Archiwum Forum Maj 2024
(6 tematów na forum)
-
Czy przejętym pracownikom wypłacać świadczenie urlopowe?
przez: majbo10 | 2024.5.2 19:33:33
W przyszłym miesiącu przejmiemy zakład, w którym obowiązuje układ zbiorowy pracy oraz wypłacane jest świadczenie urlopowe. Natomiast u nas funkcjonuje zakładowy fundusz świadczeń socjalnych. (...) czytaj dalej»
-
Zalanie przez sąsiada zakładu fryzjerskiego
przez: adwokatanna | 2024.5.7 11:5:19
hej, Tak naprawdę to zależy od tego, co jest napisane w umowie najmu albo w regulaminie wspólnoty mieszkaniowej, czy tam gdzie ten lokal się znajduje. Czasem może być tak, że właściciel jest (...) czytaj dalej»
-
Umowa lojalnosciowa a umowa na czas określony
przez: aggie_ce | 2024.5.10 17:8:50
Na przestrzeni prawie 3 lat pracy podpisałam z pracodawcą 4 umowy loj. O ile pierwsza z nich jasno mówi o tym, że pracownik jest zobowiązany do poniesienia 30% kosztów poniesionych przez pracodawcę (...) czytaj dalej»
-
Niechciany współlokator na działce
przez: logo11113 | 2024.5.11 12:56:3
Dzień dobry nurtuje mnie pewne pytanie. Ja wraz moją mamą współdzielimy działkę i znajdujące się na niej budynki w proporcji 50/50. Moja mama przygarnęła do nas swojego konkubenta, który w (...) czytaj dalej»
-
przez: rasti | 2024.5.20 20:24:39
Witam Forumowiczów, mam pytanie a właściwie prośbę o poradę co zrobić. Pewien znany mecenas z Krakowa przyjął ode mnie zaliczkę i pełnomocnictwo do sprawy. Chodziło o ograniczenie praw byłej (...) czytaj dalej»
-
Przekroczenie uprawnień kuratora
przez: Bbb555 | 2024.5.26 4:56:26
Czy kurator może w ten sposób rozmawiać z dzieckiem? Syn był zmieszany. Kurator wymuszała na nim odpowiedź, więc odpowiedział po czasie, że czasami ale bardzo lekko biję się z bratem. czytaj dalej»