Archiwum Forum Listopad 2007
(119 tematów na forum)
-
Usunięcie lokatora po wyroku o zmianie służebności na rentę
przez: ahj | 2007.11.23 22:54:32
Witam Właśnie uprawomocnił się wyrok w sprawie rozwiązania służebności i zamiany służebności mieszkania na rentę , w lokalu który należy do mnie, a zamieszkuje emerytka która dopuszcza sie (...) czytaj dalej»
-
Eksmisja ojca alkoholika po rozwodzie rodziców
przez: 1ewa | 2007.11.23 22:56:13
Można dodać wniosek o eksmisję do pozwu o rozwód,ja właśnie tak zrobiłam.Otrzymałam rozwód i eksmisję,ale mój były mąż miał już wtedy 2 wyroki karne za znęcanie nad rodziną. czytaj dalej»
-
Prawo pierwokupu lokalu użytkowego wynajmowanego od spółdzielni
przez: Qdłaty | 2007.11.24 0:19:43
Nie nakłonisz. Dlaczego niby spółdzielnia miałaby sprzedać Tobie lokal poniżej ceny rynkowej. czytaj dalej»
-
Wątpliwości co do ojcostwa dziecka płacącego alimenty
przez: jasiu60 | 2007.11.24 15:20:1
Piszesz, ze nie wiesz, jak o to zapytać, więc ja pytam - a musisz pytać? A po co ci jest ta wiedza? Pytasz, co masz z tym wszystkim zrobić. Więc moje pytanie - z czym wszystkim? Co jest "tym (...) czytaj dalej»
-
Orzeczenie ZUS o stałej częściowej niezdolności do pracy
przez: pluca | 2007.11.25 1:4:4
Witam serdecznie. Byłem 22.11.2007. na komisji zus. Miałem rentę inwalidzką częściowa niezdolność do pracy, od 97roku, dziś miałem następną komisję, komisje mam co rok, do trzech lat. Mój (...) czytaj dalej»
-
Obowiązki pracodawcy - posiłki regeneracyjne i napoje w pracy
przez: digers | 2007.11.25 17:12:54
Witam, poniżej kilka wskazówk. ?Natomiast obliczenia można znaleźc tylko w treśiach poświęconym ocenie ryzyka. Cięzko tu o jakąs tabelę z gotowymi obliczeniami. a podstawie art. 232 k.p. pracodawca (...) czytaj dalej»
-
Szlaban dla 15-latka - zgodność z prawem ograniczenia
przez: biggie | 2007.11.26 0:9:37
czy szlaban (czyli kara na wychodzenie) jest zgodna z prawem? mam 15 lat i moj ojciec czepia sie o byle co... i daje mi szlaban. chciałbym sie dowiedzieć czy ma do tego prawo, a jezeli tak, to jaką (...) czytaj dalej»
-
Procedury meldunkowe dla Polki pracującej w Danii z dzieckiem
przez: DorotaWojtek | 2007.11.26 15:39:8
Samotna matka z 3 letnim dzieckiem od kilku miesięcy mieszka w Danii. Pracuje. Nie wiem na jakich zasadach, na pewno legalnie. Przychodnia rodzinna w Polsce bez przerwy upomina się o zaległe wizyty (...) czytaj dalej»
-
Ślub obywatela USA z Polką w Anglii - procedura
przez: jjustine_us | 2007.11.26 19:19:25
Witam wszystkich Moj chlopak jest amerykaninem i mieszka w Stanach.Ja obecnie jestem w Anglii. Chcielibysmy sie tutaj w Anglii pobrac.Moze kos z Was mial podobne doswiadczenie i wie jak to wszystko wyglada??My (...) czytaj dalej»
-
Weksel in blanco jako zabezpieczenie pożyczki prywatnej
przez: *****196@**.** | 2007.11.26 21:33:8
Bardzo proszę o pomoc. Jak powinien być przygotowany / wypełniony częściowo weksel in blanco składany wraz z deklaracją wekslową jako zabezpieczenie pracownika w razie niedoborów (prywatnej)? (...) czytaj dalej»
-
Unieważnienie ślubu kościelnego z powodu choroby psychicznej
przez: Jola38 | 2007.11.27 15:6:15
Chcę wystąpić o unieważnienie ślubu kościelnego . Mój były mąż z którym jestem po rozwodzie cywilnym od 9 lat . Przed ślubem zataił przede mną chorobę psychiczną ( schizofrenię ) ponadto (...) czytaj dalej»
-
Czy można wziąć L4 w okresie wypowiedzenia na umowie próbnej?
przez: Loreen86 | 2007.11.27 21:0:28
Witam Mam problem ponieważ jestem zatrudniona na okres 2 miesięcy na umowę na okres probny. Chcialabym sie zwolnic za porozumieniem stron ale nie wiem czy pracodawca sie zgodzi, czy bede musiala dać (...) czytaj dalej»
-
Podział majątku dorobkowego przy braku dokumentów budowy
przez: mgm | 2007.11.29 11:48:28
Będzie bardzo ciężko - co Pana podkusiło, żeby budować to w ten sposób? Totalny brak wyobraźni! czytaj dalej»
-
Wykup mieszkania bez zatwierdzonego planu zagospodarowania
przez: dino40i4 | 2007.11.30 0:38:11
Witam, Moja babcia zajmuje parter w 2 piętrowym domku w atrakcyjnym punkcie miasta. Nad nią mieszka inna rodzina. Pytanie będzie takie. Jeśli nie zatwierdzono planu zagospodarowania przestrzennego,czy (...) czytaj dalej»
-
Prawo do mieszkania spółdzielczego po śmierci męża z długiem
przez: gajax | 2007.11.30 10:51:18
Miesiąc temu mąż umarł. Jakie mam prawo do mieszkania spółdzielczego,z 10.000zł długiem? czytaj dalej»
-
Procedura unieważnienia ślubu kościelnego w Opolu
przez: dominok1 | 2007.11.30 15:3:32
Czy ktoś unieważniał ślub kościelny w Opolu, kto wie ile to trwa zanim zaczną procedurę? Złożyliśmy pismo 3,5 miesiąca temu i jak dzwoniliśmy zapytać co w tej sprawie to powiedzieli, że sa (...) czytaj dalej»
-
Rozwiązanie umowy telekomunikacyjnej przed czasem z winy usługodawcy
przez: rafmik | 2007.11.30 19:1:9
Witam Mam nastepujacy problem: Podpisana umowa o swiadczenie uslug telekomunikacyjnych na okres 12 miesiecy (zostalo jeszcze 7mc). Umowa podpisana jest z lokalnym dostawca internetu - w zwiazku z podpisaniem (...) czytaj dalej»
-
Przedawnienie kredytów - terminy i procedury
przez: justynka__mar | 2007.11.30 19:34:3
Witam! Postaram się przedstawić sprawę w miarę jasno, tzn chodzi mi o przedawnienie zaciągniętych kredytów. 1.Z forum wyczytałam że przedawnienie liczy się po 3 latach, jednak nie wiem od którego (...) czytaj dalej»
-
Przedawnienie kredytów - terminy i procedury
przez: justynka__mar | 2007.11.30 19:42:41
Witam! Postaram się przedstawić sprawę w miarę jasno, tzn chodzi mi o przedawnienie zaciągniętych kredytów. 1.Z forum wyczytałam że przedawnienie liczy się po 3 latach, jednak nie wiem od którego (...) czytaj dalej»