Archiwum Forum Sierpień 2024
(36 tematów na forum)
-
Problem z babcią - dom opieki ?
przez: MaryKarson | 2024.8.5 17:3:54
Obecnie istnieje wiele dobrych instytucji świadczących usługi opiekuńcze dla osób starszych. Osobiście zwróciłam się do Domu Opieki Willa Kraków w zeszłym roku https://villakrakow.pl/, kiedy (...) czytaj dalej»
-
Zmiana grafiku, dodatkowa sobota pracująca
przez: danntter | 2024.8.8 23:33:34
Witam, W maju oraz czerwcu mieliśmy 5 dni wolne do odpracowania w soboty. Okres rozliczeniowy firmy kończy się wraz z końcem sierpnia. Na sierpień dostaliśmy grafik gdzie pierwsza i ostatnia sobota (...) czytaj dalej»
-
Adwokat Magdalena Chróścielewska - znacie?
przez: hannamrozik | 2024.8.15 12:5:57
Adwokat Magdalens Chróścielewska- Najlepszy adwokat z jakim miałam do czynienia do tej pory! Dzięki naszablonowemu myśleniu Pani adwokat wygrałam sprawę, która wydawała się być nie do wygrania. (...) czytaj dalej»
-
Adwokat Chroscielewska Magdalena-czy warto?
przez: hannamrozik | 2024.8.15 12:6:17
Adwokat Magdalens Chróścielewska- Najlepszy adwokat z jakim miałam do czynienia do tej pory! Dzięki naszablonowemu myśleniu Pani adwokat wygrałam sprawę, która wydawała się być nie do wygrania. (...) czytaj dalej»
-
ZNACIE ADWOKAT MAGDALENĘ CHRÓŚCIELEWSKĄ?
przez: hannamrozik | 2024.8.15 12:6:58
-
Adwokat Magdalena Chróścielewska - czy znacie? Komuś prowadziła rozwód???
przez: hannamrozik | 2024.8.15 12:7:32
-
ADWOKAT MAGDALENA CHRÓŚCIELEWSKA - czy komuś prowadziła sprawę? Polecacie? Ktoś miał przyjemność?
przez: hannamrozik | 2024.8.15 12:8:1
-
Adwokat Wawrzyniec Chróścielewski czy warto?
przez: hannamrozik | 2024.8.15 12:50:17
Wspaniały adwokat godny polecenia!Pan Mecenas Chróścielewski to człowiek wyjątkowy, empatyczny, posiadający ogromną wiedzę, kompetentny i skuteczny. Zaangażowany w swoją pracę, ambitny, nie (...) czytaj dalej»
-
adwokat Wawrzyniec Chróścielewski z kancelarii w Łodzi, zna któś? POlecacie?
przez: hannamrozik | 2024.8.15 12:50:52
Wspaniały adwokat godny polecenia!Pan Mecenas Chróścielewski to człowiek wyjątkowy, empatyczny, posiadający ogromną wiedzę, kompetentny i skuteczny. Zaangażowany w swoją pracę, ambitny, nie (...) czytaj dalej»
-
Polecacie Adwokata Chróścielewskiego - Łódź?
przez: hannamrozik | 2024.8.15 12:51:24
-
Znacie Mecenasa Chróścielewskiego?
