Archiwum Forum Maj 2016
(64 tematów na forum)
-
Domaganie się należności za spłacone raty kredytu hipotecznego
przez: tomsmi | 2016.5.24 20:4:32
Cześć, Postanowiłem się rozwieść bez orzeczenia o winie. Nie mamy dzieci i jedyne co nas łączy to kredyt hipoteczny. Chcę aby mieszkanie zostało przepisane na żonę i żeby ona wzięła cały (...) czytaj dalej»
-
Brak kontaktu z kuratorem - kara w SDE
przez: nogazwezza | 2016.5.24 20:6:55
Witam. Co mogę zrobić w przypadku, kiedy nie mam kontaktu ze swoim kuratorem? Właśnie potrzebuję 4 dni przerwy w karze, nagły wypadek. Moja Pani kurator ma dyżury tylko we wtorki i czwartki. (...) czytaj dalej»
-
przez: Kadara | 2016.5.25 9:28:47
Tylko jakie dokumenty musi zlozyc czytaj dalej»
-
Odmowa reklamacji przez sklep internetowy OleOle
przez: Jolka_37 | 2016.5.25 9:40:35
Witam, chciałabym dowiedzieć się jakie mam prawa w związku z odmową przyjęcia mojej reklamacji przez sklep internetowy OleOle. Zakupiłam u nich lodówkę ze zmianą kierunku otwierania drzwi, przyjechali (...) czytaj dalej»
-
kiedy można zabrać lokatorowi mieszkanie komunalne?
przez: justyna | 2016.5.25 20:14:19
jestem najemcom mieszkania komunalnego mieszkalam tam 20 lat wyszlam zamoz kupilam dom a w mieszkaniu zostal syn z pierwszego zwiozku ktory jest pelnoletni urzad nakazal oddac mi mieszkanie a syn nie ma (...) czytaj dalej»
-
Zamknięcie działalności- spis z natury
przez: gruszkiwpo | 2016.5.26 10:14:46
Witam, mam parę pytań co do likwidacji działalności gospodarczej. Przez ok 9 miesięcy prowadziłem firmę usługową, jedyny dochód pochodził z zamówień w pracy, gdzie miałem zapewnione wszystkie (...) czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.5.26 15:50:28
Dzień dobry, trzeba wystąpić o zmianę orzeczenia o władzy rodzicielskiej i sposobie sprawowania opieki nad dzieckiem oraz zniesienie obowiązku alimentacyjnego. Pytanie także czy będzie Pan chciał (...) czytaj dalej»
-
Przykłady łamania prawa autorskiego
przez: edeit100 | 2016.5.26 16:15:8
Witam, poszukuję informacji o casus'ach dotyczących autorskoprawnej ochrony programów komputerowych oraz dowolnej innej problematyki prawnoautorskiej. Przekopuje google ale nie mogę znaleźć przykładów (...) czytaj dalej»
-
Powrót z UK, rozliczenie dochodów, 500plus
przez: clutchu | 2016.5.27 15:54:3
Witam! Mam dość skomplikowany problem. Wróciłem kilka dni temu do Polski z UK po 2 latach. Chcielismy sie ubiegac z partnerką o 500 plus na pierwsze dziecko. Okazało się ze mialem jakis dochód (...) czytaj dalej»
-
przez: ktosik | 2016.5.29 11:11:38
Nie zwracaj pieniędzy. Powołaj się na przepisy z kodeksu cywilnego o bezpodstawnym wzbogaceniu, które w prawie pracy mają zastosowanie z mocy art.300 kodeksu pracy. Bezpodstawnie wzbogacony, który (...) czytaj dalej»
-
spłata należności komorniczych - kto powiadamia bank?
przez: Danny | 2016.5.30 16:15:7
Info na papaierze weź od komornika i do banku z tym. czytaj dalej»
-
przez: sinior | 2016.5.30 17:58:59
Witam Zostalem wezwany jako podejrzany w zwiazku z wandalizmem/graffiti na mieście. Czy jako podejrzany mogę odmówić próbie pisma dla grafologa, a jeśli tak to czy będą bazować np na podpisie (...) czytaj dalej»
-
przez: Tanie Papierosy | 2016.5.31 11:37:20
Tanie papierosy z odrzutu produkcyjnego. Wygląd, smak, zapach jak w pełnowartościowych papierosach. Nie są to nabijane gilzy ręcznymi czy elektrycznymi maszynkami chałupniczą metodą po domach tylko (...) czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.5.31 12:38:42
Dzień dobry, żaden ortodonta nie jest w stanie zagwarantować, że efekt końcowy leczenia będzie satysfakcjonował pacjenta. Inną kwestią jest to czy została Pani w sposób prawidłowy pouczona (...) czytaj dalej»