Archiwum Forum Sierpień 2014
(116 tematów na forum)
-
Legalne obstawianie zakładów bukmacherskich przez osobę z zagranicy
przez: sylwia96 | 2014.8.28 12:44:10
Dowiedzialam sie dzis ze, obstawianie zakladow bukmacherskich przez internet u nie naziemnych bukow jest nielegalne i w zwiazku z tym mam takie pytanie. W Anglii hazard online jest legalny i gdyby moja (...) czytaj dalej»
-
Egzaminy komisyjne i zatrzymanie w szkole - prawa ucznia
przez: majeczka07 | 2014.8.28 14:38:8
Od razu zaznaczam, że nie jestem prawnikiem i się nie znam, ale u mnie w szkole do której chodziłam też był właśnie taki przypadek, że usuneli ucznia, który nie zdał egzaminów, bo psuł szkole (...) czytaj dalej»
-
Niekaralność w pracy w urzędach - tylko oszustwa czy wszystkie przestępstwa?
przez: majeczka07 | 2014.8.28 14:41:43
Chciałam się dowiedziec skad można uzyskać takie zaswiadczenie? Czy to cos kosztuje? czytaj dalej»
-
Droga kariery do zostania sędzią lub prokuratorem
przez: majeczka07 | 2014.8.28 14:48:20
Dla dlaczego niby? Tak trudno jest się dostać na aplikacje? Może i na sędziego jest trudno, moja kuzynka się nie dostała, ale za to będzie robić aplikacje radcy prawnego, także nie uważam, że (...) czytaj dalej»
-
Odzyskanie psa podarowanego byłemu partnerowi
przez: majeczka07 | 2014.8.28 15:14:9
Dziwna sytuacja... czemu niby tak się upiera, zeby miec tego psa, jesli uwazasz, ze nie traktuje go dobrze? Myslisz, ze on moze robic ci na zlosc? Moze spróbujcie jeszcze się jakoś dogadać, bo przecież (...) czytaj dalej»
-
Sprowadzenie samochodu z USA przez UK - podatki i cła
przez: k_shoot | 2014.8.28 21:8:51
Witam Jestem tu nowy, ale mysle ze w dobrym miejscu pisze post. Mam taki problem gdyż chce kupic samochód ściągnięty z USA do Wielkiej Brytani ale tam jeszcze nie zarejestrowany. sprzedawca ma (...) czytaj dalej»
-
Komornik zajął konto z becikowym od MOPS
przez: julita | 2014.8.29 7:51:4
mąz ma komornika na koncie bankowym a mi mops przelał na to konto becikowe co teraz mam zrobic czytaj dalej»
-
Wygaśnięcie prawa wykonywania zawodu elektroradiologa
przez: Magda | 2014.8.29 8:13:8
Witam, kiedy wygasa prawo wykonywania zawody dla elektroradiologa? czytaj dalej»
-
Czas oczekiwania na rozprawę o kontakty z dzieckiem
przez: Klara | 2014.8.29 14:12:7
Jaki jest czas oczekiwania na rozporawę w sprawie uregulowania kontaktów z dzieckiem? Witam, mamy pytanie. Jaki jest czas oczekiwania na rozporawę w sprawie uregulowania kontaktów z dzieckiem? oraz (...) czytaj dalej»
-
Zerwanie umowy najmu lokalu z wujkiem - prawo do zostania
przez: balarion | 2014.8.29 21:18:6
Witam, mam takie pytanie. Otóż prowadzę działalność w pewnym lokalu. 5/6 należy do mojej mamy, 1/6 do wujka. Po roku czasu, powadziłem się z wujkiem, zerwaliśmy umowę. On grozi, że mnie wywali (...) czytaj dalej»
-
Samotna matka a natrętny ojciec dziecka - ograniczenie kontaktów
przez: kiciO1265 | 2014.8.29 23:25:38
wydaje mi się że jeśli udowodnisz że jest on alkoholikiem to nie będzie mógł przebywać z córką sam bo w stanie nietżeżwości może zrobić jej krzywdę.Nie masz się co denerwować bo zazwyczaj (...) czytaj dalej»
-
Bezpodstawna kara za jazdę samochodem służbowym po godzinach
przez: arkadiusz27 | 2014.8.29 23:37:12
Witam. Miesiąc temu zakończyłem współpracę z Agencją Pracy zza Granicą. Miesiąc po zerwaniu umowy otrzymałem maila z karą do pokrycia za jazdę samochodem służbowym po godzinach pracy( 800 (...) czytaj dalej»
-
Różne wypłaty przy stałym wynagrodzeniu na umowie o pracę
przez: uplange | 2014.8.31 14:48:58
Witam, jestem zatrudniony z tutułu umory o pracę oraz zlecenia. Na obu umowach posiadam stałe wynagrodzenie miesięczne. Dlaczego co miesiąc każda wypłata jest inna? Zapraszam na [url=http://www.upimage.net]upload (...) czytaj dalej»
-
Wyegzekwowanie pieniędzy za remont domu po rozwodzie
przez: martyna0805 | 2014.8.31 14:53:35
Witam Mam problem z bylym mezem, a mianowicie nie dotrzymuje slowa wiec postanowilam ze tez zmienie zdanie odnosnie sprawy zwiazanej z domem ktory kupilismy na kredyt. Podczas sprawy rozwodowej zgodzilam (...) czytaj dalej»
-
Znęcanie się męża tyrana - strach przed rozwodem i opieką nad dzieckiem
przez: mojaPaulinka | 2014.8.31 15:24:55
Nie prawda.. nikt nie pomoze.. obecnie w sadach panyje trend odbiera dzieci matkom.. jestem tego dowodem.. nie wazne ze tyran i pijak.. moda taka Moja rada: uciekaj ale jak najdalej z dziecmi.. To (...) czytaj dalej»
-
Windykacja należności od przedsiębiorcy - odzyskanie kwoty
przez: benetp | 2014.8.31 17:58:31
Firma wykonała zlecenie dla pewnego przedsiębiorcy o wartości 35 tys zł netto (Trójmiasto). Sprawa ciągnie się już drugi miesiąc. Do tej pory udało mi się odzyskać drobną część kwoty... (...) czytaj dalej»