Archiwum Forum Styczeń 2024
(20 tematów na forum)
-
Mała działka a ubezpieczenie w krus
przez: Lukas1215 | 2024.1.1 18:25:27
Witam, jestem w trakcie dzielenia ziemi prawie 3ha, zostanie mi przy podzieleniu 82ar. Na tym obszarze usytuowany jest budynek mieszkalny, droga dojazdowa praktycznie na środku w wzdłuż tej działki, (...) czytaj dalej»
-
Umieszczenie pojemników na śmieci - mieszkanie w dwulokalowym budynku.
przez: mrix13 | 2024.1.3 13:51:36
Mam problem z deweloperem. W akcie notarialnym wyznaczył mi miejsce na trzymanie kontenerów na śmieci tuż obok mojego miejsca postojowego. Wyznaczone przez niego miejsce znajduje się w części wspólnej (...) czytaj dalej»
-
Czy ktoś z was korzystał z usług firmy 4 Grants?
przez: PoszkodowanyPrawnie | 2024.1.4 13:57:5
To na prawdę dziwie się Pani bo w mojej sprawie załatwili wszystko jak należy, wiadomo musiałem zapłacić za ich pracę ale biorąc pod uwagę ile odzyskałem z tego pieniędzy jestem na prawdę (...) czytaj dalej»
-
przez: Mariola67 | 2024.1.5 9:12:12
Jak to jest że świadczeniem pielęgnacyjnym a rentną z częściową niezdolnością do pracy wydaną przed 2020r jest ktoś komu przyznano i to i to? czytaj dalej»
-
przez: adwokatanna | 2024.1.5 11:19:1
Z mojej wiedzy wynika, że list polecony z sądu powinien być odebrany osobiście przez osobę wskazaną jako odbiorca. Jeśli ktoś inny go odebrał, formalnie może to być problem. Osoba wskazana na (...) czytaj dalej»
-
przez: Adrtom | 2024.1.6 17:10:16
Witam założyłem sprawę o zmniejszenie alimentów sądzie. Moja była żona do sądu między innymi udostępniła zdjęcie mojej nowej partnerki że razem żyjemy. Zdjęcie znalazła jej na Instagramie. (...) czytaj dalej»
-
przez: Justa1988 | 2024.1.9 11:53:46
Chciałbym się dobrowolnie ubezpieczyć w KRUS, jednak nie posiadam żadnej działki rolnej. W moim posiadaniu jest jedynie 10 arów działki wraz z budynkiem mieszkalnym. Czy istnieje możliwość ubezpieczenia (...) czytaj dalej»
-
przez: Karol89 | 2024.1.9 19:44:28
Poszukuję informacji na temat zwrotu podatku z Norwegii i zwracam się do Was o pomoc. Czy ktoś korzystał z usług firmy Norlink? Chciałbym poznać Wasze opinie na temat efektywności i rzetelności (...) czytaj dalej»
-
przez: ciekawy130 | 2024.1.9 19:54:28
Witam, Jestem pracownikiem zatrudnionym na podstawie umowy o pracę na okres nieokreślony. Od kilku miesięcy mój pracodawca nie wypłaca mi podatku dochodowego od mojego wynagrodzenia (wcześniej, (...) czytaj dalej»
-
Ubezwłasnowolnienie częściowe lub całkowite
przez: Lukas30 | 2024.1.13 13:19:6
Witam, po krótce postaram się opisać problem z którym zmagam się ja i moja rodzina. Małżeństwo moich rodziców od samego początku jest czystą fikcją. Mój ojciec który przez ostatnich 30 (...) czytaj dalej»
-
przez: Michal95PL | 2024.1.14 23:17:14
Witam. Potrzebuje pomocy w mojej sprawie. Jakiś miesiąc temu wracaliśmy z dziewczyną do domu i przyczepiła się do nas jedna skonfliktowana z nami kobieta która już wcześniej nas zaczepiała. Wyzwalem (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie na umowie zlecenie
przez: Camijes | 2024.1.16 9:43:41
Witam, jestem na umowie zleceniu. W umowie mam napisane, że wypowiedzenie trwa 45 dni. Czy da się to jakoś obejść? W skrócie mój szef jest okropny, chce mu powiedzieć, że odchodzę i więcej się (...) czytaj dalej»
-
solidne biuro rachunkowe warszawa
przez: Karol89 | 2024.1.16 18:4:26
Witam wszystkich! Jestem w trakcie poszukiwań [url=https://biurogama.pl/]solidnego biura rachunkowego w Warszawie[/url]. Czy macie jakieś doświadczenia lub polecacie jakieś firmy? Będę wdzięczny (...) czytaj dalej»
-
Czy sa szanse na dozór elektroniczny
przez: MienskoDuszone | 2024.1.20 15:9:41
Witam, mam zespół Aspergera, kiedy ktoś mi zrobi coś złego to nie panuję nad emocjami. Mam warunkowe umorzenie za art 157 par 2 i zawiasy 4 msc na rok za 157 par 1. W ostatnim czasie dopuściłem (...) czytaj dalej»
-
Wykorzystany urlop wypoczynkowy bez pokrycia ?
przez: Saslaw | 2024.1.22 16:8:59
Witam, w tym miesiącu wykorzystałem 8 dni urlopu z nowej puli (tj. za rok 2024) po czym złożyłem wypowiedzenie. Dziś otrzymałem telefon z działu kadr, że mój urlop nie ma pokrycia w przypadku (...) czytaj dalej»
-
Zakup mieszkania z zameldowanymi osobami
przez: SewerynASG | 2024.1.24 18:12:6
Witam serdecznie. Sprawa dotyczy umowy zakupu mieszkania i meldunku rodziców właścicieli. Mianowicie zakupiłem mieszkanie w którym byli zameldowani rodzice właścicielki. W umowie było zawarte że (...) czytaj dalej»
-
co mam zrobic jesli chce mieszkac z tata zamiast z mama
przez: zeusik | 2024.1.25 18:8:50
Hej ogólnie mam 14 lat 27 stycznia 15 , mam problem bo mieszkam z mama a chciałbym z tata a mama stara się uniemożliwić kontakt z nim po przez sady itp w lutym mam rozprawę właśnie o ten temat (...) czytaj dalej»
-
przez: Karol89 | 2024.1.26 11:45:1
Hej! Chciałem podzielić się odkryciem - stroną [url]https://www.netopis.pl/[/url]. Znajdziesz tam przydatne artykuły na temat prawa i finansów. To miejsce, gdzie warto sięgnąć po rzetelną (...) czytaj dalej»
-
Transakcja na Allegro z nieuczciwym sprzedawcą
przez: neace_lacero | 2024.1.30 13:6:14
Dzień dobry, czy mógłbym się zapytać czy dałoby się coś zrobić z takim oszustwem, groźbami, szantażowaniem i nękaniem? Kupiłem laptopa od sprzedawcy na Allegro. Sprzedawca ustawił (...) czytaj dalej»
-
Brak odbioru w terminie umówionym
przez: obivan_bn | 2024.1.30 19:49:26
Witam. Wykonywałem u klienta remont mieszkania (umowa o dzieło). Po wykonaniu 3 etapu prac zgłosiłem klientowi e-mailem zakończenie etapu prac. Poinformowałem klienta równiez telefonicznie. Zgodnie (...) czytaj dalej»