Archiwum Forum Czerwiec 2023
(15 tematów na forum)
-
Bransoletka elektroniczna - przepustka na wesele brata
przez: Cezar99 | 2023.6.4 1:53:36
Witam Jestem na bransoletkę i mam 3 msc jeszcze I mam za miesiąc wesele brata czy istnieje możliwość dostania przepustki czytaj dalej»
-
Zasiłek rehabilitacyjny - czy ZUS może cofnąć z powodu starego pracodawcy?
przez: ******1984@*2.** | 2023.6.6 19:40:4
Witam od 2018 byłem zatrudniony w pewnej firmie, lecz od 2019 tam nie pracuje a pracodawca przestał odprowadzać składki. Obecnie pracuje od 2 lat w innej firmie lecz w październiku uległem wypadkowi (...) czytaj dalej»
-
Zatrzymane prawo jazdy po zakazie - czy trzeba zdawać egzamin po roku?
przez: Marianooo | 2023.6.7 6:49:16
Witam wszystkichA ja inaczej .. mieszkam w UK od 10 lat zatrzymano mi prawo jazdy polskie(nie fizycznie ale i tak go nie posiadam)a moje pytanie czy wyrobie p.JAZDY w UK na podstawie danych tj.seria (...) czytaj dalej»
-
Spadkobiercy wynajmowali garaż bez wiedzy właściciela po testamencie
przez: Asza87 | 2023.6.8 14:34:40
W sklad spadku ktory dziedzicze testamentowo wylacznie ja po mojej babci wchodzil miedzy innymi 1/2 garazu i mieszkanie , zlozylem sprawe do sadu o stwierdzenie nabycia spadku na podstawie testamentu, (...) czytaj dalej»
-
Posiedzenie pojednawcze za naruszenie dóbr osobistych - co grozi?
przez: Ewcik12345 | 2023.6.12 18:36:55
Witam. Widze, ze niestety nie otrzymala Pani odpowiedzi. Jestem w podobnej sytuacji. Ocenilam firme agroturytyczna, ktora nie szanuje zwierzat, ktore sa podstawa ich pracy, dostalam w zamian grozby i (...) czytaj dalej»
-
Zwolnienie dyscyplinarne po 9 miesiącach - zasiłek chorobowy po operacji
przez: Kuna1999 | 2023.6.15 23:59:6
Witam. Nie będę opisywać całej sytuacji bo.sprawa jest już w sądzie pracy. Bardziej interesuje mnie.kwestia l4. Od dnia 21 kwietnia przebywam na l4. Zostało mi.dostarczone zwolnienie dyscyplinarne (...) czytaj dalej»
-
Mandat za przejazd na żółtym świetle zapisany jako czerwone - błąd policji
przez: Weronikakk | 2023.6.17 0:3:26
Dzisiaj, gdy jechałam z chłopakiem zatrzymała go policja za przejazd na żółtym świetle (dodam że jechał z przyczepką, a pogoda była okropna, więc droga hamowania byłaby wydłużona). Policjantka (...) czytaj dalej»
-
Miejsce postojowe 2,5x5m przy murku - czy deweloper musi dodać 30cm?
przez: ann1980 | 2023.6.18 20:35:22
dodam ze miejsce jest zewnętrzne czytaj dalej»
-
Nieruchomość z dożywociem - jak usunąć osoby niezameldowane?
przez: Rysoo000 | 2023.6.19 15:50:56
Jestem właścicielem nieruchomości od niedawna, kupiłem dom razem z dozywociem kilku domowników i mam problem, co muszę zrobić żeby wywalić osobe niezameldowana, której sobie nie życzę oraz (...) czytaj dalej»
-
Likwidacja stanowiska 2 tygodnie przed końcem umowy określonej
przez: joyjoy | 2023.6.20 19:30:15
Dzień dobry, jestem na umowie na czas określony do 27.06, mój pracodawca likwiduje z tym dniem stanowisko i zostałam o tym poinformowana 2 tygodnie przed zakończeniem umowy. Nie ukrywam że zaistniała (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaż koszulek z nazwiskiem sportowca i cytatem - czy legalne?
przez: HM1993 | 2023.6.21 14:26:43
Czy legalnym jest sprzedawanie nieoryginalnych koszulek z nazwiskiem i numerem znanego sportowca wraz z jego cytatem? Na koszulce nie znajdują się żadne inne oznaczenia towarowe (logo, herb etc) czytaj dalej»
-
Reklamacja szpachlowania po 3 miesiącach - kto ma rację?
przez: ******@**.** | 2023.6.27 13:55:34
Witam. Na początku roku wykonywałem usługę u klientki polegająca na szpachlowaniu tynków gipsowym u niej w domu. Po wykonanej usłudze szpachlarskiej zgłosiłem zakończenie prac zgodnie z umową (...) czytaj dalej»
-
Umowa wydawnicza sprzed 3 lat - jak zerwać po niewywiązaniu się?
przez: *****.*******@**.** | 2023.6.27 15:12:44
Witam, bardzo proszę o odpowiedź. Co w sytuacji, gdy 3 lata temu zawarłam umowę wydawniczą ( w celu wydanie książki) i nie wywiązałam się z niej. Z mojej winy, 2 lata temu chciałam rozwiązać (...) czytaj dalej»
-
Odbiór prac szpachlarskich bez uwag - reklamacje po 3 miesiącach
przez: ******@**.** | 2023.6.27 20:6:4
Witam. Mam taki problem. Firma szpachlowała mój nowy domek. Wykonali usługę, zgłosili prace do odbioru. Doszło do odbioru. Nie było żadnych uwag co do wykonanej usługi według mojej oceny. Ekipa (...) czytaj dalej»
-
Anonimowe SMS-y i fałszywe konta na Facebooku - czy policja ustali dane?
przez: Lukasz12100 | 2023.6.29 10:32:55
Dzień dobry Mam pytanie i nie wiem cz najpierw udać się na policje czy w inne miejsce. Mianowicie chodzi o to że kiedyś(ponad rok temu) dostawałem wiadomości na numer telefonu od nieznanego mi (...) czytaj dalej»