Archiwum Forum Listopad 2023
(13 tematów na forum)
-
Podział majątku a Urząd Skarbowy
przez: JoannaP1983 | 2023.11.2 19:33:15
Witam. Mam pytanie. Zrobiliśmy podział majątku dokładnie mieszkania po zmarłym tacie przez Sąd pomiędzy mamę i rodzeństwo. Niestety dowiedzieliśmy się niedawno że trzeba było zgłosić to (...) czytaj dalej»
-
ubezwłasnowolnienie osoby starszej procedura
przez: Karol89 | 2023.11.3 8:41:8
Dzień dobry! Chciałbym dziś poruszyć na forum temat procedury ubezwłasnowolnienia osoby starszej. Czy ktoś z Was orientuje się jak ona wygląda i na co należy zwrócić największą uwagę? (...) czytaj dalej»
-
Dziedziczenie przez syna i/lub jej dzieci po zmarłej
przez: kamil130 | 2023.11.3 21:20:3
Orginalne pytanie, może być trudne do czytania ze względu na brak formatowania, wiec załączam ponownie z formatowaniem. Babcia Małgorzata, wraz z mężem Krzysztofem, mieszkała w mieszkaniu (komunalnym (...) czytaj dalej»
-
przez: *****.*********@*****.*** | 2023.11.4 12:11:8
Witam. Potrzebuje pomocy w napisaniu wniosku do Sądu Rejonowego o o rozwiązanie rodziny zastępczej, przywrócenie władzy rodzicielskiej, ustalenie miejsca pobytu dziecka oraz zmianę opiekuna prawnego. (...) czytaj dalej»
-
Problem z wywiazaniem sie z umowy
przez: radeczek21kr1 | 2023.11.8 8:20:43
Kilka lat temu zwiazalem sie umową ktora dotyczyla urzyczenia domku letniskowego w pewnym azjatyckim kraju. Pewna osoba miala tam wybudowac dom letniskowy i przez 5 lat mi go użyczać, czesc domkow innych (...) czytaj dalej»
-
Prawnik, prawo energetyczne Warszawa
przez: Bananowysong11 | 2023.11.9 16:39:2
Witam, czy ktoś z Państwa zna kancelarię, która specjalizuje się w prawie energetycznym? Niestety większość z nich obejmuje tylko firmy. Mam konflikt z dostawcą energii i jako indywidualny klient (...) czytaj dalej»
-
przez: wrotycz888 | 2023.11.11 20:10:57
Dzień dobry. Szukam porady odnośnie możliwości rozwiązania sprawy roszczenia o zachowek. Na początku tego roku otrzymałem od rodziców darowiznę - dom rodzinny z działką w którym od lat (...) czytaj dalej»
-
Dopłaty dodatkow do zleceń - SendIt i windykacja
przez: Biedronkasia | 2023.11.14 8:55:6
Witam miałam podobną sytuację. Zamówiłam przesyłkę i po otrzymaniu przesyłki przyszedł emial że moje konto jest obciążone ze względu na weryfikację i dopłatę do paczki niestandardowej. (...) czytaj dalej»
(Zobacz 55 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
przez: konga_ | 2023.11.18 18:22:46
Mam 3-miesięczną umowę zlecenie i chce się zwolnić. W umowie nie ma wzmianki o karach finansowych, czy okresie wypowiedzenia. Jest tylko wzmianka, że wypowiedzenie ma być złożone pisemnie oraz (...) czytaj dalej»
-
Potrzebuję prawnika zajmującego się nieruchomościami Lublin
przez: miki789 | 2023.11.21 11:39:7
Jeśli chodzi o nieruchomości, to najlepiej zwrócić się do prawnika z doświadczeniem w tych tematach. Mówili mi o pewnym prawniku z kancelarii na 3 Maja 20/2A w Lublinie, że jest ekspertem w tych (...) czytaj dalej»
-
Nieumyślne uszkodzenie mienia - brak dowodów tylko świadek
przez: Feral | 2023.11.21 17:47:5
Aby prawidłowo zarejestrować spadek za granicą, najlepiej skontaktować się z kancelarią prawną - https://www.spadekzagranica.com/services/inheritance-matters czytaj dalej»
-
Szukam pilnie kogoś kto załatwia prawo jazdy
przez: Sebastian6Szywala | 2023.11.27 17:10:10
Zastanawiałem się czy zostawić komentarz, ale myślę że może komuś to pomoże. Długo się męczyłem żeby znaleźć kogoś kto pomoże więc dam komentarze gdzie tylko mogę. poradnia.jazdy@consultant.com (...) czytaj dalej»
-
Pomogę zdobyć / odzyskać prawo jazdy
przez: Sebastian6Szywala | 2023.11.27 17:13:51
Zastanawiałem się czy zostawić komentarz, ale myślę że może komuś to pomoże. Długo się męczyłem żeby znaleźć kogoś kto pomoże więc dam komentarze gdzie tylko mogę. poradnia.jazdy@consultant.com (...) czytaj dalej»