Archiwum Forum Październik 2015
(65 tematów na forum)
-
Kara za zmienianie hasła maili byłej dziewczyny dla żartu
przez: Greg0ri | 2015.10.23 14:34:44
Witam Serdecznie. Może to głupie ale człowiek czasami nie przemyśli zanim coś zrobi. Otóż jakiś czas temu zdradziła mnie kobieta (tak zależało mi). Po tym fakcie co jakiś dłuższy czas dla (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaż samochodu - czy grożą mi konsekwencje za brak klimatyzacji?
przez: Radek | 2015.10.23 23:4:15
Witam Sprzedałem samochód którego byłem w posiadaniu ponad rok czasu, przez okres 1 miesiąca probowałem go sprzedac na portalu ogłoszeniowym bez rezultatu, pojechałem na giełdę samochodową (...) czytaj dalej»
-
Nerwica i depresja - o jakie świadczenie mogę się starać z ZUS/KRUS?
przez: Raul87 | 2015.10.24 15:7:28
Witam. Mam 28 lat.7 lat pracowałem będąc zarejestrowanym w ZUSIE. Od roku jestem na KRUSie. Dopadła mnie silna nerwica, powrót depresji, silne stany lekowe, czasami nie wiem co się ze mną dzieje. (...) czytaj dalej»
-
Czy 15-latka może zmienić nazwisko na mamy nie widząc ojca 5 lat
przez: WiktorMontrose | 2015.10.25 11:58:32
Witam. Chciałbym dowiedzieć się czy jest możliwość zmiany nazwiska na panieńskie matki jeśli jestem niepełnoletni i noszę nazwisko ojca, który nie ma ze mną kontaktu od dobrych dziesięciu (...) czytaj dalej»
-
Ulga podatkowa od sprzedaży mieszkania odziedziczonego - wydatek całości na nowe
przez: Arkanis | 2015.10.26 16:33:46
Witam, Sytuacja przedstawia się następująco: Troje rodzeństwa sprzedało mieszkanie odziedziczone w spadku po rodzicach. Jedno z rodzeństwa po równym podziale chce zakupić inne mieszkanie (...) czytaj dalej»
-
Właściciel motocykla bez dokumentów - kto ma prawo do pojazdu?
przez: wiatrucieplypowiew | 2015.10.27 17:57:25
Witam serdecznie. Około 11 lat temu, otrzymałem w prezencie od wuja motocykl. Już od wielu lat przed sprezentowaniem go mnie, nie był zarejestrowany a dokumenty oficjalnie zginęły. W maszynę włożyłem (...) czytaj dalej»
-
Zwolnienie lekarskie w starej pracy a szkolenie w nowej
przez: nika17ads | 2015.10.27 23:32:28
Witam Pracowałam na umowe zlecenie w pewnej firmie , jednak dni urlopu i chorobowe były normalnie płatne. Z racji tego że w firmie źle sie dzieje dostałam zwolnienie z zachowaniem tygodniowego (...) czytaj dalej»
-
Jazda samochodem na prawie jazdy kat B po nowych przepisach
przez: CzeslawKir | 2015.10.28 10:12:5
generalnie tak się kształtuje sytuacja. Art. 94 kodeksu wykroczeń: § 1. Kto na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu prowadzi pojazd, nie mając do tego uprawnienia, podlega (...) czytaj dalej»
-
Unikanie opłaty abonamentu RTV - jak się bronić
przez: CzeslawKir | 2015.10.28 10:16:52
Zawsze możesz zawinąć się na Seszele ;) czytaj dalej»
-
Komornik pobiera pieniądze mimo zakończenia sprawy z wierzycielem
przez: TalkToMe | 2015.10.28 15:35:35
Witam, postaram się mój problem napisać krótko. Mam problem z komornikiem który pobiera pieniądze ze świadczenia emerytalnego pomimo tego, że sprawa została załatwiona z wierzycielem który zgłosił (...) czytaj dalej»
-
Rozwód gdy żona nie chce się zgodzić
przez: Betii45 | 2015.10.28 19:13:4
Witam cieplutko.Kochani ile trzeba byc w separacji jezeli jedna strona nie zgadza sie na rozwód[dodam ze jest to malzeństwo bezdzietne],w separacji jestesmy obecnie ROK.W gre wchodzi trzecia osoba,chca (...) czytaj dalej»
-
Zachowek dla wnuków od pasierbicy po darowiźnie mieszkania
przez: P.Z | 2015.10.29 8:49:33
zachowek dla wnuków od pasierbicy Teściowa przepisała pasierbicy mieszkanie aktem darowizny. Czy po śmierci teściowej wnukowie mogą dochodzić zachowku od pasierbicy? I czy ten zachowek będzie wyceniany (...) czytaj dalej»
-
Podwyższenie noty obciążeniowej po półtora roku od inwentury
przez: Gargson88 | 2015.10.29 16:7:4
Dzień Dobry, 1.Dostałem of byłej firmy noty obciążeniowe za inwentaryzacje, na które razem z innymi pracownikami zgodziliśmy się ponieważ mieliśmy wspólną odpowiedzialność materialna. (...) czytaj dalej»
-
Bonifikata przy sprzedaży budynku nabytego od Skarbu Państwa - zwrot bonifikaty
przez: atmo | 2015.10.30 10:47:30
Nabyłem cztery lata temu budynek mieszkalny wraz z działką od Skarbu Państwa z bonifikatą. Czy Wojewoda może ode mnie zażądać zwrotu równowartości bonifikaty gdy całą uzyskaną kwotę ze (...) czytaj dalej»
-
Zmiana rejestracji auta po śmierci właściciela z umową bez daty
przez: sonik tomasz | 2015.10.31 23:2:13
Auto Nest zajerestrowane na ojca mojego szwagra.wlascicielem besten ja.ojciec szwagra umiera.ale moja malzonka posiada umowe kupna sprzedazy rawartom pomiedzy nia a a ojcem szwagra.umowa Nest bez daty (...) czytaj dalej»