Archiwum Forum Październik 2017
(155 tematów na forum)
-
Czy ośrodek pomocy społecznej może zatrzymać dowód osobisty podopiecznej
przez: Paweł | 2017.10.30 18:50:43
Witam. Posiadam mamę w Ośrodku Pomocy Społecznej. Ośrodek ten zabrał jej dowód osobisty. Moja mama chce go dostać na czas wyjazdu rodzinnego, lecz Ośrodek ten nie chce jej go wydać. Czy ma do (...) czytaj dalej»
-
Czy radca prawny z diagnozą psychiatryczną może być ubezwłasnowolniony?
przez: Realista9090 | 2017.10.30 22:7:48
Witam forumowiczów, chcę zadać pytanie, mam problemy ze zdrowiem psychicznym zdiagnozowano u mnie zaburzenia schizotypowe, ALE objawy nie były nigdy w stopniu znacznym nasilone, lecz ograniczały (...) czytaj dalej»
-
Czy prawnie można zabronić palenia papierosów w mieszkaniu?
przez: anonymous88 | 2017.10.31 12:11:33
Dzień dobry, Mam do Państwa pytanie dotyczące palenia papierosów w mieszkaniu. Przejściowo mieszka u mnie brat, który nałogowo pali, a ja jestem strasznym przeciwnikiem. Prowadzę zdrowy tryb (...) czytaj dalej»
-
Siostra oskarża mnie o kradzież auta które sama prosiła rozebrać
przez: 222028 | 2017.10.31 18:59:37
Treść art 284 kk o przywłaszczeniu : § 1. Kto przywłaszcza sobie cudzą rzecz ruchomą lub prawo majątkowe, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Kto przywłaszcza sobie powierzoną (...) czytaj dalej»
-
Zmiana nazwiska po ślubie w Portugalii - procedura w Hiszpanii
przez: **********@*****.*** | 2017.10.31 23:38:19
Za granica mozna tez to zalatwic w placowce konsularnej,ale to jest czas i koszta.Najlepiej to przetlumaczyc na j.polski i znalesc adwokata w PL ktory za was taki wniosek w Polsce zlozy. czytaj dalej»