Archiwum Forum Lipiec 2015
(68 tematów na forum)
-
Czy spółdzielnia może ujawnić sąsiadom zadłużenie mieszkania?
przez: lucas1608 | 2015.7.23 21:10:10
Witam. Mam takie oto pytanie. Moi rodzice mają zadłużone mieszkanie w bloku które należy do spółdzielni mieszkaniowej (mieszkanie jest własnościowe). W ostatnich dniach spółdzielnia rozesłała (...) czytaj dalej»
-
Rozwiązanie umowy dzierżawy gruntów bez zgody współdzierżawcy
przez: suzana | 2015.7.24 17:7:51
Witam. Mam zawartą umowę dzierżawy gruntów ornych z bratem.Umowę brat podpisał również jeszcze z 3 braćmi.Teraz mamy problem rozwiazać tę umowę dzierżawy ,ponieważ brat nie zgadza się (...) czytaj dalej»
-
Przepisanie nieruchomości przed długami syna alkoholika
przez: przemop24 | 2015.7.26 13:14:48
Witam Mam kłopot, dziadki chcą na mnie i mojego brata zapisać nieruchomość, boją się że jak jedno umrze to będą musieli przepisać na swojego syna który jest alkoholikiem i ma sporo długów. Był (...) czytaj dalej»
-
Szanse na niemieckie obywatelstwo po przodkach - dokumenty i procedura
przez: weiss666 | 2015.7.26 21:57:53
Witam Z siostrą złożyliśmy aplikacje o niemieckie obywatelstwo.Wiadomość do nas dotarła 15 stycznia 2015 roku.Jakie mamy szanse na nie?Jest ono po matce , a linia genetyczna jakiej użyliśmy (...) czytaj dalej»
-
Własność mieszkania jako odrębna własność wraz z udziałem w gruncie
przez: 4a33e | 2015.7.27 14:42:47
Dzień dobry, zastanawiam się nad kupnem mieszkania. W jednym z ogłoszeń które rozważam znalazłam informację: "Mieszkania sprzedawane jako odrębna własność wraz z udziałem w gruncie." Są (...) czytaj dalej»
-
Wyliczanie dochodu na osobę dla stypendium socjalnego
przez: czerwonoglowa | 2015.7.27 18:31:32
Witam, mam taki problem, a mianowicie chce dostać stypendium socjalne na mojej uczelni dochód na osobe w rodzinie nie może przekraczać 895, 20 zł. A moja sytuacja rodzinna wygląda tak mieszkam z (...) czytaj dalej»
-
Zwrot pieniędzy za bezpodstawne wzbogacenie - przedawnienie roszczenia
przez: jola8888 | 2015.7.27 21:27:52
chciałam opisać przedstawić moją historie. w roku 2008 otrzymałam przelew z firmy X na moje konto firmowe,w dniu dzisiejszym 27.07.2015 otrzymałam ostateczne wezwanie do zapłaty należności (...) czytaj dalej»
-
Ulga podatkowa za mieszkanie odziedziczone od ciotki
przez: buba21 | 2015.7.28 11:0:29
witam. ciotka zapisała mi w testamencie mieszkanie. ciotka to siostra matki mojego męża, który nie żyje. nie jestem jej bliską rodziną "podatkową", więc czeka mnie zapłacenie podatku. opiekuję (...) czytaj dalej»
-
Oskarżenia teścia o handel narkotykami i problemy z hazardem męża
przez: markowy | 2015.7.28 11:39:40
Może warto zebrać jakieś dowody i spróbować udać się do instytucji, która takimi sprawami się zajmuje. czytaj dalej»
-
Księgowość firmy - samodzielnie czy zewnętrzne biuro
przez: markowy | 2015.7.28 11:43:27
Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie biuro rachunkowe. Jeśli popełnisz gdzieś błąd to możesz sporo zapłacić. czytaj dalej»
-
Urlop między zwolnieniami lekarskimi - prawa pracownika w ciąży
przez: szukaOdpowiedzi | 2015.7.29 1:42:35
WITAM Dziękuję ale już proszę się nie fatygować w odpisywaniu na mo temat, ponieważ moja sprawa została załatwiona pomyślnie :) Obydwie strony są zadowolone :) czytaj dalej»
-
Skazanie strażnika miejskiego za przekroczenie uprawnień - zatarcie sudów
przez: luksus95 | 2015.7.29 7:44:34
W 2010 roku poznałem kobiete razem zamieszkalismyi zaczelismy byc ze soba ta osoba zaczeła mie sie zwierzac mianowicia ze w dziecinstwie była bita jak mila 6 lat zmarła jej matka w matki miejsce pojawiła (...) czytaj dalej»
-
Zamiana mieszkania spółdzielczego na własnościowe - prawa żony
przez: Keo23 | 2015.7.29 9:55:23
Witam. Mama nadzieję, że nie zamieszam zbyt bardzo i opisze w miare jasno sytuacje. Otóż moja szwagierka przed smiercia teściowej została głownym najemca mieszkania spółdzielczo lokatorskiego (...) czytaj dalej»
-
Służebność drogi i prawa do części majątku po śmierci rodzica
przez: SylwekR | 2015.7.29 15:23:32
Chciałbym zapytać o sytuację. Chodzi o moją teściową. Jej rodzice parę lat temu podzielili swoją nieruchomość i obiecali jej części swoim dzieciom. Jednak nie zostało to przepisane notarialnie, (...) czytaj dalej»
-
Czy pracodawca może zabrać kartę Medicover na chorobowym?
przez: tylunia | 2015.7.29 17:10:26
Witam mam ten sam problem, jestem na zwolnieniu z powodu ciazy i zadzwonil do mnie pracodawca z informacja ze nie beda mi oplacac medicover gdyz jestem na zwolnieniu...wszyscy w firmie maja oplacane karty (...) czytaj dalej»
-
Wyprowadzka z domu rodzinnego - prawa zameldowanej córki
przez: justa270686 | 2015.7.30 18:20:56
Mam pytanie w domu którym jestem zameldowania mieszkam od 1989 roku siostra wymeldowala się jak miala 18 lat prawie po 22latach wróciła do domu rodzinnego gdzie tata ja spowrotem zameldował. Problem (...) czytaj dalej»
-
Fałszywe roszczenia o zaległości alimentacyjne mimo płacenia
przez: rbartoszak89 | 2015.7.31 12:37:5
Witam,otóż mam problem z moja żona. Choć sa zasadzone alimenty i place je do okreslonego dnia kazdego miesiaca i w kwocie jaka została ustalona to żona będąc bardzo jeszcze kochajaca chyba żona (...) czytaj dalej»
-
Alimenty od córki - ustalenie adresu do doręczeń
przez: Anett_86 | 2015.7.31 13:10:30
Witam, ze wzgledu na moją ciężką sytację chciałam wnieść do Sądu sprawę o alimenty, których chcę dochodzić od mojej córki. Córka ma meldunek ten sam co ja, ale od ponad roku nie mieszka (...) czytaj dalej»