Archiwum Forum Czerwiec 2014
(90 tematów na forum)
-
Nieodebrane pobranie, pozew cywilny, brak numeru PESEL
przez: ubidragon | 2014.6.17 18:8:55
Czyli zadzwonić do urzędu miasta tam gdzie jest pozwany i zapytać o dane tak? nie ma jakieś elektronicznej formy kontaktu z tym urzędem? czytaj dalej»
-
Bezpłatnie pomogę prawnikom uzyskać kredyt na dowolny cel
przez: rolandvonpil | 2014.6.18 14:26:6
Dzień dobry, jakiekolwiek przedpałaty w przypadku pomocy uzyskania kredytu moim zdaniem są sprzeczne z etyką zawodową. W związku z czym ja takowych nie pobieram. Pozdrawiam, Roland von Pilachowski czytaj dalej»
-
Rejestracja auta z Francji problem z Vat 25
przez: mkzibi | 2014.6.18 17:47:3
Witam. Czy udalo Ci sie rozwiazac ten problem? mam taka sama sytuacje. czytaj dalej»
-
Dotacja unijna - jak to jest...?
przez: bardyt | 2014.6.19 16:21:20
Witam, Jeśli to nie ten dział, to proszę przenieść... Czytam sobie w internecie na temat dotacji z UE. Jak wiadomo czasami w internecie wypisywane są rzeczy, które mijają się daleko z prawdą, (...) czytaj dalej»
-
Dziecko ma 17 lat i otrzymało mandat od straży miejskiej na kwotę 620 za działalność gospodarczką
przez: Czaplicka | 2014.6.19 19:57:58
Dziecko ma 17 lat i otrzymało mandat od straży miejskiej na kwotę 620 za działalność gospodarczką bez zewzwolenia oraz za sprzedaż w miejscu do tego nie wyznaczonym, chciałam zapytać czy mogę (...) czytaj dalej»
-
jak napisać prośbę ko komornika o odblokowanie rachunku bankowego
przez: aneta | 2014.6.20 12:48:59
jak napisać prośbę ko komornika o odblokowanie rachunku bankowego czytaj dalej»
-
Przywłaszczenie; odroczenie sprawy
przez: jooni22 | 2014.6.20 13:37:51
Witam, Jestem studentem i mam 20 lat, nigdy nie byłem karany. Miesiąc temu znalazłem telefon, niestety pokusiło mnie aby go zatrzymać i wczoraj w moim domu stawiła się policja, pojechałem na (...) czytaj dalej»
-
gdzie złożyć skarge anonimowo jako uczennica
przez: Kasia | 2014.6.20 17:42:12
gdzie złożyć skarge anonimowo jako uczennica nauczyciel od informatyki na każdej lekcji każe uczniom rysować w paincie nie zależnie od wieku teraz wybieram się do szkoły średniej bez żadnej (...) czytaj dalej»
-
Czy komornik może. zajac darowiznę pod postacią samochodu
przez: ewelina | 2014.6.20 18:40:36
Czy komornik może. zajac darowiznę pod postacią samochodu Umierający moż przekazuje żonie darowiznę auto zona ma dlugi czy komornik moze zajac auto czytaj dalej»
-
przez: barburka123 | 2014.6.22 12:37:10
ja polecam w krakowie panią Annę Gaweł- Rozciszewską! czytaj dalej»
-
przez: Piotr_76 | 2014.6.22 16:31:25
Witam Jeżeli pyta Pan się o to czy Pana dziewczynie grozi coś za utrzymywanie relacji z osobą niepełnoletnią - to nic jej nie grozi. Sankcja karna przewidziana jest wyłącznie za utrzymywanie stosunków (...) czytaj dalej»
-
Sprzęt pod zastaw zadłużenia .
