Archiwum Forum Lipiec 2016
(60 tematów na forum)
-
przez: Pawel78 | 2016.7.28 11:21:23
A co w sytuacji gdy sprawa jest przedawniona (roszczenia z tytułu nie zapłaconego rachunku telefonicznego w Erze w 2000 roku) a obecne T-mobile nie chce podpisać nowej umowy telekomunikacyjnej powołując (...) czytaj dalej»
-
przez: olkam28 | 2016.7.29 13:52:19
Pytanie do PEPE Mógłbyś podzielić się listem, który napisałes dobiskupa w sprawie pozwolenia na udzielenie slubu kościelnego bez prawnych skutków. NIe wiem do kogo zwrócić się w tej sprawie. (...) czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.7.29 13:58:53
[cytat] Jaki czas może minąć między zmianą nazwiska po ślubie a zmiana wpisu w ceidg czy miesiąc to dużo? [/cytat] Dzień dobry, zmiana danych powinna być zgłoszona przez przedsiębiorcę (...) czytaj dalej»
-
Zmiana adresu firmy, wypowiedzenie, brak odprawy
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.7.29 14:20:43
Dzień dobry, wszystko zależy od dokładnego porównania obecnych warunków oraz tych zaproponowanych. Inaczej będzie oceniona sytuacja, gdy siedziba zostanie przeniesiona o 5 km, a inaczej gdy o 150. (...) czytaj dalej»
-
przez: KacperW | 2016.7.29 17:48:54
Witam Chciałbym zapytać jak wygląda sprawa opieki nad siostrą, mianowicie: Siostra mojej narzeczonej ma 15 lat, kilka lat temu jej matka wzięła rozwód z ojcem dziewczyny z powodu jego pijaństwa (...) czytaj dalej»
-
Poda mi ktoś mniej więcej wzór odwołania się od kuratora?
przez: Oponiarzysty | 2016.7.30 12:51:48
Poda mi ktoś mniej więcej wzór odwołania się od kuratora? Umozyli mi sprawę, nie chce kuratora, nie jestem zdemoralizowany, mam pracę, dobtze zarabiam, mam własne mieszkanie, jak napisać poprawne (...) czytaj dalej»
-
Mam takie zapytanie mieszkam nie daleko Oczyszczalni Ścieków i problem polega na tym że mam małe
przez: Monika Kowalska | 2016.7.30 21:15:5
Mam takie zapytanie mieszkam nie daleko Oczyszczalni Ścieków i problem polega na tym że mam małe dziecko i często w nocy dochodzi do sytuacji takich że przez , głośniki włączają się alarmy (...) czytaj dalej»
-
czy komornik ma prawo zająć zwrot podatku osobie samotnie wychowującej dzieci?
przez: Małgorzata | 2016.7.31 16:10:23
tak czy nie czy kwota ta jest wolna od zajec komrniczych ? czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.7.31 17:58:46
[cytat] Witam,w jaki sposób rozwiązać umowę z agencją modelek na wyłączność 5 lat ? [/cytat] Dzień dobry, przede wszystkim proszę najpierw zweryfikować treść zawartej umowy, a (...) czytaj dalej»
-
domki szeregowe i droga dojazdowa czy musi być zgoda sąsiadów
przez: karina.nowak | 2016.7.31 19:0:2
mam pytanie czy jest mozliwość sprzeciwu na budowę domków szeregowych wraz z drogą wewnętrzną dojazdową do nich które mają powstać na sasiadującej z moją działce. Droga ma być od strony (...) czytaj dalej»