Archiwum Forum Luty 2006
(109 tematów na forum)
-
Paszport dla dziecka i wyjazd do Niemiec po ślubie z obcokrajowcem
przez: sama34 | 2006.2.28 11:11:4
Obecnie oczekuje na wyrok z sadu ,o pozwolenie wydania paszportu dla mojego 8-letniego synka.Z ojcem dziecka nie bylam w zwiazku formalnym.Ojciec ukrywa sie od 2 lat na terenie grecji ,przed placeniem (...) czytaj dalej»
-
przez: sama34 | 2006.2.28 11:13:48
Obecnie oczekuje na wyrok z sadu ,o pozwolenie wydania paszportu dla mojego 8-letniego synka.Z ojcem dziecka nie bylam w zwiazku formalnym.Ojciec ukrywa sie od 2 lat na terenie grecji ,przed placeniem (...) czytaj dalej»
-
Prawomocność wyroku Sądu Apelacyjnego - kiedy następuje?
przez: Niunia | 2006.2.28 12:23:17
Art. 388. § 1. Wyrok sądu drugiej instancji jest natychmiast wykonalny, jeżeli kodeks nie stanowi inaczej. Sąd drugiej instancji może jednak uzależnić jego wykonanie, a w razie oddalenia apelacji (...) czytaj dalej»
-
Koszty remontu dachu - czy płacą wszyscy czy tylko właściciele poddaszy?
przez: goga_07 | 2006.2.28 12:58:51
Problem naszej wspólnoty to oczywiście mieszkańcy i to jnie wszyscy. Jest grupa, kilku mieszktów z niższych piętr i to oni twierdzą że remont dachu to kumoterstwo zarządu i właścicieli mieszkań (...) czytaj dalej»
-
przez: sama34 | 2006.2.28 13:1:14
-
Zabezpieczenie przed oszustwem przy sprzedaży mieszkania dziedziczonego
przez: leval | 2006.2.28 13:1:58
Razem z bratem sprzedajemy mieszkanie odziedziczone po rodzicach. Sadownie odbyło się zniesienie współwłasności i ja, jako osoba, która ma być spłacona zostałam wpisana do hipoteki jako wierzyciel. (...) czytaj dalej»
-
przez: sama34 | 2006.2.28 13:3:8
-
Zabezpieczenie przed oszustwem przy sprzedaży mieszkania dziedziczonego
przez: leval | 2006.2.28 13:19:10
Razem z bratem sprzedajemy mieszkanie odziedziczone po rodzicach. Sadownie odbyło się zniesienie współwłasności i ja, jako osoba, która ma być spłacona zostałam wpisana do hipoteki jako wierzyciel. (...) czytaj dalej»
-
Wymeldowanie żony i dziecka z mieszkania własnościowego po wyprowadzce
przez: tola | 2006.2.28 14:10:57
A co mówi na ten temat prawo meldunkowe. Czy można wymeldować kogoś z pobytu stałego - do nikąd? Ciekawe czytaj dalej»