przez: Piotr_76 | 2014.6.22 17:44:18
Witam Wydzierżawiającemu dla zabezpieczenia należności wynikających z tytułu czynszu dzierżawnego przysługuje ustawowe prawo zastawu na przedmiotach stanowiących Pańską własność, które (...) czytaj dalej»
-
przez: Piotr_76 | 2014.6.22 17:58:6
Witam Zmiana mpzp nie powoduje nieważności opinii. Opinia dotyczy wyceny nieruchomości na dany dzień i przy konkretnych uwarunkowaniach. Tak więc wyrok nie został wydany w oparciu o nieważny dokument. (...) czytaj dalej»
-
przez: tanzan | 2014.6.23 0:15:29
Witam Na początek powiem że mam skończone 18 lat, gdyż to może być istotne w tej sprawie. Uczę się w zawodzie kucharz 1 rok, chce dokonać zmiany praktyk/restauracji, lecz mam obawę że restauracja (...) czytaj dalej»
-
przez: Ooo07 | 2014.6.23 12:46:53
Witam, za kilka dni mam pierwszą rozprawę rozwodową, złożyłam pozew bez orzekania o winie, pomimo tego że mąż przez całe małżeństwo mnie nie szanował, wyzywał i obrażał, robił z byle (...) czytaj dalej»
-
Rozdzielność majątkowa-długi małżonka
przez: xaisab | 2014.6.23 13:29:52
Jestem od dwóch lat mężatką. Po ślubie okazało się że mąż zaciągał długi, by grać. Mieszkaliśmy za granicą, myślałam że odkładamy wspólnie pieniądze na przyszłość, tymczasem on (...) czytaj dalej»
-
przez: urszula.salata | 2014.6.23 13:33:59
Dzien dobry. Przez sąd otrzymałam zgodę na wyrobienie paszportów dzieciom. Czy na ten wyrok moge wyrobić zamiast nich dowody osobiste? Cy jest możliwość zmiany postanowienia? jak to zrobić? czytaj dalej»
-
Prawnik - warunkowe zwolnienie przedterminowe
przez: Kaya76 | 2014.6.23 15:3:48
Tak, mecenas zajmuje się tego typu sprawami właśnie. Korzystałam z jego usług w tym zakresie i mogę Ci śmiało polecić udanie się do tego adwokata właśnie. Bez wątpienia zajmie się rzetelnie (...) czytaj dalej»
-
Zależy Ci na niepoczytalności - zobacz koniecznie
przez: cicha8 | 2014.6.23 18:37:10
Witam. Ciekawe. Prosze o odpowiedz na adres ;adzimny@wp.pl , jak to może wygladać taki stan. Pozdro. czytaj dalej»
-
Czy osoba niepełnoletnia (17 lat) może wyjechać w trakcie wakacji do innego miasta na kilka dni bez
przez: Joanna | 2014.6.23 22:41:27
Czy osoba niepełnoletnia (17 lat) może wyjechać w trakcie wakacji do innego miasta na kilka dni bez opieki osoby pełnoletniej. Czy wtedy jej rodzice ponoszą jakaś odpowiedzialność w razie np. wypadku? (...) czytaj dalej»
-
Kredyt dla prawników do 400tyś zł. Do końca czerwca super promocja, zwrot 20% prowizji bankowej!
przez: safebrokers | 2014.6.24 10:54:44
zapraszamy do kontaktu czytaj dalej»
-
Czy opiekun prawny jest wynagradzany.
przez: *****551@** | 2014.6.24 18:10:57
Czy opiekun prawny jest wynagradzany. czytaj dalej»
-
przez: Piotr_76 | 2014.6.25 10:20:54
Witam Ojcostwo męża matki nie wynika z uznania dziecka, tylko z samego faktu urodzenia dziecka w małżeństwie. Ma pani prawo w terminie 6 m-cy od urodzenia dziecka wytoczyć sprawę o zaprzeczenie (...) czytaj dalej»
-
poświadczenie ksera dowodu - kto jest uprawniony?
przez: amar4nt | 2014.6.25 21:22:57
Witam serdecznie, Aplikuję właśnie na studia w Anglii i wypełniam wniosek o pożyczkę na czesne. Elementem wniosku jest skan dowodu i załącznik z danymi moimi i osoby zaświadczającej o jego (...) czytaj dalej»
-
przez: wynym1 | 2014.6.26 11:57:33
Witam. Mój mąż jest po rozwodzie 10 lat. Troje dzieci obecnie w wieku 17, 15 i 12 lat zostało przy matce. Teraz matka jedno z nich, tzn syna 15 letniego chce oddać ojcu za porozumieniem stron. Jak (...) czytaj dalej»
-
przez: boniek888 | 2014.6.26 17:2:50
dzień dobry chciałbym się dowiedzieć jak w jaki sposób można wziąść ślub w danii! Ponieważ ja mam dziewczynę w Kenii i chcę wziąść ślub z nią w danii bądź w Kenii.Pracuję w Niemczech (...) czytaj dalej»
-
Przeniesienie godzin na następny miesiąc
przez: cheshire_86 | 2014.6.26 21:46:11
Witam, jestem zatrudniony na pełen etat przy umowie o pracę. Zawsze otrzymywałem grafik z etatową liczbą godzin na miesiąc, ew. z paroma nadgodzinami, które mogłem sobie odebrać. Teraz otrzymałem (...) czytaj dalej»
-
Wygaśnięcie umowy najmu na czas określony
przez: Luk4sldz | 2014.6.27 17:55:27
Witam, mam konkretne pytanie dotyczące umowy najmu. Umowa została zawarta na czas oznaczony do dnia 30.06.2014. W umowie widnieje konkretna klauzula : " umowa została zawarta na czas określony,do dnia (...) czytaj dalej»
-
czy prokurent może być karany?
