Archiwum Forum Maj 2011
(618 tematów na forum)
-
Firma żąda podpisania nowej umowy za wypłatę zaległego wynagrodzenia
przez: sylwia.s | 2011.5.31 13:44:32
witam, w tamtym miesiącu pracowałam na umowę zlecenie w agencji ochrony przy zabezpieczaniu imprez masowych. Firma po zakończeni przeze mnie pracy poinformowała, że zaległe wynagrodzenie wypłacą (...) czytaj dalej»
-
Podatek od wkładu mieszkaniowego po śmierci ojca
przez: maciejj31 | 2011.5.31 13:47:28
Aby nie zapłacić podaku należy w ciągu 6 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia sądu o stwierdzeniu nabycia spadku zawiadomić urząd skarbowy o nabyciu spadku na oficjalnym formularzu (...) czytaj dalej»
-
Obrona przed licytacją sprzętu firmowego przez komornika
przez: baruch | 2011.5.31 14:14:58
Prowadzę małą działalność, powili spłacam długi, ale niedawno komornik zajął mi sprzęt w firmie i poinformował o ich licytacji. Czy mogę w jakiś sposób bronić się przed utratą tego sprzętu? (...) czytaj dalej»
-
Mieszkanie komunalne dla osoby bez dochodu - kryteria przyznania
przez: sebastian28 | 2011.5.31 14:17:18
Proszę o pomoc. Mam 21 lat, mieszkam z rodzicami. Zastanawiałem się, nad własnym lokum, ale niestety nie stać mnie na to. Nie mam żadnego dochodu, dopiero w planach mam rozpoczęcie nauki zaocznie. (...) czytaj dalej»
-
Oświadczenie o niepobieraniu świadczeń rodzinnych z powodu przekroczenia dochodu
przez: pauwer | 2011.5.31 14:29:31
mam napisać oswiadczenie wskazujące przyczyne niepobierania świadczeń rodzinnych w polsce/przyczyną jest przekroczenie dochodu na os./proszę o pomoc -niewiem jak to mam napsać? znajduje się teraz (...) czytaj dalej»
-
Nowelizacja ustawy o lecznictwie uzdrowiskowym - jakie zmiany?
przez: slawek95 | 2011.5.31 14:49:47
zmienia się tylko coś w kwesti wysyłania do sanatorium nieletnich tzn. NFZ poinformuje ile kosztuje pobyt dziecka w sanatorium i jeśli opiekunów nie będzie stać, (...) czytaj dalej»
-
Przejęcie Era przez T-Mobile - wypowiedzenie umowy bez kosztów
przez: Kasia 43 | 2011.5.31 15:0:15
witam, proste pytanie czy w momencie przejęcia Ery przez T-mobile będzie można wypowiedzieć umowę bez ponoszenia dodatkowych kosztów zerwania umowy? Orientował się już ktoś w tej kwestii ? (...) czytaj dalej»
-
Rząd zmienia dodatki mieszkaniowe - właściciele bez wsparcia
przez: kamila28 | 2011.5.31 15:43:11
Zmiany mówią o stopniowym zmniejszaniu dopłat dla właścicieli aż do 2016 roku, wię nie jest tak strasznie. czytaj dalej»
-
Gwarancja na kartę graficzną - czy nowa ma być w cenie zakupu?
przez: miki10 | 2011.5.31 20:50:54
Powinieneś otrzymać sprzęt w cenie zakupu, lub zwrot gotówki w wysokości ceny zakupu. czytaj dalej»
-
Ślub cywilny po ślubie kościelnym z innym partnerem
przez: dana_a | 2011.5.31 22:6:51
Witam! Chciałam zapytać czy mając ślub kościelny, a nie mając ślubu cywilnego można wziąć ślub cywilny z innym partnerem? czy stoi coś na przeszkodzie? Raczej nie zostanie nam unieważniowy (...) czytaj dalej»
-
Pozbawienie praw rodzicielskich ojca alkoholika w Anglii
przez: pauwer | 2011.5.31 22:13:39
czsami ci kretyni nie byli tymi kretynami jak się z nimi wiązałyśmy a z czasem wszystko się zmienia i przestajemy ich obchodzić... czytaj dalej»
-
Oszustwo SMS za 30,75 zł - szybka pożyczka przez telefon
przez: ninka22 | 2011.5.31 22:36:43
Uważajcie na sms za 30.75 zł., które niby umożliwiają Ci zaciągnięcie szybkiej i o niskij wartości pożyczki! Mówili, że wystarczy wysłać sms z numerem konta i przelewają na nie pieniądze! (...) czytaj dalej»
-
Wadliwa kolekcja odzieży - zwrot pieniędzy zamiast wymiany
przez: piterrro | 2011.5.31 22:43:2
Kiedy można domagać sie zwrotu pieniędzy a nie wymiany towaru na nowy albo zamiany na inny np spodnie na bluze. Np kupujesz spodnie, widzisz w domu robiąca sie dzurkę np przy kieszeni, odnosisz. wymieniają (...) czytaj dalej»
-
Urlop na umowie zlecenia - ile dni i jakie zasady?
przez: michas_2 | 2011.5.31 22:45:43
Czy i ile dni uropu przysluguje mi w momencie kiedy jestem zatrudniona na umwę zlecenie. Jeśli nie jest to uwzględnione w treści umowy. Ewentualnie w jakich przypadkach i na jakich zasadach można (...) czytaj dalej»
-
Odszkodowanie przy zwolnieniu z powodu likwidacji stanowiska
przez: januszeek | 2011.5.31 23:14:35
Czy jak zostaje zwolniony z powodu likidacji stanowiska pracy to w każdym przypadku należy mi się odszkodowanie? Nawet kiedy firma jest w trudnej sytuacji finansowej? Proszę o odpowiedź! czytaj dalej»
-
Mandat od straży miejskiej za jazdę na rolkach po ścieżce rowerowej
przez: primabella | 2011.5.31 23:17:42
Witam! Dostałam mandat od straży miejskiej za przejechanie w rolkach przez pas przeznaczony dla rowerzystów! czy mieli do tego prawo? Czy mogę odwołać się od tego manadtu? czytaj dalej»
-
Wyrok w zawieszeniu - wpis w aktach po zakończeniu okresu próby
przez: maurycy+m | 2011.5.31 23:21:38
Mam wyrok w zawieszeniu. Jego ważność kończy mi się w tym roku. Czy wzmianka o tym wydarzeniu bedzie już wpisana w moje akta do końca życia, czy otrzymuje czyste konto? Chodzi mi o pracowników, (...) czytaj dalej»
-
Warunki uzyskania zasiłku rodzinnego po zmianach przepisów
przez: opuncja | 2011.5.31 23:25:22
Chciałabym starać się o zasiłek rodzinny, ale nie wiem czy w ogóle opłaca mis ię o to zabiegać. Wiem, że wprowadzono jakieś zmiany dotyczące przyznawania go. Stąd moje pytanie: Jakie są (...) czytaj dalej»