Archiwum Forum Lipiec 2019
(117 tematów na forum)
-
Kupno mieszkania z ostrzeżeniem o niezgodności w księdze wieczystej
przez: Janki19 | 2019.7.28 16:21:45
Zamierzam kopić mieszkanie z rynku wtórnego. Jednak mam pewien zgryz gdyż mieszkanie ma 3 właścicieli ze spadku w dziale II w DOKUMENTY BĘDĄCE PODSTAWĄ WPISU / DANE O WNIOSKU widnieją 3 wpisy: -POSTANOWIENIE (...) czytaj dalej»
-
Przemoc domowa i niebieska karta - prawo żony do mieszkania po 20 latach
przez: marcin694 | 2019.7.28 20:9:49
Witam Dzis w koncu ale i tak o wiele za pozno zgłosiłem mojego ojca za policje. Przez wiele lat znecał sie psychicznie nad moja mama. Przez spory czas było spokojnie ale w ostatnim czasie sie nasiliło (...) czytaj dalej»
-
Zdjęcia produktów innych firm na stronie w celu pośredniczenia w sprzedaży
przez: elclasicio | 2019.7.29 16:51:20
Dzień dobry, Czy na swojej stronie www mogę użyć zdjęć produktów innych firm w celu sprzedaży ( A konkretnie pośredniczenia w sprzedaży). Chodzi o taką sytuację jak na zdjęciu https://i.imgur.com/n7TBBNe.png Z (...) czytaj dalej»
-
Wyrok wykonany w terminie ale wierzyciel wystąpił o klauzulę wykonalności
przez: 11860843 | 2019.7.29 17:18:53
Wykonałem wyrok Sądu tj. zapłaciłem należną wierzycielowi kwotę w terminie , ale on z niezrozumiałych dla mnie powodów wystąpił po tym fakcie o nadanie wyrokowi klauzuli wykonalności i teraz (...) czytaj dalej»
-
Podkłady muzyczne na wesela - jak rozpocząć działalność i rozliczać?
przez: PPKKL | 2019.7.29 18:35:32
Cześć piszę z zapytaniem bo może ktoś się orientuje jak to działa lub jak zacząć. Robię podkłady muzyczne na wesela, (Program oraz klawisz). Sa to drobne usługi jak na razie dla rodziny (...) czytaj dalej»
-
Oszustwo z podrobionych dokumentów - nakaz zapłaty w e-postępowaniu
przez: marekgano | 2019.7.29 19:3:3
Witam. Na początek w skrócie opiszę swoją sytuację. We wrześniu 2016 r. w przeciągu dwóch tygodni padłem ofiarą oszusta, który na podstawie podrobionych dokumentów (m.in. dowód osobisty), (...) czytaj dalej»
-
Lek homeopatyczny robiony w domu - czy potrzebna rejestracja laboratorium?
przez: batters15 | 2019.7.30 1:50:28
Jest 01:43, fajnie, ciekawe co taka osoba jak jar obi o tej godzinie, już tłumacze, słucham podcastu lekach homeopatia, myślę, to chyba od słowa dom, leki robione w domu! Postanowiłem, że stworze (...) czytaj dalej»
-
Kupno Golfa bez ciągu umów i błędny numer seryjny - zwrot po 3 miesiącach
przez: fumeikoi | 2019.7.30 9:16:5
Witam. Nie mam pojęcia, czy piszę temat we właściwym wątku, więc z góry przepraszam. Sprawa wygląda następująco. Około trzech miesięcy temu kupiłem od gościa prowadzącego mały komis (...) czytaj dalej»
-
Poszukiwanie adwokata w Małopolsce do sprawy gospodarczej
przez: AnaJoana | 2019.7.30 10:0:49
Bez zastanowienia polecam zgłosić się do mecenasa Mateusza Mosora. Rozwód, nastepnie upadłość przeprowadził wszystko najlepiej jak się tylko dało, zna się na swojej pracy i zawsze znajdzie (...) czytaj dalej»
-
Podział domu przez matkę na synów - możliwość zmiany
przez: Daro55 | 2019.7.30 12:45:31
Po akt notarialny tylko do notariusz Cejrowskiej z tczewskiej kancelarii. Rewelacyjnie sobie poradziła, sprawnie, rzetelnie, bezbłędnie. czytaj dalej»
-
Podważenie pełnomocnictwa notarialnego do sprzedaży nieruchomości
przez: Daro55 | 2019.7.30 13:28:41
Jak do notariusza, to zawsze do kancelarii Cejrowska w Tczewie. Wszystko załatwiane skrupulatnie, bezbłędnie, z zaangażowaniem. czytaj dalej»
-
Unieważnienie aktu notarialnego
przez: Daro55 | 2019.7.30 13:35:6
Oczywiście, że w pewnych sytuacjach można, ale to jest kwestia dla notariusza. Ja takie sprawy zawsze załatwiam u notariusz Cejrowskiej. z Tczewa. czytaj dalej»
-
Zbyt krótki okres wypowiedzenia - 1 miesiąc zamiast 3, ubezpieczenie zdrowotne
przez: Czarnaa2 | 2019.7.30 14:12:33
Witam, właśnie zorientowałam się , że pracodawca zastosował u mnie zbyt krótki okres wypowiedzenia - 1 miesiąc zamiast 3 miesięcy. (art 49 KP) 03.06.2019 Otrzymałam świadectwo pracy z wykazanym (...) czytaj dalej»
-
Zalanie parkingu podziemnego - czy spółdzielnia odpowiada za samochody?
przez: andrzej4264 | 2019.7.31 9:33:45
W sobotę zalało parking podziemny w raz z kilkudziesięcioma samochodami. Samochody są do kasacji czyli tzw szkoda całkowita. Spółdzielnia twierdzi że nie brała odpowiedzialności za pozostawione (...) czytaj dalej»
-
Zawieszenie działalności gospodarczej i zmiana adresu korespondencyjnego
przez: mateo34 | 2019.7.31 10:47:11
Zawieszenie dzialanosci gospodarczej i zmiana adresu korespondencyjnego: Witam, wyprowadzam sie z kraju i zamierzam zawiesic moja dzialalnosc gospodarcza, rownoczesnie chcialym aby cala potencjalna (...) czytaj dalej»
-
Umowa o dzieło z przekazaniem praw autorskich - wzór
przez: Ania134 | 2019.7.31 11:2:8
Zajrzyj na stronę lexshop.com.pl i zobacz sobie ich ofertę pism. czytaj dalej»
-
Nadgodziny w sobotę i niedzielę - dniówka plus awaria, ile godzin nadliczbowych?
przez: Magik365 | 2019.7.31 16:28:27
Witam Przepracowałem w sobotę dniówkę tz. od 6:00 do 14:00 (normalna dzień pracy), następnie zostałem ściągnięty przez pracodawcę na awarię od godziny 17:00 do 22:00 oraz od 22:00 do 6:00 (...) czytaj dalej»