Archiwum Forum Maj 2008
(61 tematów na forum)
-
przez: bezradna | 2008.5.29 10:40:22
Dziękuję za komentarz. Wiem , że to co zrobiła to żenada... wcale jej nie bronię , nie ważnne , że to pierwszy raz ,ale co powinnyśmy zrobić wg pana.Bardzo proszę o pana zdanie to dla mnie istotne (...) czytaj dalej»
-
śmiertelny wypadek......jaki wyrok?
przez: wystraszona | 2008.5.29 11:48:33
prosze o pomoc.....spowodowalem wypadek.....jechalem ok 40 kmh i nagle nie wiem skad uderzylem pieszego ktory prawdopodobnie przechodzil przez jezdnie......po 2 miesiacach on zmarl..... tragedia.....bo (...) czytaj dalej»
-
Wymeldowanie z pobytu czasowego? - co zrobić?
przez: mrozowskim | 2008.5.29 14:15:55
Akt notarialny pozostaje aktem notarialnym i nie ma czegoś takiego jak uznanie go przez sąd. Zakładam, że chodzi tu o testament w formie aktu notarialnego. Pani brat stał się współwłaścicielem (...) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2008.5.29 14:25:1
Kwestia wypowiedzenia umowy zlecenia powinna być zawarta w umowie, więc trzeba znać jej treść, żeby się wypowiedzieć. Moim zdaniem, jeśli ta kwestia nie jest uregulowana to umowa obowiązuje do (...) czytaj dalej»
-
Alimenty a nauka w szkole prywatnej ze statusem szkoły publicznej.
przez: kerut | 2008.5.29 16:3:8
Chodzi mi o szkołe o statusie szkoly publicznej. Przepraszam za literowke czytaj dalej»
-
Wymeldowanie byłego współmałżonka
przez: columbus123 | 2008.5.30 8:9:10
Dziekuję "kasia". Wiem, ze powinienem przeprowadzić podział i ustalić wkład. Jest to mieszkanie w TBS więc nie wiem czy warto, a do tego wygórowane żadania ze strony Byłej zniechęcają (...) czytaj dalej»
-
jezeli dziadek przepisuje caly majatek za życia na wnuczke
przez: mrozowskim | 2008.5.30 11:9:18
Dziadek musi wydziedziczyć pozostałych spadkobierców pozbawiając ich tym samym prawa do zachowku. Wydziedziczenie może być dokonane wyłącznie w testamencie i tylko z powodów określonych w art. (...) czytaj dalej»
-
Odsetki karne za szkołe po licealną
przez: mrozowskim | 2008.5.30 11:20:11
Nie jestem w 100% pewien czy mam rację, ale wydaje mi się, że szkoła nie ma prawa domagać się pieniędzy za to, że Pan nie uczęszczał na zajęcia. Dodatkowo nawet gdyby miała, to roszczenie szkoły (...) czytaj dalej»
-
3 lata na ustalenie alimentów, czy to prawda?
przez: Ania alimenty.pl | 2008.5.30 14:10:15
Gościu73.Ja bym wolała mieć sprawe jasną i wyrok w ręku.Twoja decyzja.Pozdrawiam. czytaj dalej»
-
przez: 09071956TR | 2008.5.31 19:19:52
biegły bierze pod uwagę stan nieruchomości w chwili zapisów a wartość wg tego stanu na dzień cen wolnorynkowych obowiązujących w chwili dokonywania wyceny - czyli na obecną chwilę. czytaj dalej»
-
Świadkowie testamentu ustnego zmarłej ciotki
przez: monik | 2008.5.31 22:11:6
Tylko sądownie , nie ma innej możliwości .Jeśli ciotka nie miała rodziny najbliższej to wystąpcie o stwierdzenie nabycia spadku jako spadkobiercy -wnioskodawcy.Może się uda .Pozdrawiam Bliżej (...) czytaj dalej»