przez: hannamrozik | 2024.8.15 12:51:54
-
ADWOKAT WAWRZYNIEC CHRÓŚCIELEWSKI- najnowsze OPINIE
przez: hannamrozik | 2024.8.15 12:52:12
-
Adwokat PIOTR SZYBKA CHRÓŚCIELEWSKA & CHRÓŚCIELEWSKI-a sprawy rodzinne
przez: hannamrozik | 2024.8.15 13:22:56
Sprawa świetnie poprowadzona przez adwokata Pana Piotra Szybki i zakończona moim sukcesem. Podejście w kancelarii do klienta bardzo dobre. Polecam każdemu z problemami prawnymi. Mecenas to nie tylko (...) czytaj dalej»
-
Adwokat PIOTR SZYBKA z KancelariICHRÓŚCIELEWSKA & CHRÓŚCIELEWSKI a SPRAWA O ROZWÓD. OPINIE
przez: hannamrozik | 2024.8.15 13:23:21
Sprawa świetnie poprowadzona przez adwokata Pana Piotra Szybki i zakończona moim sukcesem. Podejście w kancelarii do klienta bardzo dobre. Polecam każdemu z problemami prawnymi. Mecenas to nie tylko (...) czytaj dalej»
-
przez: pgj88 | 2024.8.16 10:17:56
Dzień dobry, Chciałbym spytać, czy pewna firma ma prawo wystawić mi notę odsetkową. Sprawa wygląda tak, że otrzymałem fakturę z błędną, zbyt wysoką kwotą, o czym poinformowałem wystawcę (...) czytaj dalej»
-
Prawo jazdy bez zaliczek z wpisem
przez: Poszkodowany19902 | 2024.8.16 10:21:44
Oszukali mnie na oglaszamy oszukali na innych stronach prawda jest taka ze pomogl tylko PrawoJazdyId@proton.me czytaj dalej»
-
Zakup samochodu - ale współwłaściecielem jest firma?
przez: mariusz.wilk | 2024.8.16 21:29:41
Witam, Jak wygląda prawidłowa forma zakupu pojazdu, którego właścicielem jest osoba fizyczna, a współwłaścicielem jest firma. Czy należy spisać typową umowę kupna-sprzedaży? Ja jestem osobą (...) czytaj dalej»
-
Nagrywanie posesji przez sąsiada
przez: Anka1990 | 2024.8.17 8:19:51
Dzień dobry, 2 tygodnie temu zauważyłam, że moi sąsiedzi założyli kamerę skierowaną prosto na moją posesję. Jest to naruszenie co najmniej kilku przepisów. Dodam, że od kilku lat stwarzają (...) czytaj dalej»
-
przez: gosiagosia1984 | 2024.8.18 21:10:32
Witam Proszę o udzielenie informacji Ojciec zmarł 10 lat temu, matka 2 lata temu, przy sprawie spadkowej w sądzie okazało się, że brat posiada testamenty spisany przez oboje rodziców na niego (...) czytaj dalej»
-
Czy warto zakładać spółkę z o.o. jako inwestor?
przez: Karol89 | 2024.8.19 12:16:11
Hej, zastanawiam się nad założeniem spółki z o.o. jako formy inwestycji. Czy ktoś ma doświadczenie z tą formą prawną? Znalazłem ostatnio ciekawy artykuł na [url=https://adaptator.pl/]blogu (...) czytaj dalej»
-
Przesyłka poklejona taśmą bez zamawianej zawartości pozostawiona pod drzwiami
przez: Mateusz9444 | 2024.8.19 20:15:12
Zamówiłem telefon z Chin ze sklepu GShopper. Po ponad 2 tygodniach przyszła przesyłka, która była poklejona i wyglądała tak jakby ktoś ją otwierał. Ponadto waga paczki wskazywała, że nie mógł (...) czytaj dalej»
-
przez: Zabraf | 2024.8.20 12:1:41
Moim zdaniem warto rozważyć pracę w Holandii. Wielu Polaków tam wyjeżdża w poszukiwaniu zatrudnienia, a kraj ten oferuje wiele ulg podatkowych dla osób legalnie zatrudnionych. Obowiązują one m.in. (...) czytaj dalej»
-
przez: Adrian19899999 | 2024.8.20 20:50:6
Dzień dobry, szukam młodego energicznego adwokata do prowadzenia sprawy o ustalenie miejsca pobytu dziecka i kontakty. Proszę o komentarze. czytaj dalej»
-
Domniemanie prawdziwości ksiąg wieczystych a użytkowanie
przez: karolincialola | 2024.8.20 22:26:17
Działki Tomasza i Anny zostały źle wpisane w księgach wieczystych. Wpisano że działka Anny należy do Tomasza, a działka Tomasza należy do Anny. Tomasz i Anna nie zmienili tego wpisu i przez 20 (...) czytaj dalej»
