Archiwum Forum Październik 2020
(30 tematów na forum)
-
Wynajmowane mieszkanie, koniec umowy a zwrot kosztów za remont
przez: Cleo4 | 2020.10.1 0:3:46
Witam od kilku lat wynajmuje mieszkanie w kamienicy u prywatnego własciciela. Mieszkanie na starcie nie było wogóle przystosowane do zamieszkania, po prostu nie było tutaj nic. Remont był konieczny (...) czytaj dalej»
-
Czy napewno jest służebność przez moją działkę? Pomocy
przez: pleberk | 2020.10.1 13:54:40
Przez moją działkę na której mieszkam podobno ustanowiona jest służebność przejazdu . Działke dostaliśmy od teścia w formie darowizny . W akcie notarialnym i w księgach wieczystych dział III (...) czytaj dalej»
-
przez: jarekk1990 | 2020.10.1 14:52:55
Witam mam pytanie odnośnie sprzedaży samochodu jestem osobą fizyczną i sprzedałem samochód podczas sprzedaży samochodu klient osoba fizyczną został poinformowany że trzeba dolewać oleju. Również (...) czytaj dalej»
-
przez: *********.******0@*****.*** | 2020.10.1 20:59:19
Witam Postaram się wszystko opisać w bardzo dużym skrócie gdyż sprawa moja ciągnie się już dość długo. Zaczęło się prawie dwa lata temu kiedy kupiłem mieszkanie. Pode mną mieszka kobieta (...) czytaj dalej»
-
przez: Mateusz30x | 2020.10.2 17:21:22
Witam. Mam pytanie i prosbę, na kogo powinna być wystawiona faktura do rozliczenia dotacji przyznanej dla Komendy Wojewódzkiej Policji? Na Komendę Stołeczną Policji, która dokonuje przetargu nieograniczonego (...) czytaj dalej»
-
przez: matys0093 | 2020.10.4 16:29:59
Witam. Moje środki na rachunku bankowym zostały skradzione przez hakera. Ktoś przejął kontrole nad moim telefonem prawdopodobnie przez złośliwe oprogramowanie. Bank odrzucił reklamacje twierdząc (...) czytaj dalej»
-
Czy dziecko może odmówić wyjazdu z ojcem?
przez: NiebieskaMysz | 2020.10.4 20:20:51
Jestem po rozwodzie,mam dwoje dzieci (11 i 8 lat), dzieci pozostały przy mnie.Ojciec ma ustalone szerokie kontakty, ale nie stosujemy ich w praktyce - umówiliśmy się, że tata będzie zabierał dzieci (...) czytaj dalej»
-
przez: aniapiatek | 2020.10.8 13:37:44
Super firma, bardzo profesjonalne i skutecznie wywalczyli moje pieniądze czytaj dalej»
-
przez: Telksinoe | 2020.10.8 19:21:3
Dzień dobry, Pani Chłopak może być Pani pełnomocnikiem. Wystarczy do tego udzielenie mu przez Panią na piśmie pełnomocnictwa, do załatwiania spraw związanych z mieszkaniem i opłatami czynszu. (...) czytaj dalej»
-
przez: Telksinoe | 2020.10.8 20:59:19
Witaj, Tę sprawę reguluje m.in. rozporządzenie parlamentu europejskiego i rady nr 650/2012 w art. Artykuł 30 Szczególne przepisy nakładające ograniczenia dotyczące dziedziczenia lub wpływające (...) czytaj dalej»
-
przez: Telksinoe | 2020.10.8 21:18:9
Dzień dobry Pani Paulino, Może wystarczy wystąpić o zasiedzenie tego pasa gruntu do sądu, powołać na to świadków i odpowiednie posiadane dokumenty. Zasiedzenie to 30 lat i powstaje z mocy samego (...) czytaj dalej»
-
przez: pepeci | 2020.10.10 22:2:42
No to mi wygląda na to, że będzie niezła walka o spadek... W takich sytuacjach to jednak zasięgnąć porady specjalistów, którzy ogarniają prawo spadkowe w Europie - na przykład firma Adwokat (...) czytaj dalej»
-
Zajęcie komornicze - skomplikowana sytuacja
przez: Sebastienn | 2020.10.11 2:55:53
Witam Piszę jak dla mnie z ciężkim tematem i liczę że będzie w stanie ktoś racjonalnie odpisać mi na mój problem. Sytuacja wygląda następująco... Od 4 miesięcy posiadałem komornika który (...) czytaj dalej»
-
Utrudnianie prowadzenia działalności przez urzędniczki sanepid
przez: Annaaa | 2020.10.13 11:1:50
Dzień dobry, prowadzę sklep stacjonarny z produktami niespożywczymi. Chciałam wprowadzić do sprzedaży środki spożywcze opakowane, trwałe mikrobiologicznie typu napoje, batony, lizaki itp. (...) czytaj dalej»
-
Utrudnianie prowadzenia działalności przez urzędniczki sanepid
przez: Annaaa | 2020.10.13 11:1:54
