Archiwum Forum Czerwiec 2024
(7 tematów na forum)
-
Kup nagie zdjęcia pełnoletniej - czy popełniłem przestępstwo?
przez: *****************@**.** | 2024.6.1 22:56:51
Witam. Pełnoletnia kobieta na pewnej platformie oferuje za pieniądze swoje nagie zdjęcia. Czy jeśli sam będąc pełnoletnim i je kupiłem to popełniłem jakieś przestępstwo? Zdjęć nie rozpowszechniam (...) czytaj dalej»
-
Zdjęcie do dowodu w czepku kąpielowym - czy zostanie zaakceptowane?
przez: necromorti | 2024.6.4 14:29:4
Witam. Przez wzgląd na moje ścięcie włosów moje brwi są lekko przysłonięte. Skutkuje to tym że urząd stale odrzuca moje zdjęcia. Nie mam możliwości zgolenia włosów na zero. Sprawdziłam (...) czytaj dalej»
-
Mieszkanie z najemcą przed przekazaniem - czy nie podpisywać protokołu?
przez: RychuZdzichuZbychu | 2024.6.7 19:49:28
Zakupiłem mieszkanie. Obecnie jest ono wynajmowane przez poprzedniego właściciela, ale wynajem kończy się dzień przed przekazaniem lokalu według umowy. Jestem po akcie i zapłacie, więc jestem (...) czytaj dalej»
-
Szkoła policealna - czy musi poinformować o skreśleniu ze listy?
przez: Zuzanka2567889 | 2024.6.8 8:47:46
Witam. Zastanawiam się czy szkoła policealna ma obowiązek poinformować słuchacza, że skreśliła go z listy uczniów. Podejrzewam, że jestem skreślona, ale szkoła do mnie nie dzwoniła ani nie (...) czytaj dalej»
-
Zwolnienie rehabilitacyjne po dyscyplinarnym zwolnieniu podczas L4
przez: ***********@**.** | 2024.6.13 19:15:53
Dzień dobry, Piszę z pytaniem ponieważ znalazłam się w trudnej sytuacji a spotkanie z prawnikiem mam umówione za 2 dni dopiero.. Od 13 marca przebywam na zwolnieniu lekarskim z powodu poważnych (...) czytaj dalej»
-
Najemca trawa na działce sąsiada - czy trawnik można przyskać?
przez: katelicius | 2024.6.25 13:36:10
Od 3,5 roku wynajmuję mieszkanie. Umowy były pisane co rok, na zasadzie "jak się właścicielowi zechce podjechać". Ostatnia wygasła z dniem 1. czerwca tego roku. 4 miesiące temu, ze względu na (...) czytaj dalej»
-
Podział majątku po rozwodzie - spłata kredytu hipotecznego
przez: babajaga76 | 2024.6.26 22:46:35
Witam jestem po rozwodzie już jakiś czas, czekają mnie teraz podziały majątku. Do podziału jest mieszkanie wspólne zakupione na kredyt w trakcie trwania małżeństwa zaciągnięty przez obojga (...) czytaj dalej»