Archiwum Forum Marzec 2010
(209 tematów na forum)
-
Fałszywe rankingi OFE przedstawiane przez agentów
przez: mrozowskim | 2010.3.30 19:31:23
O odszkodowanie można się ubiegać, jeśli powstała szkoda w skutek nieuczciwych informacji przekazywanych przez agentów. Jak Pan sam napisał nie zawarł Pan umowy z żadnym OFE pod wpływem tych (...) czytaj dalej»
-
Alimenty od ojca gdy pełnoletnia córka pracuje i studiuje
przez: mrozowskim | 2010.3.31 11:14:6
Wszystko zależy od sytuacji materialnej Pani oraz ojca i od ceny sprawy przez sąd. Natomiast ojciec sam nie może zadecydować o zaprzestaniu płacenia alimentów. Jeśli uważa, że już się Pani nie (...) czytaj dalej»
-
Zwrot kosztów przejazdu na przesłuchanie w charakterze świadka
przez: Vanillka | 2010.3.31 12:2:11
Witam, zostałam wezwana na Policję w charakterze świadka. Mieszkam we Wrocławiu, a muszę udać się do Katowic. Jak wygląda zwrot kosztów przejazdu samochodem ? Kogo mam poprosić o to na (...) czytaj dalej»
-
Odrzucenie podania o przyjęcie do członków spółdzielni rolniczej
przez: v_84 | 2010.3.31 12:10:20
Witam. Piszę do Was w pewnej intrygującej mnie sprawie dotyczącej mojej osoby. Chodzi tu o przyczyny, sytuacje, w jakich Zarząd Spółdzielni może odrzucić podanie o przyjęcie na członka. Jestem (...) czytaj dalej»
-
Rejestracja strony internetowej w sądzie - czy obowiązkowa dla firm
przez: Spencer42 | 2010.3.31 13:14:46
Nie bardzo wiedziałem gdzie stawić to pytanie więc przepraszam na wstępie za ewentualny błąd. Chciałbym otworzyć stronę internetową bez otwierania działalności, na stronie byłaby możliwość (...) czytaj dalej»
-
Kary za przeróbki w mieszkaniu spółdzielczym - wysokość sankcji
przez: ania_jo | 2010.3.31 13:15:8
Witam dotyczy mieszkania spółdzielczego. Jeżeli ktoś się oriętuje to proszę o informacje jakiego rzędu są kary za: - wyburzenie dwóch ścianek i połączenie toalety z łazienką. na miejscu (...) czytaj dalej»
-
Kontrakt menedżerski - na co zwracać uwagę w umowie?
przez: cook | 2010.3.31 15:8:31
Witam, serdecznie dziękuję za radę i otuchę... Cholera, szybciej w necie niż w kolegach można znaleźć życzliwych ludzi. Dziękuję i pozdrawiam. Adam czytaj dalej»
-
Brak finansowania dla świadka koronnego - co robić
przez: laura30 | 2010.3.31 18:38:19
Od początku uzyskania statusu świadka koronnego, zarząd ochrony świadka koronnego nie uczestniczy w kosztach mojego utrzymania co wczesniej obiecano mi. Na początku sam zrezygnowałem z pełnej ochrony. (...) czytaj dalej»
-
Reklamacja butów zimowych - rozklejanie i przeciekanie
przez: lolek25 | 2010.3.31 22:42:29
Masakra. Chłopie. To co kupiłeś to są buty, a buty się zużywają. nie są na całe życie. Jak czytam takie teksty jak wyżej to normalnie mnie strzela. Powinieneś chyba zareklamować rodzicom (...) czytaj dalej»