Archiwum Forum Lipiec 2005
(113 tematów na forum)
-
Mąż zdradził i odszedł - jakie szanse na wygranie rozwodu z jego winy?
przez: iwcia | 2005.7.27 12:39:18
Dlaczego nie zgadzasz sie na rozwód? Chceż żyć dalej z tym człowiekiem, który cie zostawił dla innej? Moim zdaniem powinnaś się zgodzić ale zaznaczyć że nie zgadzasz się na rozwód z twojej (...) czytaj dalej»
-
Książeczka mieszkaniowa - sprzedaż domu rodzicom za symboliczną kwotę
przez: iwona | 2005.7.27 23:2:13
chciałabym sie dowiedzieć czy mozna z książeczki mieszkaniowej otrzymać premie gwarancyjna na wykup mieszkania kwaterunkowego/IWONA? czytaj dalej»
-
Jak odrzucić spadek i jakie są koszty?
przez: *****2004@******.****.** | 2005.7.28 9:11:40
oświadczenie o odrzuceniu spadku składa się przed sądem lub przed notariuszem. .Można je złożyć ustnie lub pisemnie ale topismo winno być urzędowo poświadzone a więc przez notariusza.W trakcie (...) czytaj dalej»
-
Czy FGŚP może skierować egzekucję na członków zarządu spółki?
przez: Logan-Maciej | 2005.7.28 10:58:46
aha zapomnialem o jeszcze jednej ważnej sprawie - Mam nadzieję, że nie zapłaciłaś ani złotówki firmie windykacyjnej (czyli w twoim przypadku KRUKOWI). Jeżeli zapłaciłaś im chociaż złotówkę, (...) czytaj dalej»
-
Czy można negocjować zakres obowiązków przy dodaniu konsultacji?
przez: robertus | 2005.7.28 11:38:12
Witam, pracuję w dużej firmie zajmującej się TI. Pracodawca przedłożył nam nowy zakres obowiązków, w którym ujął punk „Świadczenie usług konsultacyjnych”. Docelową jego (...) czytaj dalej»
-
Kto ma prawa do mieszkania gdy główny najemca to były mąż teściowej?
przez: kilpi | 2005.7.28 12:48:5
Mieszkam z mężem i jego matką w mieszkaniu lokatorskim niedawno dowiedziałam się że głównym najemcą jest były mąż teściowej (są ok 20 lat po rozwodzie) chcemy przepisać prawa lokatorskie (...) czytaj dalej»
-
Egzekucja wyroku o wypłatę zaległego wynagrodzenia
przez: ***21@**.** | 2005.7.28 15:1:40
Witaj. Jeżeli masz namiary na swojego pracodawcę to skontaktuj się z nim i spróbuj poinformować go, że oddajesz sprawę do komornika ( plus 15% kosztów dla komornika) i jeżeli to nie poskutkuje (...) czytaj dalej»
-
Czy mogę zarejestrować samochód bez wszystkich umów kupna?
przez: skunk3 | 2005.7.28 21:19:30
witam mam problem kupiłem wczoraj samochud i nie mam wszystkich umów . zresztą musze wytłumaczyć na przykładzie . Kupiłem samochud od pana Daniela , ale umowe dostałem na innego pana który był (...) czytaj dalej»
-
Zadłużenie Canal+ windykowane przez Kruk po 5 latach
przez: krzysio2003 | 2005.7.29 7:4:59
Bardzo dziękuję za odpowiedź. czytaj dalej»
-
Czy spółdzielnia może doliczyć 7% VAT do wyniku przetargu mieszkaniowego?
przez: Mac | 2005.7.29 17:38:18
Pytanie juz zadane na Usenecie : === Witajcie ! Pytanie osoby, ktora wygrala przetarg (prowadzony przez Sp-nie mieszkaniowa) dotyczacy spoldzielczego wlasnosciowego prawa do lokalu mieszk. Zarowno w regulaminie (...) czytaj dalej»
-
Odszkodowanie za dziadka z robót przymusowych - podział między dzieci
przez: kad_25 | 2005.7.29 22:3:1
Mój dziadek był na robotach przymusowych w Niemczech i należało mu się odszkodowanie zdrowotne.Niestety dziadek nie żyje i podobno moga się ubiegać o to odszkodowanie jego dzieci(syn i córka).Czy (...) czytaj dalej»
-
Czy można przejść na zasiłek gdy pracodawca płaci wynagrodzenie w ratach?
przez: arteco | 2005.7.30 12:38:23
Obecny pracodawca wypłaca wynagrodzenie na dwie raty w dowolnym dla siebie dniu miesiaca. Pierwsza rata jest placona do 10 kazdego miesiaca (i ta czesc jest na umowie o prace 622 zł netto ) natomiast (...) czytaj dalej»
-
Budowa stawu na granicy działek - pozwolenie czy zawiadomienie?
przez: sidal78 | 2005.7.31 12:4:7
Zapomniałem dodać, że obie strony zgadzają się na budowę stawu. czytaj dalej»