Re: Zmiana imienia
Wysłany: 2012-02-05 21:07:20
A jak wygląda sprawa różnych dokumentów sprzed zmiany imienia, chodzi mu tu np. o świadectwa szkolne, dyplomy ? na których to widnieje stare imię. Mam na myśli to, że np. podejmując pracę muszę przedstawić dokumenty potwierdzające posiadane wykształcenie i będę musiał pewnie dołączać jakiś dokument potwierdzający zmianę imienia, bo tak pewnie powiedzieliby mi, że do nie mój dyplom tylko np. mojego brata. Aby mnie nie pytali ciągle, dlaczego, po co i jak zmieniłem imię najlepiej pewnie byłoby zwrócić się do uczelni o wystawienie drugiego dyplomy z nowym imieniem i czy wówczas. A tak jeszcze z ciekawości, czy mowy dyplom będzie oryginałem, czy napiszą mi duplikat ? bo wydaje mi się, że duplikat musi mieć identyczną treść, więc skoro będzie nowe imię powinien to być oryginał (z nowym imieniem), a nie duplikat. Bo tak się składa, że zamierzam później wystąpić też do uczelni o wydanie dyplomu w języku angielskim ? i jeżeli miałoby być tam napisane duplikat, to wolę się wstrzymać z dyplomem w j. angielskim do czasu kiedy będę już po zmianie, wówczas nie mogliby mi wpisać duplikat, gdyż oryginału po angielsku by nigdy wcześniej nie wydali. Przepraszam że tak teoretyzuję, ale jestem trochę perfekcjonistą i wolę wiedzieć. Co prawda jeszcze jestem przed obroną pracy dypl. gdyż wynikł pewien spór czy moja praca ma znamiona plagiatu, czy też nie, ale to zupełnie inna sprawa.
Odpowiedz