Archiwum Forum Czerwiec 2007
(117 tematów na forum)
-
Legitymacja ubezpieczenia członków rodziny dla studentki
przez: karolak | 2007.6.26 21:39:30
Witam, mam bardzo ważne dla mnie pytanie. Obecnie nie pracuję tylko studiuję, mam 21lat i podlegałam do tej pory pod ubezpiecznie mojej mamy natomiast zgubiła się nam legitymacja ubezpieczenia członków (...) czytaj dalej»
-
Fałszywe zeznanie biegłego sądowego - jak zawiadomić o przestępstwie
przez: Preston | 2007.6.27 12:7:3
Potrzebuję kilku informacji od ciebie Sylwia. Proszę o odpisanie. Podam ci moje namiary: gg 9142314 czytaj dalej»
-
Pożyczka bez poręczycieli i żyrantów w kwocie tysiąca
przez: lisekx | 2007.6.27 18:0:41
W jakim banku waszym zdaniem można dostać pożyczkę bez poręczycieli i żyrantów w kwocie 20tys. zł., niskim oprocentowaniu i przy okresie spłaty od 5 do 8 lat ? czytaj dalej»
-
Opłata roczna za nieaktywną kartę kredytową IKEA w HSBC
przez: Olga-Warszawa | 2007.6.28 1:2:27
26.04.2006 roku aktywowałam Karte Kredytową IKEA w HSBC Bank Polska SA. Stara karta utraciła ważność. Nowej nie aktywowałam. Naliczono mi 59zl opłaty rocznej za korzystanie z tej karty. Odesłałam (...) czytaj dalej»
-
Brak zwolnień lekarskich podczas strajku w szpitalu
przez: jola3572 | 2007.6.28 12:35:53
12 maja ulegliśmy wraz z mężem wypadkowi drogowemu. Przebywaliśmy w szpitalu na nasze nieszczęście - podczas strajku. Oboje pracujemy ,ale za ten okres nie mamy udokumentowanej niezdolności do pracy, (...) czytaj dalej»
-
Opieka prawna nad 23-latkiem z wodoglowiem - jak uzyskać opiekuństwo
przez: operator | 2007.6.28 15:10:27
jestem opiekunem prawnym całkowicie brata ubezwłasnowolnionego posiadamy wspólnotę majątkową w budynkach i polu ornym jak mam napisać podanie do sądu aby przejąc część brata na siebie czytaj dalej»
-
Wypłata wynagrodzenia poniżej kwoty w umowie zlecenia
przez: martula1984 | 2007.6.28 18:58:48
w lutym tego roku pracowałam na umowę zlecenie jako hostessa wynagordzenie za tę pracę otrzymałam dopiero w maju i to poniżej kwoty wynagrodzenia zawartej w umowie mimo iż spełniłam wszystkie (...) czytaj dalej»
-
Alimenty od ojca dla studenki z niepełnosprawnością wzroku
przez: Suzzy | 2007.6.28 23:17:2
Witam mam 24 lata w marcu bede miala 25. Dostaje od ojca alimenty. Obecnie studiuje jestem na 3 roku licencjat ale od razu po ukonczeniu chce rozpoczac studia uzupelniajace. Dostaje od ojca alimenty ale (...) czytaj dalej»
-
Wezwanie do wojska w trakcie prowadzenia działalności
przez: rapha`el | 2007.6.29 0:27:49
Prowadzę biuro kredytowe od 2 lat i właśnie dziś również dostałem wezwanie po bilecik....współczuje ale ratunek jest nikły..ogólnie najpierw do wojska a z wojska prosto do więzienia za długi (...) czytaj dalej»
-
Pozew rozwodowy - czy bez orzekania o winie można później żądać winy
przez: andabo | 2007.6.29 2:24:50
Dostałam pozwe rozwodowy, w którym jest napisane"rozwiazanie małżeństwa przez rozwód" Co oznacza taki zwrot? Bez orzekania o winie, czy tez moze pozostawia otwartą furtke i w trakcie sprawy (...) czytaj dalej»
-
Jak się bronić przed fałszywymi zarzutami byłego pracodawcy?
przez: gemini | 2007.6.29 18:10:51
witam, wlasnie mam ten sam problem, jestem ciekawa jak zakonczyla sie Twoja sprawa, jesli mozesz to napisz do mnie. Pozdrawiam :) czytaj dalej»
-
Prawo do działki ogrodniczej po śmierci brata - konkubina kontra rodzina
przez: katy83 | 2007.6.29 20:51:52
Moji rodzice uprawiali działke ogrodnicza, po ich smierci te dzialke uprawial moj brat z konkubina, ale dzialka dalej byla zapisana na mojego tate. Po smierci brata konkubina poszla do Zarzadu Dzialkowcow (...) czytaj dalej»
-
Wymeldowanie przez matkę - prawa zameldowanego syna płacącego czynsz
przez: xmen2007 | 2007.6.29 21:32:7
Witam!Bylo juz tu kilka podobnych watkow , lecz mam pytanie dotyczace mojej osobistej sprawy .Aktualnie jestem w pewnym konflikcie z matka (glowny najemca mieszkania lokatorskiego- spoldzielczego m3 ).Poniewaz (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie pracy i wykorzystanie urlopu podczas okresu wypowiedzenia
przez: Maciek23 | 2007.6.30 12:19:9
Witam forumowiczów Smile Udało się podpisac nową umowę o pracę od polowy lipca (umowa na czas okreslony-miesięczny). Ze obecnym pracodawcą dogadałem się tak, ze biorę miesięczny urlop, i jesli (...) czytaj dalej»
-
Dekret o amnestii na jedenastego listopada
przez: ela | 2007.6.30 15:19:30
czy bedzie 11 listopada amnestia kogo bedzie dotyczyć czytaj dalej»
-
Czy projektowanie stron internetowych wymaga rejestracji firmy?
przez: marek | 2007.6.30 16:48:11
ja tez szukam info... czytaj dalej»
-
Terminy odpowiedzi urzędów na wnioski i pisma obywateli
przez: Darek 1985 | 2007.6.30 23:29:6
W kpa stanowi sie tylko o tym ze sprawe powinno sie rozpoznac tak szybko jak to jest mozliwe bez zbednej zwłoki, teminem jesli w sparwie zaistnieje potrzeba przeprowadzenia postępowania wyjaśniejacego (...) czytaj dalej»