Archiwum Forum Wrzesień 2020
(62 tematów na forum)
-
Wysokie stawki prawnika - czy uczciwe?
przez: Daro55 | 2020.9.25 11:5:35
Adwokaci z kancelarii Cejrowski zajmują się m.in. sprawami o podział majątku pomiędzy byłymi małżonkami po rozwodzie. Doświadczeni w tego typu sprawach. czytaj dalej»
-
Wypadek śmiertelny pod wpływem alkoholu bez prawa jazdy - jaka kara?
przez: malaska | 2020.9.27 11:1:5
tak,Mecenas Olężałek jest doskonały i bardzo pomocny! ja polecam także - u mnie w rodzinie bardzo pomógł! czytaj dalej»
-
Stare oskarżenie o kradzież - stawiennictwo w prokuraturze
przez: malaska | 2020.9.27 11:6:4
warto mieć w takich sprawach pomoc dobrego adwokata - mecenas Mariusz Olężałek jest doskonały, bardzo dobrze i rzetelnie prowadzi sprawy, dokładnie i wie jak ma użyć prawa żeby było dobrze czytaj dalej»
-
Konsekwencje nieterminowej spłaty przy kupnie mieszkania z kredytem hipotecznym
przez: KasKas1 | 2020.9.27 17:30:59
W sierpniu 2020 kupiliśmy z mężem mieszkanie (jesteśmy już wpisani w księdze wieczystej). Zgodnie z treścią aktu notarialnego ostatnią transzę pieniędzy (pozostałość po spłacie kredytu hipotecznego (...) czytaj dalej»
-
System akordowy na szwalni - część szwaczek dostaje lepsze zlecenia i zarabia dwukrotnie więcej
przez: Sylah75 | 2020.9.27 21:44:37
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem w pracy, który wykańcza mnie psychicznie. Otóż pracuje w systemie akordowym na szwalni,jestem szwaczką. Jak to w akordzie jest coś co opłaca się szyć i (...) czytaj dalej»
-
przez: zalvi | 2020.9.28 15:49:10
Witam, chciałbym postawić "blaszak" 4x5 jako pomieszczenie gospodarcze na zgłoszenie. Wyczytałem w Internecie że usytuowanie garażu blaszanego musi być w odległości 4m (lub 3 jeśli nie ma otworów) (...) czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2020.9.28 15:52:5
Dla mnie akt notarialny sporządzała notariusz Cejrowska z Tczewa. Szybko i bezbłędnie sporządzony, fachowa obsługa. czytaj dalej»
-
Odstąpienie od usługi graficznej po ustalonej zapłacie z góry
przez: Frankieee | 2020.9.28 17:56:4
Dzień dobry! Proszę jednoosobową dział. gosp. Zawarłem umowę z kontahentem, której przedmiotem było pozyskiwanie ładunków na auta kontrahenta. Strony ustaliły wynagrodzenie w wysokości 8% (...) czytaj dalej»
-
Rezygnacja ze szkoły policealnej a obowiązek płacenia czesnego
przez: Zocha551 | 2020.9.29 11:9:28
Spora część osób podpisuje umowy, bez dokładnego zapoznania się z ich treścią... A potem wychodzą takie rzeczy, że trzeba płacić a nie wiedziałem... Dlatego warto przy wyborze szkoły po pierwsze (...) czytaj dalej»
-
Przedawnienie roszczenia szkoły policealnnej po dwóch latach
przez: Zocha551 | 2020.9.29 11:14:9
Dlatego warto czytać co się podpisuje albo wybierać szkoły bezpłatne, gdzie nie ma żadnych umów np Cosinus czytaj dalej»
-
Odszkodowanie od pracodawcy za rezygnację z zatrudnienia po ustaleniach
przez: lukas888 | 2020.9.29 12:14:53
Witam, Chcialbym prosic o wsparcie jakie sa mozliwosc dochodzic np odszkodowania w przypadku gdy pracodawca postanowil zrezygnowac z zatrudnienia. U mnie sytuacja wygladala tak iz wszystkie warunki (...) czytaj dalej»
-
przez: Iwona2106 | 2020.9.29 12:29:24
Witam . W przypadku wypowiedzenia umowy w trybie natychmiastowym obowiązuje okres wypowiedzenia? Czy przykładowo dostając wypowiedzenie w trybie natychmiastowym dnia 15.10 obowiązuje ono od tego właśnie (...) czytaj dalej»