Archiwum Forum Listopad 2008
(121 tematów na forum)
-
Podwyżka alimentów przy płaceniu renty - czy sąd uwzględni inne obciążenia?
przez: arcon | 2008.11.25 9:42:38
płace alimenty. teraz była żona wnosi o podwyżkę. i teraz jest taka sytuacja --- płace tez rentę pewnej osobie w sporej kwocie tak ze zostają mi z pensji grosze. czy sąd może podnieść alimenty?? (...) czytaj dalej»
-
Zamiana grzywny na areszt - czy można płacić w ratach?
przez: piotrksl31 | 2008.11.25 14:31:9
Mam pytanie miałem do zapłacenia grzywne 2500zł,nie zapłaciłem bo nie mam z czego,komornjik umorzył to postepowanie.Dostałem teraz wezwanie ze sądu że mam się stawić z dowodem wpłaty bo jak (...) czytaj dalej»
-
Kasacja wyroku za wypadek ze skutkiem śmiertelnym
przez: łuka2512 | 2008.11.26 9:11:23
Witam. Byłem oskarzony o spowodowanie wypadku ze skutkiem smiertelnym. W kwietniu zostałem skazany przez sad rejonowy na 4 lata pozbawienia wolnosci. Po odsiadce 9 miesiecy w areszcie poddałem sie dobrowolnie. (...) czytaj dalej»
-
przez: łuka2512 | 2008.11.26 9:15:54
prosze o kontakt czytaj dalej»
-
Renta po zmarłym mężu - warunki przyznania dla wdowy
przez: OLKA | 2008.11.26 10:24:12
Sytuacja wygląda nastepująco.. w 2007 roku zmarł mąż mojej znajomej. Otrzymywał On rentę "okresową" ( co 3 lata miał przedłużaną na kolejny 3 letni okres). Ten 3-letni okres kończy się w (...) czytaj dalej»
-
Licytacja spadku za długi firmy - jak zabezpieczyć mieszkanie rodziny?
przez: przemo | 2008.11.26 23:59:51
wiatm, prowadzac firme narobilem dlugow, na chwile obecna spadek po ojcu tj. dom w 1/4 moj bedzie licytowany, co sie stanie z mama i bracmi ktorzy sa wspolspadkobiercami? w jaki sposob odbywa sie w ogole (...) czytaj dalej»
-
Urlop po dziesięciu latach pracy z zaliczeniem studiów
przez: Tomasz | 2008.11.27 11:31:52
19,5 dnia zaokraglone do 20 dni czytaj dalej»
-
Groźby śmierci przez komunikator GG - jak ukarać sprawczynię
przez: madzia | 2008.11.27 19:48:37
Jeśli zgłosisz to na policję napewno ją namierzą i zatrzymają. Ostatnio nawet mówili w radiu że zatrzymali dziewczynę która groziła swojej koleżance na gg ,że ją pobije. czytaj dalej»
-
Odzyskanie pieniedzy od komornika za alimenty
przez: micha alimenty.pl | 2008.11.28 8:25:40
hymmmmm.. alimenty były płacone przez zus... a potem ojciec dwu krotnie spłacał to samo.... czytaj dalej»
-
Chcę być ojcem ale ona nie zgłosi ojcostwa
przez: meegi | 2008.11.28 13:53:16
Posłuchaj, składasz wniosek do sadu jak sie dziecko urodzi o ustalenie ojcostwa. A jeszcze mozesz od urodzenia dziecka wysyłać matce pieniadze przekazem pocztowym na utrzymanie malca. Trzymaj wszystkie (...) czytaj dalej»
-
Renta rodzinna - wznowienie po przerwie na studia
przez: less | 2008.11.28 14:8:30
zdecydowanie tak. jezeli twoj okres nie przedluzy sie..bo jak ukonczysz 25 latek to rente ci zabiora. czytaj dalej»
-
Zmiana sumy ubezpieczenia w pozwie przeciwko PZU - jak poprawić błąd?
