Archiwum Forum Lipiec 2009
(108 tematów na forum)
-
Dokumenty potrzebne do alimentów z funduszu alimentacyjnego
przez: mama | 2009.7.30 14:18:48
do babci: na poczatek należy założyć sprawę alimentacyjną w sądzie, nie zależnie od tego gdzie jest teraz ojciec w kraju czy za granicą, w sądzie najblizszym miejsca zameldowania Pani córki. (...) czytaj dalej»
-
Zupełny rozkład pożycia małżeńskiego - co to oznacza prawnie
przez: tete alimenty.pl | 2009.7.30 18:44:14
Jeżeli żona wyprowadza się nagle z dzieckiem, pod nieobecność męża, przemeldowuje bez jakichkolwiek wyjaśnień dziecko, zabiera wszystkie swoje i dziecka rzeczy i zakłada sprawę o separację (...) czytaj dalej»
-
Czy mąż może być współpracującym w firmie żony mając etat w innej firmie?
przez: djlatino | 2009.7.30 23:3:31
Moja żona zakłada jednoosobową działalnośc gospodarczą.Ja jestem zatrudniony w zakładzie pracy na podstawie umowy o pracę. Czy w takiej sytuacji mogę zostać zgłoszony jako osoba współpracująca (...) czytaj dalej»
-
Czy pracodawca może żądać skanowania wyjścia kilka minut po czasie pracy?
przez: mateuszf88 | 2009.7.30 23:50:53
witam. pracuje w dużej fabryce - pracuję 8h dziennie. zaczynam pracę równo o 6:00 więc moja praca kończy się o 14:00. na wyjściu jest bramka na której skanuję się identyfikatorem. podczas skanowania (...) czytaj dalej»
-
Siostra przejęła pieniądze z lokat po śmierci taty
przez: wkurzony | 2009.7.31 11:28:21
Jeśli ZŁA ma znajomości w policji lub tam pracuje to możecie jej nagwizdać. Miałem taka sytuację w mieście S. czytaj dalej»
-
Jak załatwić przepisanie mieszkania komunalnego od starszego pana?
przez: robert | 2009.7.31 15:25:53
Jakiś czas temu poznałem jednego starszego Pana.Pomagam mu od jakiegoś już czasu ponieważ jego choroba uniemożliwia mu wykonywanie pewnych czynnośći.Ostatnio zaproponował mi,że chciałby mi przepisać (...) czytaj dalej»
-
Czy można wziąć pożyczkę hipoteczną pod zastaw mieszkania figurując w BIK?
przez: Grazyna1953 | 2009.7.31 21:20:10
Czy jest możliwość wzięcia pożyczki hipotecznej, pod zastaw wartości mieszkania figurując w Bik-u? czytaj dalej»
-
Czy muszę zapłacić wynagrodzenie kierowcy który spowodował szkodę?
przez: Dambaj | 2009.7.31 22:1:40
Witam! jestem przewoźnikiem który świadczy usługi transportowe. Miałem nowego kierowce na okresie próbnym. Po miesiącu ów kierowca spowodował szkodę w towarze, który przewoził. Zjechał na (...) czytaj dalej»