Archiwum Forum Lipiec 2011
(518 tematów na forum)
-
Doręczenia urzędowe do skrzynek pocztowych bez odbioru
przez: janko29 | 2011.7.29 13:50:17
Takie możliwości doręczania będą jednak uzależnione od zgody adresata. czytaj dalej»
-
Kary za niestawienie się jako świadek w sądzie
przez: egbert | 2011.7.29 13:58:57
Nie stawienie się jako świadek powoduje jakieś kary pieniężne ? Po prostu zapomniałem, czy mogę coś zrobić? czytaj dalej»
-
Procedury po śmierci matki dla sprzedaży domu przez spadkobierców
przez: lucky34 | 2011.7.29 14:4:58
Zmarła moja mama, mam jeszcze brata i ojca, nie było testamentu czyli rozumiem, że dziedziczymy po 1/3 każdy. Czy musimy przeprowadzić postępowanie o stwierdzenie nabycia spadku abyśmy mogli sprzedać (...) czytaj dalej»
-
Rozłożenie na raty dużego długu wobec operatora telefonicznego
przez: alfred3 | 2011.7.29 14:6:26
mam nakaz zapłaty długu wobec operatora telefonicznego, kwota z odsetkami jest bardzo duża, przekraczająca moje możliwości finansowe. mimo to chciałbym ją spłacić w ratach. czy istnieje na to (...) czytaj dalej»
-
Wymeldowanie macochy i jej dzieci z odziedziczonego domu
przez: jurek77 | 2011.7.29 14:17:39
mam takie pytanie. Otóż w moim domu, który jest własność moją i mojego prawdziwego rodzeństwa, zameldowana jest również macocha, mój ojciec i ich dzieci. Czy mogę ich wymeldować z domu i kazać (...) czytaj dalej»
-
Komornik po umorzeniu sprawy - dodatkowe koszty sądowe
przez: windyko | 2011.7.29 14:24:10
Po skutecznym złożeniu powództwa, sąd orzeka o kosztach. Regułą jest, że strona wygrywająca odzyskuje koszty sądowe od strony przeciwnej. Na koszty sądowe mogą składać się opłaty od pozwu, (...) czytaj dalej»
-
Zwrot kosztów szkolenia przy rezygnacji z kursu
przez: tomcioP | 2011.7.29 14:49:14
W takim wypadku, firma może zatrzymać tylko część wpłaty do wysokości poniesionych kosztów. czytaj dalej»
-
Odłączenie od miejskiego ogrzewania we własnym mieszkaniu
przez: kultoman | 2011.7.29 20:15:27
Witam, Potrzebuje pomocy prawnej związanej z odłączeniem się od ogrzewania ze wspólnoty czyli dostarczanym przez miasto, mieszkanie jest własnościowe z wpisem do ksiąg wieczystych. Mieszkanie (...) czytaj dalej»
-
Projekt instalacji gazowej w mieszkaniu - wymagania energetyczne
przez: mrozowskim | 2011.7.30 10:56:53
Na fanaberie urzędnicze jest bardzo prosty sposób. Proszę wystąpić do Starostwa Powiatowego z pisemnym wnioskiem o podanie podstawy prawnej wymagań, które stawiają. Ja też robiłem instalację (...) czytaj dalej»
-
Wypisanie komornika z księgi wieczystej dla kredytu
przez: mrozowskim | 2011.7.30 11:1:4
Pismo napisać zawsze można, ale to nie skłoni komornika do wydania zgody na usunięcie wpisu. czytaj dalej»
-
Ciąża w czasie prac interwencyjnych - przedłużenie umowy
przez: natala0305 | 2011.7.30 11:1:14
Witam Mam pytnie byłam zatrudniona na czas określony na pracach interwencyjnych w urzedzie Miasa od 17.01.2011 roku do 16.07.2011 roku oczywiscie nie przedluzyli mi umowy i kiedy zostałam zwolniona (...) czytaj dalej»
-
Kolejne reklamacje laptopa - prawo do wymiany na nowy
przez: MK | 2011.7.30 16:24:19
co zrobić po kolejnej nieudanej naprawie sprzętu (laptopa) przez serwis (w ramach gwarancji) witam. chciałbym zasięgnąć porady w następującej kwestii.. otóż około 1,5 roku temu kupiłem laptopa (...) czytaj dalej»
-
Dowod osobisty dla dziecka - zgoda rodzicow
przez: becia70 | 2011.7.31 10:58:41
Witam,wyrabiałam synowi dowód osobisty bo było dla mnie taniej niż paszport. Syn miał dokładnie 6,5 lat .Odbywa się to tak : przyszłam z mężem -(jestem w separacji orzeczonej przez sąd )-(mąż (...) czytaj dalej»
-
Pobicie przez konkubenta - jakie pismo złożyć
przez: angelaili316 | 2011.7.31 16:9:20
Wie pani co zapomnialam dodac ze policja u nas byla i sobie zanotowali po czym zabrali go na izbe wytrzeźwien(dołek) ... i co teraz mam zrobic zeby nie pozostal bez winy. czytaj dalej»
-
Przelew wynagrodzenia na konto należące do narzeczonego
przez: aldi | 2011.7.31 16:27:26
Czy pracodawca może przelać wynagrodzenie na konto które jest własnością narzeczonego? Witam, Moja narzeczona pracuje w Norwegii na umowę o pracę i odprowadziła tam podatek. Pieniążki chce (...) czytaj dalej»
-
Kradzież w sklepie przez nieletniego - konsekwencje i kary
przez: niewazne | 2011.7.31 21:13:35
witam i proszę o pomoc Byłem ostatni z kolegą w castoramie który ukradł ostrza do wyrzynarki gdy już wychodziliśmy podszedł do nas ochroniarz on zaczął uciekać mnie niestety złapali zabrali (...) czytaj dalej»
-
Szanse ojca na opiekę nad dzieckiem w złych warunkach
przez: roman399 | 2011.7.31 23:0:58
Witam czy ojciec dziecka moze dostac prawo nad opieka dziecka mam 3 letnia dziewczynke ktora mieszka razem z matka u swoich rodziców, tam mieszkaja na jednym pokoju i kuchni w 8 osob bez łazienki i ciepłej (...) czytaj dalej»
-
Złomowanie samochodu będącego dowodem w sprawie sądowej
przez: golf | 2011.7.31 23:25:50
czy mogę zezłomować samochód który jest dowodem w sprawie posiadam auto zakupione 9 lat temu od osoby przeciwko której prowadzone jest postępowanie.samochód jest z 87 roku i został mi zatrzymany (...) czytaj dalej»