Archiwum Forum Wrzesień 2008
(62 tematów na forum)
-
Alimenty plus zasilek z Irl ponad 200 E
przez: Ojciec alimenty.pl | 2008.9.25 1:43:22
sonia, ty jestes naprawde psychiczna!!! sedzia/sedzina ktora zaostawila dziecko pod twoja opieka powinna conajmniej natychmiast isc na emeryture. co wyrosnie z dziecka ktore ma taka matke!? czytaj dalej»
-
Zwrot nadpłaty za wykup mieszkania spółdzielczego
przez: nat | 2008.9.25 8:27:56
i co nikt nic nie wie na temat zwrotu >???? ja dowiedzialem sie w mojej spoldzielni ze uchwalili na walnym jakims zgromadzeniu ze w mojej spoldzielni nie bedzie zadnych zwrotow kasa przepita ni ma z czego (...) czytaj dalej»
-
Klauzula wykonywalnosci wyroku , czyli jak wyegzekfować odszkodowanie z prawomocnego wyroku
przez: joan | 2008.9.25 15:55:4
Trzeba wezwać do zapłaty ,wyznaczając termin. Po jego bezskutecznym upływie wnieść sprawe do Sadu o nadanie klauzulu wykonalnosci i potem do komornika czytaj dalej»
-
przez: sara28 | 2008.9.26 16:11:14
Jedyne wyjście to tylko sądowe ustalenie ojcostwa. Zajrzyj na strone http://genmed.pl. Tam Ci pomogą. czytaj dalej»
-
dziwne wypowiedzenie z datą przszłą na urlopie wychowawczym
przez: agnieszka | 2008.9.28 19:4:36
jestem na urlopie wychowawczym moja firma przekształca się ze spółki jawnej na spółke zoo czy nowy pracodawca ma prawo mnie zwolnic czytaj dalej»
-
Umowa o dzieło - odliczenie zakupu sprżetu na jej wykonanie
przez: basia | 2008.9.28 19:6:34
jeszcze dodam że wtedy podajesz rzeczywiste koszty a żadne 50% czytaj dalej»
-
przez: | 2008.9.29 8:52:6
Opiek spoleczna powie ,ze liczy sie dochod i to ile wydajesz na czynsz,energie,gaz-nie biora pod uwage tego ze w banku masz zadluzenie.Chybaze trafisz na osobe-sympatyczna ,ktora naprawde bedzie chciala (...) czytaj dalej»
-
przez: Basia85 | 2008.9.29 11:23:1
Witam potrzebuje pomocy w następującej sytuacji: moja bratowa wniosła pozew o rozwód, alimenty oraz o pełna władzę rodzicielska nad dwójką dzieci. Jednak mój brat nie jest najprawdopodobniej (...) czytaj dalej»
-
Przyuczenie młodocianego do zawodu.
przez: Łukasz | 2008.9.29 15:42:40
Część dalsza posta: W tym momencie wymagana wartość wadium przez pracodawcę wynosi 500zł. Kolejnym niemiłym wątkiem jest zmiana wartości wadium na wyższą w momencie gdy osoba zatrudniona (...) czytaj dalej»
-
stwierdzenie nieważności małżeństwa a nie \"rozwód kościelny\" czy \"unieważnienie małżeństwa\"
przez: kanonista | 2008.9.29 19:33:9
Wokół procesów o stwierdzenie nieważności małżeństwa narosło wiele nieporozumień, które wynikają głównie z braku rzetelnych informacji. W pierwszej kolejności należy bardzo mocno podkreślić, (...) czytaj dalej»
-
przez: Marian | 2008.9.30 17:34:2
Chciałbym jeszcze zapytać czy zja mogę mu tego zabronić . ? czytaj dalej»
-
samowola społdzielni mieszkaniowej - Kto je nadzoruje ???
przez: mona799 | 2008.9.30 23:19:9
Witam wszystkich, widze iż wątek nadzoru nad Spoldzielniami mieszkaniowymi byl juz poruszany ale ni widze konkretnej odpowiedzi... Gdzie mozna zlozyc skarge lub prośbe o skontrolowanie działanosci (...) czytaj dalej»