Archiwum Forum Wrzesień 2024
(830 tematów na forum)
-
Proszę o info na temat mandatu
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:46:43
Serdecznie polecam panią adwokat Magdalenę Rymkiewicz-Aranowską z Gdańska. Jej profesjonalizm i pełne zaangażowanie pomogły mi pomyślnie zakończyć sprawę karną. Zawsze można na nią liczyć (...) czytaj dalej»
-
Niekaralność !!! ??? PILNE - goni czas na odwołanie
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:47:54
Serdecznie polecam panią adwokat Magdalenę Rymkiewicz-Aranowską z Gdańska. Jej profesjonalizm i pełne zaangażowanie pomogły mi pomyślnie zakończyć sprawę karną. Zawsze można na nią liczyć (...) czytaj dalej»
-
przedawnienie kary za jazde bez biletu
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:48:50
-
Nie ma przestępstwa bez sprawcy.
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:49:43
-
Nie okazanie dokumentu tożsamości 300 zł
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:50:49
-
Co to znaczy??PROSZĘ O POMOC!!!!
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:51:50
-
Mam prawomocny wyrok PROSZĘ O POMOC!!!
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:52:49
-
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:53:44
-
Co oznacza wezwanie w sprawie: wykroczenie art. 92 ustawa 1
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:54:51
-
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:56:1
-
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:57:6
-
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:58:12
-
przez: JaroslawPulinski | 2024.9.9 2:59:4
-
przez: Zabraf | 2024.9.9 12:26:12
W przypadku zaległości w uregulowaniu zobowiązań często zostaje wszczęte postępowanie egzekucyjne wobec osoby zadłużonej. Nie ma co się łudzić, komornik może zająć zarówno środki znajdujące (...) czytaj dalej»
-
Część zaległej wypłaty spłacona, a odstetki
przez: Pikac | 2024.9.10 13:12:5
Dzień dobry, chciałem zapytać jak powinienem wypełnić wniosek do sądu pracy w przypadku poniższym: brak zaległej wypłaty za wrzesień 2023 brak zaległej wypłaty za październik 2023 wypłata (...) czytaj dalej»
-
Kredyt we frankach - jak sie uwolnić?
przez: Zabraf | 2024.9.10 13:39:34
Frankowicze ciągle walczą w sądzie o swoje prawa, do czego też zachęcają ich korzystne wyroki TSUE. Warto jednak nie zwlekać ze złożeniem pozwu przeciwko bankowi, ponieważ ustawodawstwo może (...) czytaj dalej»
-
Dziedziczenie domu po śmierci matki
przez: Kniga1970 | 2024.9.10 17:16:19
Witam serdecznie. Proszę o odpowiedź na następujące pytanie: rodzice wybudowali wspólnie dom na działce ojca który nabył ją jeszcze przed ślubem w formie spadku. Jak będzie wyglądało dziedziczenie (...) czytaj dalej»
-
Wyrejestrowanie pojazdu z powodu jego braku.
przez: Krzycki | 2024.9.15 18:26:58
Witam, Nie jestem pewny czy to prawo administracyjne czy spadkowe bo to chyba połączone, mianowicie: Otrzymałem w spadku pojazd, który sprzedali moi dziadkowie. Chyba sprzedali bo wciąż pojazd (...) czytaj dalej»
-
Umowa pracę urlop macierzyński
przez: *******90@*****.*** | 2024.9.18 11:43:9
Pracuje na umowie o pracę na czas określony do 31.12.2025. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa L4 zwolnienia i urlopu macierzyńskiego zasady jakbym zaciążyła np w grudniu to czy przysługuje (...) czytaj dalej»
-
Byłem ofiarą przemocy na tle seksualnym?
przez: ze239 | 2024.9.18 16:41:5
Dzień dobry. Chciałem zapytać, poradzić się w pewnej kwestii. Mam 29 lat i od pewnego czasu coraz częściej przychodzą do mnie myśli z przeszłości, które dotyczą pewnych zdarzeń, jakich (...) czytaj dalej»
-
przez: masnymis | 2024.9.21 3:7:39
Gdy osoba uprawniona do zachowku nie występuje z roszczeniem i nie domagała się otrzymania pieniędzy, ale też nie napisała umowy o zrzeczeniu się zachowku umiera, czy jej spadkobierca ma prawo się (...) czytaj dalej»
-
Wynagrodzenie w umowie o pracę na okres próbny
przez: Blotny_Betoniarz | 2024.9.21 11:35:23
Dzień dobry, Jestem na umowie o pracę na okres próbny 3 miesięczny na stanowisku tłoczarz metalu/ operator urządzeń od początku września. chciałem się dopytać o dwie kwestie dotyczące mojej (...) czytaj dalej»
-
przez: xyz2002 | 2024.9.23 23:31:4
Witam. Mój tata zmarł w 2022r. Ja i również rodzeństwo nie chowało prochów ojca chowała go obca kobieta dla naszej rodziny. Brak z nią jakiegokolwiek kontaktu w sprawie ojca i informacji związanych (...) czytaj dalej»
-
Problem z sąsiadami i podziałem
przez: kabattv | 2024.9.24 16:59:50
Witam. Mam następujący problem i chciałbym dosięgnąć porady co robić z moim problemem. Problem polega na tym że moja mama otrzymała po zmarłym swoim tacie, a moim dziadku mieszkanie, nad (...) czytaj dalej»
-
przez: xblast | 2024.9.24 20:27:12
Witam. Prosze o porade. Dwuletnia umowa na pismie skonczyla sie z koncem grudnia 2023. W ostatni dzien szef spytal czy moze na mnie liczyc od stycznia, powiedzialem ze tak bo i tak na dzien dzisiejszy (...) czytaj dalej»
-
przez: Kamilalasota | 2024.9.26 15:6:17
Witam, od ponad roku wynajmuję kawalerkę od pewnego małżeństwa (powiedzmy), zamieszkuję ją wraz z partnerem i psem, który za zgodą został dodany do umowy z imienia (Mała), w budynku obowiązuje (...) czytaj dalej»
-
Czy można wycofać wniosek o znęcanie psychiczne i fizyczne??? ważne
przez: kamila9604 | 2024.9.26 23:29:8
Moja mam pije od kiedy pamiętam. Podczas ostatniej awantury stwierdziłyśmy z babcią , że zgłosimy znęcanie się psychiczne i fizyczne (to w bardzo małym stopniu). Sytuacja sie poprawila i mama (...) czytaj dalej»
-
przez: Aktap | 2024.9.28 14:29:46
Dzień dobry, Moi rodzice są właścicielami budynku. Babcia przepisała im budynek wraz z gospodarstwem. Brat mojej mamy wyremontował sobie poddasze po swoim ślubie i tam zamieszkał, jest zameldowany (...) czytaj dalej»
-
umowa deweloperska - rozwiązanie
przez: pawelpaluch1 | 2024.9.28 20:24:37
Zamierzam podpisać umowę deweloperską dot. zakupu mieszkania. Jako, że deweloper nie dopuszcza cesji mieszkania w przypadku gdyby moja sytuacja materialna/życiowa uległa zmianie, zastanawia mnie (...) czytaj dalej»
-
przez: dafenka | 2024.9.30 22:36:48
Przeczytałam milion różnych postów na internecie. Czytałam różne przepisy. Przeszłam nawet przez tysiące wpisów na forum krótkofalowców, na którym dzielą się poradami, jak montować takie (...) czytaj dalej»