-
przez: annajedlinska82 | 2024.8.21 21:14:15
Czy wielodzietna rodzina może liczyć na program ,gdy jeden członek rodziny posiada male mieszkanie a drugi 50 % darowizny? czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie umowy najmu mieszkania
przez: Barolla | 2024.8.22 20:4:41
Witam, potrzebuje pomocy, dostałam dzisiaj wypowiedzenie od właściciela mieszkania, spóźniłam się 10 dni z opłatą za ostatni miesiąc. Treść wypowiedzenia: wypowiadam Pani najem ze skutkiem (...) czytaj dalej»
-
Odpowiedź na wniosek o stwierdzenie nabycia spadku
przez: xydyhred | 2024.8.23 19:4:11
Dzień dobry, Napisałam odpowiedź na wniosek o stwierdzenie nabycia spadku, które muszę złożyć w sądzie, jednak mam pytanie czy oprócz moich danych, jak i danych sądu powinny też się znaleźć (...) czytaj dalej»
-
Postanowienie o przysądzeniu prawa własności
przez: int299 | 2024.8.25 18:56:50
Drodzy Koleżanki i Koledzy, dwa pytania odnośnie licytacji komorniczych: czy nabywca wylicytowanego dobra z licytacji komorniczej może odstąpić od jej nabycia bez ponoszenia konsekwencji w przypadku (...) czytaj dalej»
-
rok bezwzględnego za cbd z allegro
przez: pokrzywdzonycbd | 2024.8.27 9:48:5
Cześć wszystkim, Potrzebuję pilnej pomocy prawnej. Niedawno zostałem skazany na rok bezwzględnego więzienia za posiadanie 75 gramów CBD Z ALLEGRO, Mam potwierdzenie zakupu oraz kserowany certyfikat (...) czytaj dalej»
-
Opinia OZSS ,kurator a jednorazowa interwencja
przez: Krysia20244 | 2024.8.27 10:32:56
Witam w opinii z OZSS ,był zapis (jeśli potwierdzi się informacja o negatywnym funkcjonowaniu mojego obecnego partnera (wychowuje on ze mną obecnie dziecko z poprzedniego związku i jestem z nim w (...) czytaj dalej»
-
przez: Karol89 | 2024.8.27 12:46:20
Hej wszystkim, Zastanawiam się, czy ktoś z Was ma doświadczenie z [url=https://portal-prawniczy.com.pl/jak-zlozyc-wniosek-o-odszkodowanie-zus/]wnioskowaniem o odszkodowanie z ZUS[/url]? Moja sytuacja (...) czytaj dalej»
-
Brak wyroku przez 2,5 roku za jazdę pod wpływem
przez: Voyti | 2024.8.28 11:55:53
Witajcie. W 2022 roku popełniłem przestępstwo z art. 178a tj. jazda pod wpływem. Przyznałem się do winy, pocztą dotarł do mnie akt oskarżenia oraz postanowienie o zatrzymaniu prawa jazdy już (...) czytaj dalej»
-
Przeniesienie własności mieszkania po rozwodzie
przez: trybul17 | 2024.8.28 22:25:30
Witam, Wraz z moją partnerką zakupiliśmy przed ślubem wspólne mieszkanie. W księdze wieczystej wpisali nas jako współwłaścicieli z udziałami po 1/2 w tym mieszkaniu. Rok później wzięliśmy (...) czytaj dalej»
-
Handel w Internecie wg nowej dyrektywy.
przez: Skalpel | 2024.8.29 0:44:19
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie do nowego prawa dotyczącego handlu w Internecie. Czy gdy nie jest się osobą pracującą (nie przekracza się 30 tysięcy złotych dochodu rocznie), to czy w sytuacji (...) czytaj dalej»
-
przez: Famusho | 2024.8.29 16:33:39
Aby prawidłowo zarejestrować [url=https://spadekzagranica.com/]spadek w Anglii[/url], koniecznie skonsultuj się z prawnikiem. czytaj dalej»
(Zobacz 78 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Zaległości z tytułu OC odziedziczone po zakupie auta
przez: erik62 | 2024.8.30 20:54:40
[url=https://e-prawnik.pl/forum/zaleglosci-z-tytulu-oc-odziedziczone-po-zakupie-auta.html&page=]https://e-prawnik.pl/forum/zaleglosci-z-tytulu-oc-odziedziczone-po-zakupie-auta.html&page=[/url] czytaj dalej»