Archiwum Forum Wrzesień 2004
(106 tematów na forum)
-
Apelacja byłego męża od wyroku - co robić z otrzymanym odpisem
przez: Orh- | 2004.9.27 17:41:4
Ten sam problem . Mam dokładnie ten sam problem, dostałam odpis apelacji wniesionej przez ex, i nie wiem co z tym fantem zrobić. Nie wiem , może Ty wiesz czy jak sie nie ustosunkujesz na piśmie, to (...) czytaj dalej»
-
Żądanie nr PESEL i serii dowodu osobistego podczas rekrutacji
przez: rozdraznoina | 2004.9.29 0:0:0
Czy ktos z Was sie moze orientuje czy podczas procesu rekrutacji firma ma prawo zadac od nas takich danych jak nr pesel i serii DO?? Prosze o odpowiedz . Pozdrawiam:) czytaj dalej»
-
Spłata mieszkania przez matkę - prawa byłego męża do połowy wartości
przez: Dota35 | 2004.9.30 10:34:19
Gdy urodzilam syna staralam sie o mieszkanie z zakladu pracy.Dostalam go w 1992 roku.Zameldowalam siebie i syna i tam mieszkalam.Wyposazylam i wyremontowalam go sama.Pod koniec 1993 roku zamieszkal ze (...) czytaj dalej»
-
Podwójne opodatkowanie spadku w USA i Polsce - międzynarodowe prawo
przez: tish | 2004.9.30 12:11:28
witam, mam pytanie, moj ojciec odziedziczyl spadek po jakiejs ciotce ze stanow, rok temu zmarl i spadek przeszedl na nas jego dzieci, spadek wlasnie ulega opodatkowaniu w stanach, a urzad skarbowy twierdzi (...) czytaj dalej»
-
Wyrok sądu pracy - wynagrodzenie brutto czy netto
przez: Barbara | 2004.9.30 13:56:27
oczywiscie że dobrze postapileś. Sady zasądzaja w kwocie brutto mimo szczegółowych wyliczeń. Co prawda podatek pracownik może rozliczyć samodzielnie w terminie do 30 kwietnia nastepnego roku (zaklad (...) czytaj dalej»
-
Matka Polka vs deadbeat dad - alimenty 250 zł i wyjazdy do Gruzji
przez: zdegustowany | 2004.9.30 14:43:23
A kogo winiłabyś gdyby Twój ukochany był nosicielem HIV? Naucz się używać głowy, kto Cię utrzyma jeśli On się powiesi? Potrafisz zarobić na siebie? Własną karierę możesz rozpocząć od (...) czytaj dalej»