Archiwum Forum Wrzesień 2021
(57 tematów na forum)
-
Postępowanie spadkowe - mieszkania w dwóch miastach po śmierci ojca
przez: Amad123 | 2021.9.24 10:41:34
Szanowny Panie, szanowna Pani, niestety mój ojciec zmarł i potrzebne jest uregulowanie spraw spadkowych. Czy mogę liczyć na krótką poradę? Mama z tatą byli małżeństwem bez rozdzielności majątkowej (...) czytaj dalej»
-
Naruszenie dóbr osobistych w sporze Allegro - czy w prywatnej rozmowie?
przez: gaman | 2021.9.25 7:57:2
W sporze Allegro użyłem wobec sprzedawcy określeń, które mogły zostać odebrane (niekoniecznie musiały) jako naruszenie dóbr osobistych. Chwilę później za to przeprosiłem (choć to akurat nie (...) czytaj dalej»
-
Podział spadku - dom, samochody i konta bankowe po śmierci ojca
przez: muniek2019 | 2021.9.27 9:13:7
Dzień dobry, zmarl moj Ojciec po jego śmierci dziedziczę: ja moja mama i dwójka rodzeństwa z pierwszego małżeństwa taty. Do podziału jest dom, 1 auto zarejestrowane na tate , drugie na Mamę, (...) czytaj dalej»
-
Zasądzone zadośćuczynienie nie wypłacone po 1,5 miesiąca - co mogę zrobić?
przez: justyna_125 | 2021.9.27 15:31:40
Dzień dobry, mam zasądzone w wyroku sądowym wypłacenia mi zadośćuczynienia. Od rozprawy minęło 1,5 miesiąca. Co mogę zrobić w przypadku jego niewypłacenia? czytaj dalej»
-
Alimenty zasądzone po 2 latach od złożenia wniosku - czy prawidłowo?
przez: Yechoto | 2021.9.27 17:44:4
Witam. Sytuacja gdzie sąd odroczył sprawę o alimenty i wznowił ja po 2 latach , koniec końców przyznał wyższe alimenty od dnia złożenia wniosku a nie od dnia wznowienia sprawy. Czy to jest (...) czytaj dalej»
-
Była partnerka prawniczka - potrzebuję męskiego prawnika do obniżenia alimentów
przez: cov123456 | 2021.9.28 14:4:20
moja była partnerka jest prawniczką, matką mojego syna. Potrzebuję męskiego prawnika. Potrzebuję prawnika, któremu udało się już obniżyć alimenty na matkę dziecka, która jest prawnikiem. (...) czytaj dalej»
-
Działalność gospodarcza w mieszkaniu a bonifikata za przekształcenie
przez: Greenek | 2021.9.30 23:10:18
Witam, od 2018 roku mam zarejestrowaną w mieszkaniu jednoosobową działalność gospodarczą, mam wpisane, że na działalność tą przeznaczam 20% mieszkania. Ok rok temu, dostałem z urzędu miasta (...) czytaj dalej»