przez: sztuka | 2014.6.27 18:39:57
Czy prokurent moze byc karany ? czytaj dalej»
-
przez: markow1991 | 2014.6.28 9:47:34
Witam W maju zamówiłem towar od pewnej firmy , dostałem fakture proforme za którą zapłaciłem przelewem , do dzisiaj nie mam ani towaru ani pieniędzy . Kontakt z tą firmą mam i codziennie powtarza (...) czytaj dalej»
-
CZY ALIMENTY WLICZANE SĄ DO DOCHODU?
przez: dominikamilion | 2014.6.28 14:33:1
Witam Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa w przypadku gdy żyje w konkubinacie z partnerem i będziemy mieli razem dziecko. Ja jestem studentka i jestem pod utrzymaniem mojej mamy. Moja (...) czytaj dalej»
-
przez: Anna Aneszko | 2014.6.28 14:54:49
Prosze o wzór petycji w sprawie uciążliwego sąsiada.Gdzie i do kogo trzeba sie zwrócic w tej sprawie? czytaj dalej»
-
przez: KucyK97 | 2014.6.28 16:50:0
Witam, na mojej posesji stoi przedwojenny jeszcze budynek gospodarczy w dość złym stanie technicznym. Przednia ściana budynku jest bardzo wybrzuszona, dach jest mocno obsunięty i pełen dziur, belki (...) czytaj dalej»
-
karta polaka - zbrakło tak mało
przez: aleksandrowna | 2014.6.28 23:40:18
Bardzo chciałabym pomóc mojemu przyjacielowi z Ukrainy w uzyskaniu Karty Polaka. Problem polega na tym, że spełnia niemal wszystkie warunki do jej uzyskania poza jednym. Ma tylko jednego pradziadka (...) czytaj dalej»
-
przez: nowy-w-internecie | 2014.6.29 12:48:43
Witam Mam pół auta, dokładnie część przednią z silnikiem. Jest to własność mojego dziadka, który odciął się od rodziny jakiś czas temu i nie życzył sobie utrzymywać jakichkolwiek kontaktów, (...) czytaj dalej»
-
Podejrzany o dokonanie wykroczenia.
przez: judyas | 2014.6.29 15:47:41
Witam, potrzębuję pomocy. Otóż zasnąłem na przystanku autobusowym, a obudziłem się w radiowozie policyjnym, dowiadując się, że jestem podjrzany o popisanie wiaty przystankowej. Posiadałem (...) czytaj dalej»
-
Oszustko na allegro - sprzedjący oddał tylko część pieniędzy.
przez: ubidragon | 2014.6.29 21:6:45
Witam i dziękuję za odpowiedź. Pytanie jeszcze z mojej strony, jak szybko od daty posiedzenia mogę się skontaktować z sądem i zapytać o wyrok oraz czy po wyroku dostanę jeszcze od sądu jakiś (...) czytaj dalej»
-
przez: amacz123 | 2014.6.29 23:5:11
Jestem praktykantem w zawodzie murarz(pierwsza klasa) i mam pytania w sprawie urlopu nie wykorzystalem zadnego dnia urlopu,( w ferie zimowe w pierwszym tyg mialem l4 a w drugim szlem ) . i moje pytanie (...) czytaj dalej»
-
co zrobić gdy komornik nie chce odblokować konta na które wplywają tylko świadczenia z mopru
przez: niulka72 | 2014.6.30 16:45:59
Oddać wierzycielowi dług... czytaj dalej»
-
wykonanie kary warunkowo zawieszonej
przez: Kosobucki | 2014.6.30 18:36:57
wykonanie kary warunkowo zawieszonej Witam, Jestem troche rozczęsiony, rozczarowany i nie wiem gdzie umieścić post. Otóż, dostalem dzisiaj list z sądu że odbedzie sie posiedzenie w przedmiocie (...) czytaj dalej»