Archiwum Forum Lipiec 2023
(17 tematów na forum)
-
przez: cbsp22 | 2023.7.2 17:43:56
Znaczy w kwestii ubezwłasnowolnienia powiem tak: mam bardzo źle doświadczenia z biegłymi sądowymi w tym temacie. Oni piszą tę opinię po prostu za przeproszeniem, proszę mi wybaczyć, na odpierdol. (...) czytaj dalej»
-
Umowa o pracę tymczasową na czas określony.
przez: Maxior02 | 2023.7.8 13:3:51
Dzień dobry, W kwietniu przeszedłem z umowy zlecenie na umowę o pracę tymczasową 3/4 z dopełnieniem. Przepracowałem 83 godziny, ponieważ jeszcze byłem na L4 niepłatnym. Otrzymałem wynagrodzenie (...) czytaj dalej»
-
Bon na zasiedlenie a umowa o pracę i zlecenie jednocześnie
przez: luk425 | 2023.7.10 12:24:26
Witam. Będę podpisywał umowę z pracodawcą po przesiedleniu. Okazało się, że oprócz umowy o pracę z jednym pracodawcą będę miał także jednocześnie umowę zlecenie z innym pracodawcą (spółki (...) czytaj dalej»
-
przez: fremartela | 2023.7.11 14:0:47
Tak jak Pan powyżej, ja też polecam Mecenasa MARCINA STACHOWIAKA z kancelarii na Młyńskiej w Poznaniu. W Poznaniu nie masz nikogo lepszego i skuteczniejszego. czytaj dalej»
-
Rozbiórka starego rozpadającego się domu.
przez: Mieczyslaw123 | 2023.7.11 19:33:58
Witam. Sytuacja następująca. Jest stary dom tzw. "bliźniak" (drewniany, parterowy) wybudowany w granicy działek - każdy z właścicieli ma połowę domu na swojej stronie. Dom jest w fatalnym stanie (...) czytaj dalej»
-
Odstąpienie od umowy na odległość, dokonanej przez przedsiębiorcę
przez: wrzos78 | 2023.7.12 17:43:14
Dzień dobry, Prowadzę sklep internetowy, sprzedaję narzędzia do prac na elewacji, urządzenia do przecinania styropianu, i podzespoły do nich. Klient, zakupił nietani zasilacz, z fakturą na jego (...) czytaj dalej»
-
Jak odnaleźć numer księgi wieczystej?
przez: Taliczan | 2023.7.14 10:50:17
Aktualnie na tej stronie po samym adresie odnajdziesz Księgę Wieczystą: https://albertkredyty.pl/kw czytaj dalej»
-
przez: magosza2 | 2023.7.14 11:2:38
wkurzyłam się tak że chyba mi skoczyło ciśnienie, a i tak czuję się średnio... .wczoraj wlazłam na konto i przez przypadek zauważyłam, że ściagnięto mi 6 zł za ich reklamę tekstową, (...) czytaj dalej»
-
przez: Bojdziak | 2023.7.19 11:32:59
Mam pytanie odnośnie ograniczenia bądź nie ograniczenia praw rodzicielskich w tym wypadku poniżej jak naprawdę jest. 1. Powierzenie wnioskodawczyni Monice Wykonywania władzy rodzicielskiej nad (...) czytaj dalej»
-
przez: adaobe | 2023.7.19 12:12:45
Dzień dobry, Chciałbym założyć filtr do wody zimnej na cały dom za licznikiem. Liczniki znajdują się na klatce w części wspólnej. Jest specjalna szafa, w której znajduje się licznik i te (...) czytaj dalej»
-
Wspólna przydomowa oczyszczalnia ścieków
przez: _Miro | 2023.7.20 11:13:42
Witam Na działce która teraz należy do mnie, jeszcze przed przepisaniem na mnie rodzice postawili tam do swojego domu przydomową oczyszczalnię ścieków. Na swojej działce postawiłem właśnie (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie umowy o prace podczas procesu o istnienie stosunku pracy.
przez: anjas01 | 2023.7.23 18:44:43
wystąpiłem do Sadu Pracy o ustalenie istnienia stosunku pracy, pracodawca oczywiście nie uznaje istnienia tego stosunku. Po korzystnym dla mnie wyniku I instancji, pracodawca wypowiedział mi tą umowę (...) czytaj dalej»
-
Brak informacji o opłatach w umowie
przez: MANIEK76 | 2023.7.25 17:0:22
Podpisaliśmy z Urzedem Miasta umowe na stoisko handlowe podczas kilkudniowej imprezy (do wyboru byly 2 lokalizacje - mniejsze stoiska na Rynku i wieksze stoiska na Zamku) Wybralismy stoisko wieksze (...) czytaj dalej»
-
stwierdzenie nieważności małżeństwa
przez: Bolesta | 2023.7.26 3:11:12
Zainteresowanych kościelnym procesem o nieważność małżeństwa zapraszam na swoja internetową stronę, jak i do bezpośredniego kontaktu dr Arletta Bolesta adwokat kościelny zatwierdzony mail: a.bolesta@op.pl czytaj dalej»
-
przez: klarawitt | 2023.7.28 7:53:37
Jaki jest maksymalny okres umowy najmu lokalu użytkowego zawartej na czas określony pomiędzy Rzym. Kat. Parafią reprezentowaną przez ks. Proboszcza, a przedsiębiorcą prowadzącym jednoosobową działalność (...) czytaj dalej»
-
przez: dorotazwierzh | 2023.7.28 10:34:49
Dzień Dobry, Chciałabym zapytać o to, czy przy przedłużaniu umowy najmu okazjonalnego trzeba aktualizaować oświadczenie notarialne najemców o tym, że mają gdzie się wyprowadzić w razie (...) czytaj dalej»
-
przez: AmmadeuszFer | 2023.7.31 21:30:14
Polecam, sprawdziłem Na sobie dlatego daje kometarz. Odebrane w urzedZie po 4 tygodniach. Polecam ogarnięty ziomek, jackbros6@proton.me czytaj dalej»