Archiwum Forum Maj 2021
(21 tematów na forum)
-
Czy mogą mnie wyrzucić z mieszkania z dnia na dzień?
przez: Jackotron | 2021.5.5 14:13:13
Witam. Mam następujące pytanie: Mieszkam w mieszkaniu rodzinnym od wielu lat(właścicielem mieszkania jest mój ojciec, jestem osoba dorosłą). Ja mam tylko na dowodzie wpisany adres tego mieszkania (...) czytaj dalej»
-
Komornik zajął moje wynagrodzenie, czy może zająć pieniądze na koncie!
przez: miki789 | 2021.5.7 8:42:17
Dobry poradnik, czy można z komornikiem w ogóle negocjować przeczytasz na https://kancelaria-pomoc.pl/b/negocjacje-z-komornikiem-czy-sa-w-ogole-mozliwe i uświadomisz sobie pewne kwestie. Pamiętaj, (...) czytaj dalej»
-
ZAJĘCIE WYNAGRODZENIA I KONTA BANKOWEGO!
przez: miki789 | 2021.5.7 8:42:45
Oddłużenie można przeprowadzić, bo prawo polskie udostępnia sporo instrumentów, ostatecznie nawet ogłoszenie upadłości konsumenckiej, ale musisz mieć losowe uzasadnienie, a nie zwykłe problemy (...) czytaj dalej»
-
Komornik i raty oraz umorzenia odsetek
przez: miki789 | 2021.5.7 8:44:39
Bardzo rozsądna antywindykacja w Poznaniu, do tego najwyżej oceniana https://kancelaria-pomoc.pl. Nadwyrężyłem zdolność kredytową w ostatnim roku, ale dzięki nim ogarnąłem się w porę, że (...) czytaj dalej»
-
przez: 80knowledge80 | 2021.5.9 0:17:36
Dzien dobry, babcia "przepisala" mieszkanie na swojego syna. Jego siostra czyli moja mama nie zyje. Notariusz pytal babcie, czy wnuczki (ja i siostra) nie bedziemy przeciwne. Babcia powiedziala, ze nie. (...) czytaj dalej»
-
Spadek, ktorego nie chciałem przyjąc, a teraz mam długi
przez: cezarcezar | 2021.5.10 19:55:41
Witam, 2 lata temu odbyła sie rozprawa sądowa w sprawie spadku po mojej mamie. Zrobiłem to co mi mówił adwokat czyli przyjąłem spadek z dobrodziejstwem inwentarza. (czyli 0 zł) Po roku od tej (...) czytaj dalej»
-
Spadek po ciotce, testament czy ustawa?
przez: ela06 | 2021.5.10 22:43:1
Dzień dobry. Moja ciotka i jej mąż byli bezdzietni i spisali notarialnie testamenty na siebie w razie śmierci, a jeśli oboje umrą, to na mocy testamentu ma dziedziczyć bratanek męża ciotki. Ciotka (...) czytaj dalej»
-
przez: LaBonneCuisine | 2021.5.11 11:3:55
Witam, zamierzam zacząć pracę dorywczą jako copywriter i mam pytania, na które nikt nie potrafi mi odpowiedzieć, może Państwu się uda? 1. Ilę mogę zarobić miesięcznie netto w umowie o dzieło (...) czytaj dalej»
-
przez: guero | 2021.5.12 20:15:51
Witam, Kilka miesięcy temu obudzony w nocy poszedłem zwrócić sąsiadom uwagę odnośnie ich imprezy. Skończyło się niestety kłótnią. Od tamtej pory zaczęli nam dokuczać w nocy i późną (...) czytaj dalej»
-
przez: darijam | 2021.5.13 22:12:35
Wydaje mi się, że w tej kwestii najlepiej skorzystać z pomocy prawnika, np.:notariusz-anaszkiewicz.pl/oferta/dzial-spadku/. W internecie różne rzeczy można znaleźć - nie zawsze aktualne czy zgodne (...) czytaj dalej»
-
Przeładuj stronę Kupno czegoś za pieniądze ze swojej 18, a wyrzucenie tego przez rodziców
przez: vhiciw2 | 2021.5.14 10:33:22
Przepraszam, źle mi się wkleiło. czytaj dalej»
-
przez: Anize | 2021.5.16 20:3:26
Witam. Pracuje w jednej z wiekszych fabryk w polsce. Praca jest fizyczna, akordowa i 3 zmianowa. Normalna umowa o prace w pelnym wymiarze godzin. Pracodawca co piatek wpisuje pracownikow na nadgodziny (...) czytaj dalej»
-
przez: katarzynad-a | 2021.5.18 15:49:37
Polecam rzeczoznawcę majątkowego z Krakowa Pana Łukasza Góralczyka https://wycena-goralczyk.pl/ czytaj dalej»
-
przez: Janek8686 | 2021.5.19 10:58:59
Cześć, mam pytanie. Jakiś miesiąc temu moje konto zostało zajęte przez komornika, tytułem egzekucji zadłużenia na kwotę około 4500zł. Sprawa dotyczyła niespłaconego kredytu w banku (w 2014 (...) czytaj dalej»
-
przez: Olakas1 | 2021.5.19 19:21:28
Witam! Ojciec przestał płacić alimenty na przyrodnie rodzeństwo, ja jestem dorosła. Kiedy byłam dzieckiem wdał się w romans z inną kobietą z którą ma dzieci, podczas trwania romansu i też (...) czytaj dalej»
-
przez: AgataKurant | 2021.5.21 16:14:57
Szanowna Pani, Polecam dobrze przeanalizować budżet, i dokonać wpłaty inicjującej, po czym zadeklarować spłatę kolejnej transzy konkretnego dnia. To powinno zadowolić Wierzyciela, ponieważ po (...) czytaj dalej»
-
przez: AgataKurant | 2021.5.21 16:36:2
Szanowny Panie, Z zamieszczonej treści wnioskuję, iż nastąpiła cesja, i zadłużenie obsługuje nowy podmiot. Mimo, iż sprawa wcześniej była u Komornika - i aktualny wierzyciel może wystąpić (...) czytaj dalej»
-
przez: Majka2312 | 2021.5.23 17:2:25
Wiem, że w takich sprawach specjalizuje się Pan Tomaszczyk z JST z Warszawy. Ma ogromne doświadczenie i wiedzę, jego porady są konkretne i skuteczne. Jesli masz jakieś wątpliwości to na pewno warto (...) czytaj dalej»
-
przez: akinom22 | 2021.5.27 18:46:59
Dzień dobry, nie wiem czy wybrałam dobrą kategorię. Mam pytanie odnośnie zasiłku macierzyńskiego. Jesli dziecko urodzi się na początku danego miesiąca powiedzmy 5 czerwca, to kiedy i za jaki (...) czytaj dalej»
-
przez: marion6660 | 2021.5.29 17:32:46
Witam. 14 lat temu zmarł brat , 6 lat temu tata a w styczniu mama. Spadek po rodzicach (2 działki) odziedziczyłam przez notariusza jednak na działce z domem jako współwłaściciel razem z rodzicami (...) czytaj dalej»
-
przez: maliniada90 | 2021.5.30 21:39:27
Wynajełam dom. A tak dokładnie górną część ( w umowie jest napisane że 3 pokoje, kuchnię i łazienkę). W dolnej części są dwa pokoje puste, garaż, piwnica i pomieszczenie (pralnia). Wypowiedziałam (...) czytaj dalej»