Dzień dobry, prowadzę sklep stacjonarny z produktami niespożywczymi. Chciałam wprowadzić do sprzedaży środki spożywcze opakowane, trwałe mikrobiologicznie typu napoje, batony, lizaki itp. (...) czytaj dalej»
-
Odpowiedź na pozew, o uchylenie obowiązku alimentacyjnego
przez: Uniwersalny | 2020.10.13 14:16:22
Witam mam 26 lat, w październiku chce zaczać uczyć się, ( i skończyć ta naukę ) w Policealnej Szkole Zawodowej. W dniu 07.10.2020 otrzymałem pozew od mojego ojca, o wycofanie alimentów, ( moich (...) czytaj dalej»
-
przez: Caramelia | 2020.10.14 10:54:51
Witam. Mam zadłużenie w ZUS ( nie opłacone wszystkie składki zdrowotne). Pracuje na umowę zlecenie rok czasu ( ciągłość zlecenia u tego samego pracodawcy), jest to mój jedyne źródło utrzymania. (...) czytaj dalej»
-
przez: Majka2312 | 2020.10.14 17:0:25
Myślę, że na pewno warto zapytać u Pana Tomaszczyk z kancelarii JST. Ma doświadczenie w takich sprawach, jest konkretny, rzetelny i widać, że na prawdę zna się na rzeczy. czytaj dalej»
-
Rozwod w niemczech zona ma kochanka
przez: metrok | 2020.10.15 13:16:13
Witam zona ma kochanka (okazal sie nim moj przyjaciel) i chce sie zemna rozwiesc ja mam obywatelstwo niemieckie moje dzieci tez maja 9 i 13 lat , zona ma tylko obywatelstwo polskie. ona karze mi sie wyprowadzic (...) czytaj dalej»
-
Przelew na konto prywatne a faktura
przez: santhyneth | 2020.10.16 22:56:4
czy jeśli w CEIDG mam wpisany nr konta firmowego, to czy dopuszczalne jest przyjąć przelew za usługi firmowe na inny (prywatny) numer konta, pod warunkiem jego ofakturowania? (na fakturze znalazłby (...) czytaj dalej»
-
Umowa o najem mieszkania na czas określony
przez: ToJa111 | 2020.10.18 17:6:16
Hej! Moja sytuacja: w sierpniu br. podpisałam umowę na wynajem mieszkania przez firmę pośrednicząca na czas określony, do sierpnia 2021. Dostałam do podpisu dodatkowy aneks, zawierający spis (...) czytaj dalej»
-
Umowa zlecenie a umowa lojalnościowa
przez: Edmy11 | 2020.10.18 20:40:44
Witam, mam umowe zlecenie do 31 grudnia tego roku . Umowa została zawarta na czas 3 miesiecy. Niestety przez czasy "covidowe" byłam "zmuszona" podpisac umowe lojalnościową na rok czas (w umowie jest (...) czytaj dalej»
-
przez: nowaknowak1 | 2020.10.21 12:31:25
Ponawiam pytanie czytaj dalej»
-
Działka rolna jak odzyskać po przetargu gminnym?
przez: Adam21052 | 2020.10.24 11:15:26
Dzień dobry , proszę o dodanie postu anonimowo : " Witam Mam problemy z działka rolna która została oddana w moje użytkowanie bez jakichkolwiek dokumentów poświadczających ten fakt, zajmowałem (...) czytaj dalej»
-
przez: ziolkowska12 | 2020.10.27 7:3:16
Przyjmowanie spadku z innego kraju jest ryzykowe kiedy robi się to samemu. Pamiętajmy, że prawo w różnych krajach jest inne. Według mnie takie sprawy spadkowe lepiej omówić ze specjalistami jak (...) czytaj dalej»
-
Dwie spółki z o.o. - ci sami wspólnicy
przez: aquamet | 2020.10.27 16:8:23
Zastanawiam się, czy dwaj wspólnicy istniejącej spółki z o.o. mogą założyć kolejną spółkę z o.o., w której też będą jedynymi udziałowcami. Czy mielibyśmy dwie różne spółki: 1 Sp. (...) czytaj dalej»
-
przez: eymanM | 2020.10.28 18:44:26
proszę skonsultować sie telefonicznie z adwokatem, polecam Panią Elżbietę Szołuchę czytaj dalej»
-
przez: eymanM | 2020.10.28 18:45:30
proszę skontaktować się telefonicznie z adwokatem , polecam Panią Elżbietę Szołuchę czytaj dalej»
-
przez: muraser | 2020.10.30 8:47:41
Uuuu... umówcie się na bezpłatną konsultację z firmą Adwokat w Europie. Za dużo tutaj krajów, niewiadomwych itp. Żeby się nie okazało, że przez brak wiedzy/nieznajomości języka popełnicie (...) czytaj dalej»
-
Wypadek podczas pracy niemcy kilka pytań
przez: muraser | 2020.10.30 8:54:28
wiesz co i tak myślę, że bez pomocy specjalisty się nie obejdzie. Zgłoś się do firmy Adwokat w Europie. Mają opcję bezpłatnej konsultacji więc to spoko opcja. Warto omówić z nimi swój przypadek. czytaj dalej»