Lublin - Bezpłatny warsztat poświęcony promowaniu rozwoju lokalnego i regionalnego
Dnia 27.11.2008 r. odbędzie się bezpłatny warsztat poświęcony promowaniu rozwoju lokalnego i regionalnego w oparciu o transfer wiedzy i wykorzystanie potencjału Krajowej Izby Gospodarczej, jako nośnika dobrych praktyk. Korzyścią z udziału jest pozyskanie wiedzy na temat:
doświadczeń norweskich w zakresie wsparcia rządowego dla transferu technologii uniwersyteckiej,
organizacji międzynarodowych przedsięwzięć promujących Polskę oraz polską gospodarkę,
kreowania warunków do rozwoju społeczno - gospodarczego regionu,
standaryzacji, normalizacji i certyfikacji, jako nośnika rozwoju na poziomie lokalnym i regionalnym,
zasad zapewnienia bezpieczeństwa w procesach zamówień publicznych,
zapoznanie się z dobrymi praktykami regionalnym.
Adresaci warsztatu: Warsztat skierowany jest do przedstawicieli organizacji samorządu gospodarczego, samorządu terytorialnego, organizacji pozarządowych oraz przedsiębiorców.
Termin: 27.11.2008 r. godz. 9.00 - 16.00
Miejsce warsztatu: Sala nr 100, Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego, ul. Czechowska 19, 20-072 Lublin
Wykładowcy: Krzysztof Grabczuk - Marszałek Województwa Lubelskiego, Marek Wagner - Prezes Regionalnej Izby Gospodarczej w Lublinie, prof. Marek E. Jasiński - Norwegian University of Science and Technology, Mirosław Boruc - Prezes Instytut Marki Polskiej * Fundacja Promocja Polska, dr inż. Mirosław Recha - Dyrektor Biura Polskiej Nagrody Jakości KIG, Stanisław Kubień - Dyrektor Biztech Konsulting S.A., Bogdan Galewski - Dyrektor Biura Promocji Gospodarczej KIG, Ewa Wiktorowska - Prezes OSKZP, Wojciech Januszko - Dyrektor KIG Biuro Legalizacji, Certyfikacji i Karnetów ATA.
Koszt uczestnictwa: warsztat bezpłatny dzięki wsparciu udzielonym przez Islandię, Liechtenstein i Norwegię ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego oraz Norweskiego Mechanizmu Finansowego oraz budżetu Rzeczypospolitej Polskiej w ramach Funduszu dla Organizacji Pozarządowych.
Uczestnikom zapewniamy komplet materiałów dydaktycznych, niespodzianki kulinarne, książki tematyczne.
Prosimy o przesyłanie potwierdzenia uczestnictwa na formularzu zgłoszeniowym (Pobierz Doc) , w terminie do 5 dni przed rozpoczęciem warsztatu na adres ul. Trębacka 4, 00-074 Warszawa z dopiskiem KIG BLCA lub faxem na numer: 022 826 82 31.
Program (Pobierz Doc)
Dodatkowe informacje otrzymacie Państwo pod numerem telefonu 022 630 98 21 lub e-mailem: alubiak@kig.pl
Źródło: www.kig.pl
Skomentuj artykuł - Twoje zdanie jest ważne
Czy uważasz, że artykuł zawiera wszystkie istotne informacje? Czy jest coś, co powinniśmy uzupełnić? A może masz własne doświadczenia związane z tematem artykułu?