Archiwum Forum Maj 2005
(64 tematów na forum)
-
Czy spółka komandytowa musi składać sprawozdanie finansowe do KRS?
przez: monikapodolska | 2005.5.24 12:40:44
Czy spółka komandytowa ma obowiązek składać sprawozdanie finansowe do KRS? Jeśli tak to w jakim terminie i w jakiej formie należy tego dokonać, skoro nie podlega ona badaniu opinii biegłego rewidenta, (...) czytaj dalej»
-
Wykup mieszkania spółdzielczego - podatki przy szybkiej sprzedaży
przez: *****2004@******.****.** | 2005.5.28 11:48:32
trzeba zapoznać się ze statutem spółdzielni ,który napewno posiada zapis czy mieszkanie można zbyć w ciągu 5 lat od kupna nie ponosząc dodatkowych kosztów.Czasem spółdzielnia przewiduje ograniczenia (...) czytaj dalej»
-
Przydział piwnicy przy sprzedaży mieszkania - według metrażu czy numeracji
przez: pyra | 2005.5.28 14:7:0
problem wlasnie lezy w akcie notarialnym, w ktorym zapis jest niejednozanczy: "mieszkanie z przynależna piwnica", przy czym nie jest wyszczegolnione, ktora to piwnica, o jakim metrazu, etc. (...) czytaj dalej»
-
Zwrot kosztów procesu po wyroku - czy można dopisać po ogłoszeniu
przez: zhu | 2005.5.29 20:13:1
dzięki za odpowiedź , czy można takie pismo złożyć do sądu jeśli spółdzielnia odwoła się od wyroku - chyba tak będzie , lub jeśli nie będzie odwołania czy mogę podać spółdzielnię do (...) czytaj dalej»
-
Co zrobić gdy mąż grozi rozwiązaniem umowy najmu komunalnego?
przez: Kinga Ruska | 2005.5.29 22:25:11
Witam wszystkich i proszę o pomoc w bardzo pilnej sprawie.Sytuacja wygląda tak iż razem z męzem niejesteśmy ze sobą od mniej więcej pół roku.Mąż wyprowadził się z mieszkania do swojej kochanki (...) czytaj dalej»
-
Jak wymienić mieszkania między matką a właścicielem - prawa matki lokatorki
przez: mmrozowski | 2005.5.30 14:42:31
W takiej sytuacji można wystąpić do sądu o wydanie nakazu eksmisji matki wraz z jej mężem do wskazanego przez Pana mieszkania. To Pan jest właścicielem mieszkania i to Pan decyduje kto ma w nim (...) czytaj dalej»
-
Czy przy zakupie sklepu internetowego przechodzą zobowiązania spółki?
przez: Olo | 2005.5.30 16:35:17
Witam, Prowadze działalność gospodarczą i mam możliwość odkupienia od innej spółki(Sp. z.o.o) ich sklepu internetowego - adres www, baza klientów, serwis www. Sprawa cesji adresu www(domena) (...) czytaj dalej»
-
Przedawnienie w kodeksie cywilnym - roszczenia wojskowe
przez: 607823881 | 2005.5.30 20:7:42
Czy udało ci się wygrac z GAM-em? Ja zaczynam dopiero teraz z nimi walczyć. czytaj dalej»
-
Czy można otrzymać dowód osobisty przed 18 urodzinami
przez: 607823881 | 2005.5.30 20:18:40
Możesz wniosek o dowód osobisty złożyć po wakacjach. Moja Córka była zmuszona złożyć taki wniosek 5 m-cy po ukończeniu 18 lat, gdyż zmieniałyśmy miejsce zamieszkania, a każda zmiana powoduje (...) czytaj dalej»
-
Problemy emeryta wojskowego z zameldowaniem i leczeniem po przeprowadzce
przez: 607823881 | 2005.5.30 20:38:50
Od IV/2005 jestem emerytem wojskowym. Ze służby odeszłem z uwagi na likwidację Jednostki Wojskowej.W III/ 2005 oddałem zajmowanš kwaterę i przeprowadziłem się do innego miasta, gdzie wynajšłem (...) czytaj dalej»
-
Emeryt wojskowy bez meldunku - problemy z dostępem do służb
przez: 607823881 | 2005.5.30 20:40:27
Od IV/2005 jestem emerytem wojskowym. Ze służby odeszłem z uwagi na likwidację Jednostki Wojskowej.W III/ 2005 oddałem zajmowanš kwaterę i przeprowadziłem się do innego miasta, gdzie wynajšłem (...) czytaj dalej»
-
Jaką umowę wybrać gdy nie można pracować 5 dni po 8 godzin?
przez: diorka | 2005.5.31 11:39:42
Rozpoczne prace w pewnej firmie i z tego wzgledu, ze nie moge 5 dni w tygodniu przez 8 godzin byc w jej siedzibe mam wybrac rodzaj umowy jaka chce zawrzec. Moze to byc umowa zlecenie, umowa o dzielo lub (...) czytaj dalej»
-
Jak przejąć nieruchomość spadkową bez księgi wieczystej po 35 latach
przez: mmrozowski | 2005.5.31 12:29:49
Przeprowadzić postępowanie sądowe w celu podziału i nabycia spadku. czytaj dalej»
-
Podział majątku po śmierci - czy ojciec może zmusić córkę do zrzeczenia
przez: m.karczewski | 2005.5.31 21:12:4
Proszę się nie obawiać.W przypadku gdy Pańska siostra nie pozostawiła testamentu,dzieci Pana siostry dziedziczą ustawowo na podstawie art.931 Kodeksu cywilnego, który wyraźnie stwierdza: "W (...) czytaj dalej»