszkodowanie z tytułu niezapewnienia lokalu socjalnego osobie (...) czytaj dalej»
-
Szybki zwrot partycypacji przy cesji w TBS
przez: szeszelka | 2016.2.28 22:1:44
Cesja partycypacji TBS i oddanie mieszkania. Potrzebna mi są cała kwota partycypaja + kaucja, bo kupuje mieszkanie własnościowe. Co mogę zrobić, aby szybko otrzymać zwrot? Nie mogę czekać pół (...) czytaj dalej»
-
Automatyczna opieka prawna po ukończeniu lat czy trzeba składać wniosek?
przez: emilia9814 | 2016.2.29 15:22:39
Witam, chciałabym się dowiedzieć czy jako że skończyłam już 18 lat opiekę prawną dostałam z automatu czy muszę założyć sprawę w sądzie rodzinnym? Opiekunem prawnym mojego syna jest obecnie (...) czytaj dalej»
-
Urlop wypoczynkowy po urlopie macierzyńskim i przed wychowawczym
przez: spadkobiercy | 2016.2.29 18:36:36
Witam Mam pytanie odnośnie urlopu wypoczynkowego udzielanego zaraz po skończonym urlopie macierzyńskim. Moja sytuacja wygląda tak- 12.09.2012 urodziłam dziecko ,przebywałam na urlopie macierzyńskim (...) czytaj dalej»