Archiwum Forum Wrzesień 2006
(63 tematów na forum)
-
Czy przysluguje mi wczesniejsza emerytura z tytułu pracy w szczególnych warunkach
przez: Barbara | 2006.9.22 22:23:58
Tak,mężczyżni mogą odchodzić na wcześniejsza emeryturę w wieku 60 lat , po przepracowaniu przynajmniej 15 lat w warunkach szkodliwych lub w szczegolnym charakterze. Okres ochronny obejmuje Cie przez (...) czytaj dalej»
-
co jesli nie chce stawić się jako świadek? POMÓŻCIE
przez: pulunia | 2006.9.25 22:3:52
Oj to masz spory problem :/ wiem ze za niestawienie sie do sądy bez odania konkretnych przyczyn (zdrowotnych zazwyczaj) grozi kara pieniezna, moze siegac nawet powyzej tysiaca złotych :/ wiem, bo sama (...) czytaj dalej»
-
przez: WaLkEr | 2006.9.26 22:25:18
moze ktos mi pomoze i napisze do moge zrobic zeby dziecko mieszkało u mnie moja dziewczyna nie jest pełno letnia jej mama starała sie o prawa do dziecka ale nie dostała wiec ja mam wszystkie prawa (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaz na allegro - prosze o pomoc
przez: nigdyNaAllegro | 2006.9.27 7:51:16
a ja bym sie wystrzegal opinii allerowiczow poniewaz nigdy nie sa obiektywni! czytaj dalej»
-
Zniesienie współwłasności do mieszkania
przez: *@*** | 2006.9.27 10:41:41
Odpowiadam od końca. DAROWIZNA na rzecz jednego ze współmałżonków jest majątkiem odrębnym i nie stanowi współwłasności małżeńskiej nawet wtedy, gdy obdarowany pozostaje w związku ! Jeżeli (...) czytaj dalej»
-
Spalony komputer i odszkodownie z Zakładu Energetycznego
przez: www.apu.pl | 2006.9.27 10:55:5
Według mnie żądanie przedstawienia naprawionego komputera jest niezgdone z kc. Nie ma Pan obowiązku naprawiania uszkodzonego mienia. Do Pana należy decyzja co do sposobu rozliczenia szkody Art. 363. (...) czytaj dalej»
-
przez: piotrek27 | 2006.9.27 18:50:12
dwa lata temu odbiywałem karę pozbawienia wolności (2 lata)wyszedłem po 1,5 za dobre sprawowanie.Obecnie mam możliwość podjęcia pracy.Jednask obiawiam się , ze w momencie kiedy pracodawca dowie (...) czytaj dalej»
-
-
Odszkodowanie na rzecz osób trzecich
przez: grzesiek | 2006.9.27 21:52:31
zajrzyj do nas napewno znajdziesz odpowiedzi. Ponad PÓŁ MILIONA ZŁOTYCH odszkodowania za szkodę osobową !!! W miesiąsu wrześniu firma NCLS wywalczyła w sumie ponad pół miliona złotych dla swojego (...) czytaj dalej»
-
przez: jola | 2006.9.28 8:37:56
mam to samo pytanie. czy jest mozliwe, zeby w Polsce kobieta przyjela nazwisko meza w rodzaju meskim? moj narzeczony nosi nazwisko Nowacki, ja tez moge byc Nowacki??? czytaj dalej»
-
gdy ojciec nie stawi sie na rozprawe
przez: pulunia | 2006.9.28 22:51:26
ja nie nastawiam dziecka, bo zdaje sobie sprawe ze kiedys moze sie to obrocic wszystko przeciw mnie i jakby sie go spytali dlaczego taty nie kochasz to zeby powiedziało "no bo mama mi tak kazała" (...) czytaj dalej»
-
przez: jaaaaa | 2006.9.29 16:55:55
ja obecnie też sie teraz ubiegam o przyłaczenie sieci wodociągowej i wydaje mi sie ze cos tu nie gra ponieważ ja nie mam żadnego problemu z tym a wodąciągi muszą podłaczyc wam wode jesli jest (...) czytaj dalej»
-
Książeczka mieszkaniowa a premia gwarancyjna
przez: Viola | 2006.9.30 12:49:59
Mam pytanie odnośnie tego,na co premia gwarancyjna musi byś wykorzystana?. Mianowicie, czy może być np kupno okien, czy wykończenie wnętrz, czy tylko i wyłącznie zakup działki, domu/mieszkania! (...) czytaj dalej»