Archiwum Forum Czerwiec 2014
(115 tematów na forum)
-
Testament w chorobie nowotworowej - przepisanie samochodu na męża
przez: Maja | 2014.6.26 19:35:51
Spadek Mam raka i wiem,że już niedługo umrę dlatego chciałabym żeby moi bliscy zostali bez jakichkolwiek problemów po mnie. Jestem właścicielem auta i chciałabym w spadku przekazać go mężowi,ale (...) czytaj dalej»
-
Zmiana liczby godzin pracy bez zgody pracownika - nadgodziny
przez: cheshire_86 | 2014.6.26 21:46:11
Witam, jestem zatrudniony na pełen etat przy umowie o pracę. Zawsze otrzymywałem grafik z etatową liczbą godzin na miesiąc, ew. z paroma nadgodzinami, które mogłem sobie odebrać. Teraz otrzymałem (...) czytaj dalej»
-
Umowa najmu na czas oznaczony - koniec bez wypowiedzenia
przez: Luk4sldz | 2014.6.27 17:55:27
Witam, mam konkretne pytanie dotyczące umowy najmu. Umowa została zawarta na czas oznaczony do dnia 30.06.2014. W umowie widnieje konkretna klauzula : " umowa została zawarta na czas określony,do dnia (...) czytaj dalej»
-
Oszustwo na fakturze pro forma - brak towaru i pieniędzy po dwóch miesiącach
przez: markow1991 | 2014.6.28 9:47:34
Witam W maju zamówiłem towar od pewnej firmy , dostałem fakture proforme za którą zapłaciłem przelewem , do dzisiaj nie mam ani towaru ani pieniędzy . Kontakt z tą firmą mam i codziennie powtarza (...) czytaj dalej»
-
Alimenty jako dochód przy ubieganiu się o kredyt bankowy
przez: dominikamilion | 2014.6.28 14:33:1
Witam Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa w przypadku gdy żyje w konkubinacie z partnerem i będziemy mieli razem dziecko. Ja jestem studentka i jestem pod utrzymaniem mojej mamy. Moja (...) czytaj dalej»
-
Rozebranie starego budynku gospodarczego - pozwolenia i formalności
przez: KucyK97 | 2014.6.28 16:50:0
Witam, na mojej posesji stoi przedwojenny jeszcze budynek gospodarczy w dość złym stanie technicznym. Przednia ściana budynku jest bardzo wybrzuszona, dach jest mocno obsunięty i pełen dziur, belki (...) czytaj dalej»
-
Oszustwo internetowe - kontrakt zawarty przez kliknięcie bez danych
przez: Janek80 | 2014.6.28 21:50:9
Witam. Proszę o radę w sprawie oszustwa - zawarcia umowy na stronie internetowej, bez wprowadzenia żadnych danych- tylko poprzez kliknięcie. Mój przyjaciel jak i kilkaset innych osób padł ofiarą (...) czytaj dalej»
-
Karta Polaka dla Ukraińca z jednym pradziadkiem polskim
przez: aleksandrowna | 2014.6.28 23:40:18
Bardzo chciałabym pomóc mojemu przyjacielowi z Ukrainy w uzyskaniu Karty Polaka. Problem polega na tym, że spełnia niemal wszystkie warunki do jej uzyskania poza jednym. Ma tylko jednego pradziadka (...) czytaj dalej»
-
Pozbawienie się połowy samochodu zostawionej przez dziadka
przez: nowy-w-internecie | 2014.6.29 12:48:43
Witam Mam pół auta, dokładnie część przednią z silnikiem. Jest to własność mojego dziadka, który odciął się od rodziny jakiś czas temu i nie życzył sobie utrzymywać jakichkolwiek kontaktów, (...) czytaj dalej»
-
Zarzut wandalizm za popisanie wiaty - spanie na przystanku
przez: judyas | 2014.6.29 15:47:41
Witam, potrzębuję pomocy. Otóż zasnąłem na przystanku autobusowym, a obudziłem się w radiowozie policyjnym, dowiadując się, że jestem podjrzany o popisanie wiaty przystankowej. Posiadałem (...) czytaj dalej»
-
Zasiłek chorobowy w ciąży przy prowadzeniu działalności gospodarczej
przez: Rozi | 2014.6.29 18:31:9
Witam Mam pytanie. Posiadam działalność gospodarczą i zatrudnianiam jednego pracownika. Jeśli dostarczę do ZUS dokument L4 z poświadczeniem o niezdolnści do pracy z powodu ciąży. Jak długo (...) czytaj dalej»
-
Oszustwo na Allegro - częściowa spłata długu a sprawa sądowa
przez: ubidragon | 2014.6.29 21:6:45
Witam i dziękuję za odpowiedź. Pytanie jeszcze z mojej strony, jak szybko od daty posiedzenia mogę się skontaktować z sądem i zapytać o wyrok oraz czy po wyroku dostanę jeszcze od sądu jakiś (...) czytaj dalej»
-
Wyliczenie dni urlopu po stażu i szkole średniej
przez: amacz123 | 2014.6.29 23:5:11
Jestem praktykantem w zawodzie murarz(pierwsza klasa) i mam pytania w sprawie urlopu nie wykorzystalem zadnego dnia urlopu,( w ferie zimowe w pierwszym tyg mialem l4 a w drugim szlem ) . i moje pytanie (...) czytaj dalej»
-
Nota obciążeniowa za błąd konstruktora na okresie próbnym
przez: monika | 2014.6.30 14:33:2
Witam Pracodawca chce obciążyć mnie notą obciazeniowa za źle zamówione detale jestem konstruktorem na okresie próbnym i nie przedłużbyłem z nim umowy czy ma takie prawo ? czytaj dalej»
-
Blokada konta przez komornika - odblokowanie przy świadczeniach MOPS
przez: niulka72 | 2014.6.30 16:45:59
Oddać wierzycielowi dług... czytaj dalej»