przez: Dawid Jaworski | 2008.11.28 19:56:39
Witam. Założyłem sprawę w sądzie, termin rozprawy ustalony na 9 grudnia. Chodzi o wypłatę słynnej już polisy PZU. Sumę ubezpieczenia którą później urealniam policzyłem procentem prostym (...) czytaj dalej»
-
Rozwód z orzeczeniem winy - matka pracująca z kochankiem
przez: Rodzinne | 2008.11.28 21:56:51
Droga Pani! Jeżeli Pani jeszcze nie dostała odpisu pozwu z sądu, to proszę na nią czekać, jeżeli Pani podejrzewa, jeżeli Pani ma wątpliwości to może zawsze Pani udać się do Sądu Okręgowego (...) czytaj dalej»
-
Niestabilny psychicznie syn - jak go zabezpieczyć?
przez: agula | 2008.11.29 2:2:15
Witaj , taką osobę jak piszesz można ubezwłasnowolnić częściowo lub w całości , a czyniąc taki jrok musiałbyś się opiekować taką osobą , tyle ,że ta osoba nie mogłaby podejmować ważnych (...) czytaj dalej»
-
Czy można wymeldować syna pracującego w transporcie?
przez: | 2008.11.29 2:9:15
Nie , nie można .Gdybyś przebywał poza domem więcej niż 3 miesiące to wtedy tak.Ale Twoim dokumentem jest to ,że masz kartę pracy kierowcy(gdzie i kiedy wyjeżdżałeś i kiedy wracałeś)Powodzenia (...) czytaj dalej»
-
Sprowadzenie auta z Niemiec - wymagania graniczne
przez: Jimodg | 2008.11.29 13:53:18
Witam wszystkich. Przyglądam sie tej rozmowie i mam pytanie. Jezeli kupie autko (iralndia) na chodzie i nim przyjade do kraju... i okaze sie ze nie oplaca mi sie go sprzedac w calosci tylko na części, (...) czytaj dalej»
-
Sprowadzanie samochodów z Irlandii - formalności celne i podatkowe
przez: jimodg | 2008.11.29 18:2:23
Witam wszystkich. mam pytanie. Jezeli kupie autko (iralndia) na chodzie i nim przyjade do kraju... i okaze sie ze nie oplaca mi sie go sprzedac w calosci tylko na części, to musze go wyrejestrowac (...) czytaj dalej»
-
Dodatek stażowy - co się wlicza oprócz świadectw pracy?
przez: kika | 2008.11.30 10:40:57
Co wlicza się do dodatku stażowego oprócz świadectw pracy z innych miejsc ? wiem ze zawodówka i wojsko ,dzienne studia. A studia zaoczne zaoczne ? szkoła średnia ? przykład - pracownik (...) czytaj dalej»
-
Mandat za brak świateł i pasy - jak udowodnić nieprawdziwe oskarżenia?
przez: Michał | 2008.11.30 13:47:37
Witam i proszę o poradę. Zatrzymała mnie ostatnio policja za brak świateł mijania. Co prawda w chwili zatrzymania światła były załączone bo kierowca jadący z naprzeciwka dał mi znać że światła (...) czytaj dalej»
-
Kupno samochodu z wadami ukrytymi - unieważnienie umowy po rejestracji
przez: ak | 2008.11.30 17:22:26
wlasnie przez takich palantow jak ty kazdy handlarz zyje bezkarnie czytaj dalej»
-
Ustanowienie spółdzielczego prawa do lokalu - wymagane formalności
przez: Sławek | 2008.11.30 18:43:17
Dzień Dobry! Otrzymaliśmy w spadku razem z wujkiem mieszkanie lokatorskie, a dokładnie po 50% wkładu. Zgodnie z prawem musieliśmy zdecydować kto będzie sie ubiegał o ustanowienie spółdzielczego (...) czytaj dalej»